Emine Erdoğan, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde konuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Külliye'de bir konuşma gerçekleştirecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek programda konuşacaklarını belirtti.

Programda; 75 maddelik bir “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” tanıtılacak. 5 bakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı, bir protokol imzalayacak. İmza atacak olan bakanlıklar: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olacak.

Zehra Zümrüt Selçuk

Zehra Zümrüt Selçuk

Bakan Selçuk, yapılacak çalışmalar hakkında, “81 ilimizde vatandaşlarımızı milli birlik ruhuyla, kadına yönelik şiddete hep birlikte hayır demek için etkinliklerimize davet ediyoruz." açıklamasında bulundu. Selçuk, bugüne kadarlık süreçte 500 binin üzerinde er ve erbaşa kadına şiddetle mücadele konusunda eğitimler verildiğini belirtti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Birleşmiş Milletler’in yürütmüş olduğu, "Dünyayı Turuncuya Boya-16 Günlük Aktivizm Kampanyası" kapsamında, Türkiye’deki simge yapılar, sembolik renk olan turuncuya bürünecek.

Geleceği Yazan Kadınlar'ın ödülleri Emine Erdoğan'dan

İLİŞKİLİ HABER

Geleceği Yazan Kadınlar'ın ödülleri Emine Erdoğan'dan
Güney Koreli şarkıcı ve oyuncu Goo Hara evinde ölü bulundu!

İLİŞKİLİ HABER

Güney Koreli şarkıcı ve oyuncu Goo Hara evinde ölü bulundu!

BİR YORUM YAPIN 0