Dar gelen ayakkabılar nasıl genişletilir | Sıkan ayakkabıların açılması için pratik çözümler...

Genellikle yeni satın alınan ayakkabıların belirli bir süre kullandıkça dar ve sıkı gelmesi sorunu tüketicilere oldukça güçlük yaşatarak hayat standardını olumsuz yönünde etkilemektedir. Ayak sağlığı bakımından ele alındığında önemli problemlerin kendini göstermesine zemin hazırlayan dar gelen ayakkabılar nasıl genişletilir? Sıkan ayakkabıyı açmak için ne yapacağım diyenler için evde yapabileceğiniz pratik çözümler

Dar gelen ayakkabılar nasıl genişletilir | Sıkan ayakkabıların açılması için pratik çözümler...
Dar gelen ayakkabılar nasıl genişletilir | Sıkan ayakkabıların açılması için pratik çözümler...
GİRİŞ 14.12.2020 09:09 GÜNCELLEME 14.12.2020 09:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Pek çok kişi yaşamlarının belirli bir noktasında tercih ettiği ayakkabıyı satın alıp kullanmaya başladıktan sonra dar ve sıkı gelmesinden yakınmaktadır ve bu problemlerin hareket alanının kısıtlanmasına ortam oluşturarak oldukça rahatsız eden bir hal almaktadır. Gün boyunca ayaklarının konforunu sağlamak isteyen kişiler de dar gelen ve sıkan ayakkabılarına genişletmek için birtakım çözüm önerisi arayışı içerisine girmektedir. Ancak şu da unutulmamalıdır ki, dar gelen ve sıkan ayakkabılar basite indirgenmemesi gereken bir sorun olmakla beraber ilerleyen dönemlerde kişilerin ayak sağlığı için de tehdit unsuru oluşturacak boyuta gelmektedir. Peki, her ne kadar şikayetçi olsanız da hali hazırda severek ve beğenerek kullandığınız ayakkabılarınızı elden çıkarmanıza gerek kalmadan dar gelen ve sıkan ayakkabılar nasıl genişletilir? 

DAR GELEN VE SIKAN AYAKKABILAR NASIL GENİŞLETİLİR?

*Sirke ve Gazete Kağıdı Yöntemi:

-Dar gelen ve sıkan ayakkabıları genişletmek için en etkili çözüm önerilerinden biri olan Sirke ve Gazete Kağıdı Yöntemi; uzun dönem boyunca pek çok kesim tarafından yararlanılan ve oldukça işe yarayan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Öncelikle herhangi bir gazete parçasını sirke ile beraber suyu çıkıncaya değin ıslatma işlemini gerçekleştirdikten sonra dar gelen ve sıkan ayakkanızın içerisine doldurup oda sıcaklığın bir dün süresince bekletmeniz gerekmektedir. Bu yöntem, ayakkabınızın genişlemesinde yardımcı olacağı için onlardan vazgeçmesine gerek kalmayacak.

dar gelen ve sıkan ayakkabılar nasıl genişletilir

*Patates Yöntemi:

-Patates Yöntemi de dar gelen ve sıkan ayakkabılarınızın genişlemesi için harika bir çözüm önerisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Öncelikle bu yöntemden faydalanabilmek için kullanmış olduğunuz ayakkabınızın boyuta göre bir patates bulmanız gerekmektedir. Elde ettiğiniz bu patatesi dar gelen ve sıkan ayakkabınızın sıkan taraflarına yerleştirme işleminde bulunmanız lazım gelmektedir. Ardından bir gece süresince ayakkabılarınızı bu şekilde bekletmenizin ardından sabah vakitlerde ayakkabınızın boyutu genişleyecektir.

*Saç Kurutma Makinesi Yöntemi:

-Dar gelen ve sıkan ayakkabılarınızın genişlemesi için kullanılabilecek bu yöntem; tıpkı ilk maddede sözünü ettiğimiz Sirke ve Gazete Kağıdı yöntemi ile birbiriyle benzerlik göstermektedir. Bu yöntemde de kullandığınız ayakkabınızın dar ve sıkan taraflarını ıslatma işlemininde bulunmanızın akabinde evinizdeki saç kurutma makinasının en yüksek sıcaklık ayarına getirerek kurulamaya başlayın. Böylece ayakkabılarınız önemli ölçüde genişleyecek ve siz de ayakkabılarınızı elden çıkarmak mecburiyetinde kalmayacaksınız.

*Kalın Çorap Yöntemi:

-Kalın Çorap Yöntemi, dar gelen ve sıkan ayakkabıların genişletilmesinde en çok yararlanılan yöntemlerin başını çekmektedir. Ayakkabınızı sıkan ayakkabıları kalın çorap yöntemi sayesinde daha fazla baskı uygulanıp giderek genişlemeye başladığını göreceksiniz. Ayakkabınızın üzerine mümkün olduğunca çok kalın çorap tercih edip 1-2 saat arasında yürürseniz genişlemesinde de o ölçüde yardımcı olacaktır.

