Ender Saraç: Cep telefonu bile yaşlanmayı tetikliyor!

Prof. Ender Saraç, günümüzde artış gösteren yaşlanmaya neden olan faktörlerle ilgili çok önemli bilgiler verdi.

Günümüzde gençleşmek ve güzel görünmek adına uygulanan tüm yöntemler, yaşlanmaya neden olan etkenlerin artış göstermesi ile ortaya çıkıyor. Prof. Dr. Ender Saraç, yaşlanmanın görülmesinde en birincil sebebinin maruz kalınan çevresel faktörlerin ve kullanılan ağır materyallerden dolayı olduğunu öne sürüyor.

''BOĞAZIMIZA KADAR METALE BATTIK!''

30'u aşkın ağır metalin toplumu direkt olarak zehirlediğini belirterek, ''Yediklerimizden içtiklerimizden havadan aldığımız civa, kadmiyum, arsenik o kadar yoğun ki, yorgunluk, vücut ağrısı, cilt bozuklukları, bir türlü geçmeyen hastalık şikâyeti ile başvuranlara yaptırdığımız testlerde 10 hastadan yedisinde ağır metal zehirlenmesi olduğunu görüyoruz. Alzheimer’da hatta kanserde bile ağır metallerin varlığını gözlemliyoruz. Deodorantlar, makyaj malzemeleri, temizlik malzemeleri, günü geçmiş ilaçlar, yapıştırıcılar, piller, saç boyaları ve hayatımızdaki daha birçok madde, ağır metal yüklemesi yapıyor. Özellikle çevre kirliliği hücre yapısını bozuyor ve bizi yaşlandırıyor. İçten içe yaşlanıyoruz…'' dedi.

''KOLAJENİ ÇEVRE BOZUYOR''

Cildin yaşlı görünmesinin diğer nedeni ise çocukluk ve gençlik zamanlarında kolajen dokusunun esneklik göstermesi olduğuna değinen Dr. Saraç “İnsan vücudunda en fazla bulunan protein tipi kolajen, vücudun en önemli mineralidir. 30 yaş sonrası vücutta azalan hatta bazen tamamen duran kolajen üretimi ilk belirtilerini; ciltte kuruluk, kırışıklık, sarkmalar ve bunun yanında çeşitli sırt, bel, boyun ve eklem ağrıları ile göstermeye başlar. Vücuttaki kollajeni azaltan tek faktör yaş değil. Ağır metaller, hava kirliliği, içinde bulunduğumuz elektromanyetik ortamlar, cep telefonu bile kolajen dokuyu bozuyor; bizi yaşlandırıyor” ifadesinde bulundu..

 

Haluk Levent'ten ineği uçuruma düşen teyzeye yardım eli uzandı!

İLİŞKİLİ HABER

Haluk Levent'ten ineği uçuruma düşen teyzeye yardım eli uzandı!
Mahallenin ''Ulu Çınarları'' mutlu evliliklerinin sırrını verdi

İLİŞKİLİ HABER

Mahallenin ''Ulu Çınarları'' mutlu evliliklerinin sırrını verdi
Emine Erdoğan Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu

BİR YORUM YAPIN 0