Ağzı suyla çalkalamak orucu bozar mı? Oruçluyken ağız çalkalamak...

Sıcak havalarda tutulan oruçlarda susuzluk en önemli faktör oluyor. Peki oruçluyken ağzı su ile çalkalamak orucu bozar mı? Ramazan ayınının başlamasıyla orucu bozan durumları araştıran vatandaşlar için konu hakkında açıklama yapan Diyanet tartışmalara noktayı koydu.

Ağzı suyla çalkalamak orucu bozar mı? Oruçluyken ağız çalkalamak...
Ağzı suyla çalkalamak orucu bozar mı? Oruçluyken ağız çalkalamak...
GİRİŞ 08.05.2019 12:26 GÜNCELLEME 08.05.2019 12:26

Oruç tutan kimsenin sıcaktan bunaldığı takdirde, bu durumu hafifletmek için ağzını su ile çalkalamasında dinen bir sakınca bulunmamaktadır. Yani Ramazan ayında oruçluyken ağzı suyla çalkalamak orucu bozmaz.

 

 

Abdest alırken, serinlemek için veya ağız kuruluğu çektiğimizde genellikle çalkalama yaparız. Ağzımızı çalkalarken kesinlikle suyu yutmamamız gerekir. Suyu yutmadığımız takdirde orucumuz tehlikeye girmeyecektir.

Bildiğimiz gibi namaz kılarken ağzımızı 3 kere çalkalayarak abdest alıyoruz. Ancak kesinlikle bu suyu yutmamamız gerekiyor.

İster abdest için olsun, isterse temizlik ya da serinlemek için olsun, oruçlu kimse tarafından ağzı su ile çalkalamak mekruh değildir ve orucu bozmayan durumlar arasında yer almaktadır.  Yine de, oruçlu iken ağza su alınması veya burna su çekilmesi sırasında dikkat edilmesi gerekir.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı