1 Mayıs İşçi Bayramı ne zaman? Toplamda kaç gün izin yapılacak?

Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan 1 Mayıs bu yıl hangi güne denk geliyor? Resmi tatilleri merak eden öğrenciler ve çalışanlar için açıklama geldi. Peki 1 Mayıs kaç gün tatil olacak?

1 Mayıs İşçi Bayramı ne zaman? Toplamda kaç gün izin yapılacak?
1 Mayıs İşçi Bayramı ne zaman? Toplamda kaç gün izin yapılacak?
GİRİŞ 30.04.2019 09:47 GÜNCELLEME 30.04.2019 09:48

1 Mayıs'a kısa bir zaman kaldı. Peki bu yıl 1 Mayıs'ta okullar tatil mi? 1 Mayıs'ta devlet kurumlarında işlem yapılabilecek mi? Emek ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli günler arasında yer alıyor. 2008 Nisan'ında, 1 Mayıs "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edildi. Kabul edilen yasaya göre, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda 1 gün resmi tatil uygulanmasına karar verildi. Buna göre, 1 Mayıs kapsamında resmi tatil uygulanacak.

 

 

Bu yıl Çarşamba gününe denk gelen 1 Mayıs resmi tatil olacak. Okullar bugün kapalı olacak ve kamu daireleri ile işi olanlar bir sonraki güne işlem yapabilecek. Yani 1 Mayıs çarşamba günü memurlar ve özel sektör çalışanları da tatil yapacak. Hastanelerde ise sadece acil servisler hizmet vermeye devam edecek.

ECZANELER PERŞEMBE GÜNÜ AÇILIYOR

 

 

1 Mayıs'ta Eczaneler kapalı olacak fakat nöbetçi eczaneler görev yapacak. Perşembe günü itibariyle Eczaneler tekrar açılacak. 

1 MAYIS’TA BANKALAR AÇIK OLACAK MI?

1 Mayıs resmi tatil olduğu için bankalar vatandaşlara hizmet vermeyecek. İnternet bankacılığında ise hafta sonu olduğu gibi EFT işlemleri ilk mesai saatinde gerçekleşecek.

PTT AÇIK MI?

PTT bildiğimiz gibi bir kamu kurumudur bu nedenle tüm şubeleri kapalı olacaktır maaş ödemesi, fatura ödeme posta işlemleri kargo işlemleri dahil hiç bir işlem yapılmayacak olup tüm şubeleri kapalı olacaktır.

1 MAYIS’TA KARGO FİRMALARI ÇALIŞIYOR MU?

1 Mayıs’ta PTT şubeleri çalışmayacak, ancak kargo firmalarının bazı şubeleri firmalara göre değişiklik göstererek açık olabilecek. 1 Mayıs’ta kargo işlemlerinizi gerçekleştirmek için öncesinde kargo firmanızı aramanız işlerinizi kolaylaştıracaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!