Enis Fosforoğlu hayatını kaybetti

Türk sineması ve tiyatrosunun ünlü isimlerinden Enis Fosforoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Enis Fosforoğlu hayatını kaybetti
Enis Fosforoğlu hayatını kaybetti
GİRİŞ 22.06.2019 19:56 GÜNCELLEME 22.06.2019 19:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ünlü oyuncu Enis Fosforoğlu, Büyükada’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Fosforoğlu oynadığı kötü adam rolleri ile tanınıyordu.

 

 

ENİS FOSFOROĞLU KİMDİR

1948 yılında İstanbul’da doğan Enis Fosforoğlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusuydu.Sanatçı Renan Fosforoğlu ve Mualla Kavur'un oğlu olan Enis Fosforoğlu, Belkıs Dilligil (teyzesi), Avni Dilligil (eniştesi), Aliye Rona (eniştesinin kızkardeşi) gibi sanat kökenli bir aileden gelmişti.

 

 

Tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Merter ile kardeştirler. Kızı da tiyatro sanatçısı Seren Fosforoğlu’dur.1970 - 1976 yılları arasında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı. Değişik tiyatro toplulukları içinde rol aldı, kendi adına tiyatro kurarak uzun yıllar birçok sanatçının yetişmesine katkıda bulundu. Sinema filmleri çeviren sanatçı, senaryo ve yönetmenlik denemesinde de bulundu. TRT FM ve Halk TV Radyo'da radyo programları yapmakta ve tiyatro üzerine dersler veriyordu. 

 

YORUMLAR 6
  • konyalı biri 4 yıl önce Şikayet Et
    70'li yıllarda tv'de levent kırca ile birlikte "siz olsaydınız ne yapardınız" proğramını her hafta beğeni ile izlerdik, Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben cocukken bızım sokak dıye bır cocuk programı vardı sıyah beyaz televızyonda onda bır karakterı vardı oyuncakcı dede fılan vardı dans grupları vardı . Allah rahmet eylesın.
    Cevapla
  • Taha 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayatımızın, tatları tuzları idilerdi , birer birer Ahirete göçüyorlar.Rabbihim rahmet eylesin korktuklarından korusun inşallah.Rabbim kalan sanatcılarımıza da sağlıklı uzun ömürler versin.( İşlerinin ehli, siyasete karışıp politize olmayan sanatcılarımızdılar)
    Cevapla
  • BİR VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN..Hepimiz o yolun yolcusuyuz..
    Cevapla
  • Batan gunes 4 yıl önce Şikayet Et
    Batan güneş filiminde ferdiye büyük kazık atmistin.o yüzden sevemedim seni.RABBBİM rahmet eylesin.
    Cevapla
  • derbeder... 4 yıl önce Şikayet Et
    derbeder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!