Şehir Tiyatrolarında alkış sırası Mavi Kuş oyununda!

Şehir Tiyatroları, yeni sezonda oyun programını güncellemeye devam ediyor. Mustafa Kutlu'nun kaleme aldığı, Özgür Kaymak'ın yönettiği Mavi Kuş oyunu seyircisiyle buluştu. Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk gösterimini yapan oyun; tren istasyonuna gitmek üzere kasabanın tek otobüsü olan Mavi Kuş'a binen bir grup yolcunun hikayesini anlatıyor.

Süha Uygur'un genel sanat yönetmenliğinde, oyun programına sayısız oyun yerleştiren Şehir Tiyatroları, seyircisine yepyeni bir oyun sunuyor. Yazar Mustafa Kutlu'nun kaleme aldığı, Özgür Kaymak'ın yönettiği Mavi Kuş oyunu, dün akşam ilk gösterimini Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde yaptı. 

İlk gösterimi izlemeye gelenler arasında; 26. Dönem İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Cumhurbaşkanı Danışmanı Elif Esen, İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, Şehir Tiyatroları Müdürü Necip Sedat Çakır, Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur ve Müdür Yardımcısı Osman Kurtuluş vardı. Şehir tiyatrolarında sahne alan birçok isim de oyunu izlemeye geldi. 

MAVİ KUŞ OYUNUNUN KONUSU

Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, usta sanatçı Nejat Uygur

Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, usta sanatçı Nejat Uygur

Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan oyunda; tren istasyonuna gitmek için kasabanın tek otobüsü olan Mavi Kuş'a binen bir grup yolcunun hikayesi anlatılıyor. Oyunun yönetmeliğini yapan Özgür Kaymak, hikayeyle ilgili duygularını şöyle aktarıyor:

'Gerçek yaşamdan beslenen sanat, bizden ve keyifli hikayeleriyle karşımıza çıkıyor. İşte bu hikayelerden biri olan "Mavi Kuş" tiyatro ile buluştuğunda "Tuhaf Bir Yol Hikayesi" ne dönüşüyor. Bu dönüşüm, görsel aktarım göz önüne alındığında, sinemaya nazaran daha kısıtlı olan tiyatro sanatının ne kadar özel olduğunu bize hatırlatıyor. Tuhaf Bir Yol Hikayesi” hayatın, yaşadığımız ülkenin kendini tamamlayıp, tekrar başa dönen bir döngünün çok tanıdık durumlarını ve kişilerini bize gösteriyor. Bu sebeple bizi görüyoruz. Değişen ya da hiç değişmeyen yönlerini keşfediyoruz.'

Oyunun oyuncu kadrosunda; Asrın Gurur Kuyucak, Ayşem Yağmur Ulusoy, Begüm Akdoğan Akkaya, Behice Maurer, Besim Demirkıran ve Burcu Sarıgül gibi isimler yer alıyor.

BİR YORUM YAPIN 0