*Su Dolu Poşet Yöntemi:

-Su Dolu Poşet Yöntemi, tüm talimatları yerine getirip gereken sürede uygulandığı takdirde dar gelen ve sıkan ayakkabılarınızın genişlemesine birebir etki etmektedir. Bu yöntemi uygulamaya alabilmek için iki tane kilitli poşetiniz olması gerekmektedir. Ardından bu poşetlerin içerisine yarıya kadar su ile doldurun ve kullandığınız ayakkabılarınızın içerisine yerleştirin. Ancak yerleştirdiğiniz bu poşetlerin bilhassa burun olmak üzere her bölgesinin kaplanmasına özen gösterilmelidir. Biraz bekletmenizin ardından buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne yerleştirin ve bir gün süresince dolapta beklemesini sağlayın. Ayakkabılarınızı dolap çıkardığınız anda zarar görmemesi açısından güneş görmeyecek bir alanda 20 ila 30 dakika süresince bekletmeniz lazım gelmektedir.

*Islak Havlu İle Genişletme Yöntemi:

-Şayet dar gelen ve sıkan ayakkabınızın önü açık ise öncelikle ıslatacağınız bir havlu yardımıyla ön bölümünü ıslatılmalı, ardından ıslatmış olduğunuz bu havluyu kullandığınız ayakkabınızın içerisine koyun. Ayakkabınızın arka tarafını da iki baş parmağınız ile öne doğru ittirme işlemi gerçekleştirin ve birkaç saniye boyunca bu şekilde beklemesini sağlayın. İşlemi 5 ila 6 sefer yinelemenizin akabinde havlu ile beraber bir gün süresince bekletmeniz gerekmektedir.

Eğer ki kullandığınız ayakkabınızın önü kapalı ise, ön tarafına herhangi bir hasar gelmemesi açısından ilk etapta burnuna gelecek biçimde ayakkabınızın içerisine pamuk koyun ve ardından belirli bir parça kağıt sıkıştırın. Akabinde evinizde bulunan havlulardan herhangi birini ıslatarak dar gelen ve sıkan ayakkabınızın önüne doğru iterek içine yerleştirme işlemini uygulayın ve bir gün süresince bekletin.

*Buz Torbası Yöntemi:

-Dar gelen ve sıkan ayakkabıyı genişletmek için yararlanabileceğiniz en basit yöntemlerden biri de hiç şüphesiz Buz Torbası yöntemidir. Tüm eczanelerde bulunan buz torbasını satın aldıktan sonra buzdolabınızın dondurucu bölümünde dondurma işlemini gerçekleştirin. Buz torbasını dondurucudan aldıktan sonra kullandığınız ayakkabınızın içerisinde yerleştirip, buzlukta minimum 4 ila 8 saat boyunca bekletmeye alın.

*Ayakkabı Kalıbı ve Ayakkabı Spreyi Yöntemi:

-İnternet platformu aracılığıyla çok çeşitli sitelerde makul fiyatlarda satışa sunulan Ayakkabı Kalıbı ve Ayakkabı Spreyi sayesinde dar gelen ve sıkan ayakkabılarınızı genişletmeniz mümkün. Almış olduğunuz ayakkabı kalıbını ayakkabınızın içerisinde koyarak bu şekilde kullanmaya başlayın, belirli bir zaman sonra dar gelen ve sıkan ayakkabınızın genişlemesine katkıda bulunacaktır. Fakat bu yöntem ayakkabı genişletmek için önceki yöntemlere nazaran daha geç bir sürede yanıt verecektir. Öte yandan ayakkabı genişletmek için satışa sunulan özel ayakkabı genişletici spreyler sayesinde de ciddi ölçüde fayda elde edebilirsiniz.

YORUMLAR 14
  • doğrusu budur 3 yıl önce Şikayet Et
    çok basit... ayağınıza adam gibi uyan ayakkabıyı yine adam gibi seçeceksiniz.
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hiçbirini doğru bulmuyorum. Bugüne kadar aldığım her ayakkabımın önce altını güzelce temizledim hijyen olarak da sonra evde duruma göre 1,2,3.... gün giydim gezdim gerek o bana gerek ben ona alıştıktan sonra önceleri kısa saatler için dışarıda giydim sonra da uzun....
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    kalıp ve badem yağı ile genişletmeyi deneyin.sirkeyi tavsiye etmem,sirke asitli olduğu için ayakkabı derisinin kalitesini bozuyor,deriyi yıpratıyor.
    Cevapla
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    buzlukta 24 saat bekletin azda olsa genişliyor . ayak numaram 42 ben herzaman 43 alırım dar ayakabı ayakta nasır yapar manrar yapar herzaman 1 numara geniş al ayağın bayram etsin
    Cevapla
  • Subhi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayarlanabilir kalıplar var ayakkaına yerleştirip iyice sıkın, üzerine sprey uygulayın iki saatlik arayla enaz üç defa kullanmaya hazırdır !!!
    Cevapla
  • Adem Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Subhi bey bu kalıbı nereden temin edebilirim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!