Sabah kalktıklarında borçlarının ödendiğini gördüler

İstanbul'un çeşitli semtlerine giderek düşük gelirli ailelerin kapısına zarf içinde para bırakan, market borçlarını ödeyen yardımsever, 6.8 şiddetindeki depremin vurduğu Elazığ'da görüldü. "Robin Hood" olarak anılan iş insanı, kent merkezi ve köylerde evleri hasar gören depremzedelere zarf içinde para yardımında bulunup, bakkal borçlarını kapattı.

Sabah kalktıklarında borçlarının ödendiğini gördüler
Sabah kalktıklarında borçlarının ödendiğini gördüler
GİRİŞ 30.01.2020 05:59 GÜNCELLEME 30.01.2020 07:29
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Elazığ’da 41 kişinin yaşamını yitirdiği Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, vatandaşların yarı sıra, depremzedelere birçok kurum ve kuruluş yardımda bulundu.

 

İstanbul’da gecekondu mahallelerinde vatandaşlara para dağıtan iş insanı da kent merkezindeki Sürsürü Mahallesi ile başta Kızıltepe köyü olmak üzere birçok köyde, dar gelirli 500 aileye içinde bin TL bulunan zarfları ve gıda kolileri dağıttı.

"Robin Hood" olarak anılan hayırsever iş insanı, mahalle ve köy bakkallarına da giderek, borç defterinde uzun süre borcunu ödeyemeyen kişilerin borçlarını kapattı. Çocuklara da 200'er TL harçlık dağıtan iş insanı depremde damadını, eniştesini ve komşusunu kaybeden Cahide Erdağ'a ayrıca 5 küçükbaş, 3 de büyükbaş hayvan aldı.

 

"YİYECEK İÇECEK YARDIMINDA BULUNDU"

Hayırseverin yardımda bulunduğu Cahide Erdağ, depremde damadını, eniştesini ve komşusunu kaybettiğini söyleyerek, "Hayırsever vatandaş buraya geldi. Zarfın içinde para verdi, yiyecek-içecek yardımında bulundu. Bana 5 koyun, 3 tane dana verdi" ifadelerini kullandı.

Ahmet Ardıç ise "Bir adam borcumu ödemiş, markete borcum kalmamış. Allah ondan razı olsun. Çok sevindim. Cebimde 5 lira var sadece, nasıl sevinmeyeyim. Ben yaklaşık 27 yıldır burada yaşıyorum" diye konuştu.

"DEPREMZEDE VATANDAŞLARIN EVİNE GİRİP YARDIMDA BULUNMUŞ"

Hayırseverin ilk olarak gittiği ve veresiye defterindeki tüm borçları sildiği marketin sahibi Metin Balalan, "Bir hayırsever depremzedelerin borçlarını vermek için marketimize geldi. Marketimiz de veresiye defterimizi açıp 'Borçları ödemek istiyorum' dedi. Hesabımızı yaptık, 3 esnafa olan birçok kişinin borçlarını kapattı. Ayrıca depremzede vatandaşların evlerine gidip yardımda bulunmuş. Allah ondan razı olsun" dedi.

"YAKLAŞIK 6 BİN TL BORÇ ÖDEDİ"

Mahallede esnaf olan Mehmet Ünal ise "Bir hayırsever buradaki borçları sildi. Allah ondan razı olsun. Genelde aylık borçlardı. Yaklaşık 6 bin TL borç ödedi. Mahallede de yardımda bulunmuş" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 29
  • hatice dervişoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    bizimde çok ihtiyacımız var çok güzel bir hayır severrlik Allah ona vermiş oda ihtiyaç sahiplerine kendi eli ile vermesi çok güzel siren görerek allah razı olsun rabbim böyle kişilerin sayısını artırsın bizim eve de uğrarsa sevinirim
    Cevapla
  • E u 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok güzel bir davranış hellal olsun Allah razı olsun kendisinden iyi ki böyle insanlar var inşallah hep böyle güzel haberler duyalım ve inşallah başkalarına da nasip olsun böyle yardımlara sayıları çoğalır iyi ki varsın güzel insan.
    Cevapla
  • D c.d 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun böyle güzel insanlardan başımızdan eksik etmesin benimde durumum iyi değil temmuz ayında düğünüm var hiç param yok borclarimda çok yardim ederseniz de etmesenizde allah razı olsun
    Cevapla
  • R.m 4 yıl önce Şikayet Et
    hekes boyle insan olsaydı bu dunya çok güzel olurdu Allah razı olsun o yardim severden
    Cevapla
  • Engin 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Allah bu şekilde duyarlı vatandaşları aramızdan eksik etmesin. İnşallah bu yardımsever gibi daha çok insan ortaya çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!