Deniz Çakır davasında önemli gelişme!

Oyuncu Deniz Çakır'ın, Beşiktaş'taki bir kafede bulunan bazı kadın müşterilere söylediği sözlerle, "halkın bir kesimini, sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Deniz Çakır davasında önemli gelişme!
Deniz Çakır davasında önemli gelişme!
GİRİŞ 23.04.2019 23:24 GÜNCELLEME 23.04.2019 23:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kafede oturan bir kısmı başörtülü 7 kadının, oyuncu Deniz Çakır'ın kendilerine hakaret içeren söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçlarından takipsizlik kararı verilmesinin ardından, "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan sürdü.

 

 

Başsavcılıkça soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede şikayetçi olan 4 kadının ismi "müşteki" olarak yer aldı.

İddianamede, 30 Aralık 2018'de, Beşiktaş'taki Zorlu Center alışveriş merkezinde yer alan bir kafede arkadaşlarıyla bulunan şüpheli Deniz Çakır ile yan taraftaki masada arkadaşlarıyla oturan 3 müşteki kadın arasında, kadınların Çakır'ın fotoğraflarını çektiğini düşünmeleri nedeniyle tartışma yaşandığı, kafe çalışanlarının da dahil olduğu tartışmada Çakır'ın müştekilere, "Atatürk var bu ülkede, Arabistan değil burası, sizin yeriniz burası değil, Arabistan'a gidin, İran'a gidin." dediği ileri sürüldü.

 

 

Soruşturma yürüten başsavcılıkça müştekilerin farklı tarihlerde beyanlarının alındığı ve olayın yaşandığı kafenin güvenlik kamera görüntülerinin incelendiği kaydedilen iddianamede, buna ilişkin detaylara yer verildi.

"'BURASI ARABİSTAN MI?'YI KENDİ ARKADAŞLARIMA DEDİM"

İddianamede, tanık beyanları ve şüpheli Çakır'ın ifadesi de yer aldı. Çakır'ın ifadesinde, "görüntü çekilip çekilmemesiyle ilgili tartışma yaşandıktan sonra konunun kapandığı, kafeden ayrılırken herhangi bir tartışma ve olay çıkmadığı, kafeye girerken kadınlara alay eder tarzda mimik yapmadığı, tüm hayatı boyunca ayrımcılık yapılmasına karşı durduğu, müştekilerin iyi niyetli olmadığını düşündüğü, 'Arabistan' kelimesinin geçtiği tek cümlenin, kendi masasındaki arkadaşlarının duyacağı şekilde bir ses tonuyla, 'İçkili bir mekanda içtiğim içkiye, çektiğim fotoğrafa karışılıyor, yargılanarak bakılıyor. Burası Arabistan mı, burası Atatürk Türkiye'si.' şeklinde konuştuğu, bunu karşı tarafın duyacağı şekilde söylemediği ve atılı suçlamaları kabul etmediğine" yönelik beyanda bulunduğu dile getirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    lan birinizde kabuledin yediğiniz naneyi. kivirmayin biraz delikanlı olun. evet yaptım deyin. bu kafadaki insanlarin çıktığı kanalları izlemiyelim. kendileri çalıp kenderi oynasın. insanlari aşağılık gorup sonra onlardan nemalanmalarina izin vermiyrlim.
    Cevapla
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıvır kıvırabildiğin kadar, belki cezadan yırtarsın..
    Cevapla
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Yargi bu ve bunun gibilere bir sey yapmaz hemen saliverir. Yapanlar turbanli olsalardi sonuc farkli olurdu.
    Cevapla
  • =( damla 4 yıl önce Şikayet Et
    ne uğraşıp durursunuz şu başörtüsüyle , sanırsın anası bacısı da Avrupa sosyetesinden.Hepimiz aynı topraktanız yeter artık be.
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık yahu bu insanların ceza almalarını istiyorum
    Cevapla
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    almazlar kardesim genelde okuyup biryere gelen memur savcı hakim öğretmen gibileri Atatürkçü geçiniyor. ataturkun anasi basi acikti sanirim . bu kafalar Atatürkçülüğü yeni bir din gibi algiliyorlar sanirim. bu indanlar icinde gercek adil insanlatda yok değil ama az.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü