Emine Erdoğan, Gaziantep standını ziyaret etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Ankara'da düzenlenen 2’nci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirve kapsamında Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı’nı ziyaret ederek katmer yapılışını izledi.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın işbirliğinde düzenlenen 2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) Emine Erdoğan'ın katılımlarıyla şenlendi. 

emine erdoğan

emine erdoğan

Antep’in eşsiz lezzetini Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan tattı, başkan Şahin’le birlikte katmerin yapılışını izledi.  

emine erdoğan gaziantep

emine erdoğan gaziantep

Emine Erdoğan, zirve kapsamında yapılan çalışmaları, Anadolu’nun mirasına sahip çıkmak olarak gördüğünü, ülkenin her köşesinden fışkıran zenginliği tescillemenin takdire şayan olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bugün Türkiye’de, Adana’nın kebabından, Ayancık keten bezine, Kastamonu siyez bulgurundan, Mut zeytinyağına, Nizip sabunundan Safranbolu safranına kadar yüzlerce coğrafi işaretli ürün mevcut. Gaziantep baklavası, Aydın inciri ve Malatya kayısısı ise, AB'den coğrafi işaret tescili almış üç ürünümüz. Afyon sucuğu, Kayseri mantısı, Giresun tombul fındığı gibi 15 ürün için de, AB'ye tescil için başvurularımız yapıldı, işlemlerimiz devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bu ürünler de ülkemizin anonim değerleri olarak dünya sahnesine çıkacak" dedi.

'COĞRAFİ İŞARET ALABİLECEK ÜRÜN SAYISI 2 BİN 500'

Erdoğan, bu sevindirici gelişmelerin sadece bir başlangıç olduğunu ifade ederken, "Türk Patent ve Marka Kurumu’nun envanterine göre, Türkiye'de coğrafi işaret alabilecek ürün sayısı 2 bin 500’e yakın. Yani hemen elimizin altında müthiş bir potansiyel var. Çünkü Türkiye medeniyetlerin doğumhanesi, farklı kültürleri barındıran bir çeşitlilik havzasıdır. Bu muhteşem hazine, bitkiden tekstile, esanstan gastronomiye kadar her alanda kendini ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0