Bir günde 35 bin kişiye yetecek yiyeceği tükettiler

Doğu Afrika'yı saran çekirge istilası giderek yayılıyor. Bölgede gıda güvenliği ve tarım faaliyetleri risk altında. Her gün 150 kilometre kat eden çekirgeler, Kenya'da, sadece bir günde, 35 bin kişiye yetecek yiyeceği tüketti.

Bir günde 35 bin kişiye yetecek yiyeceği tükettiler
Bir günde 35 bin kişiye yetecek yiyeceği tükettiler
GİRİŞ 31.01.2020 16:03 GÜNCELLEME 31.01.2020 16:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Küresel iklim değişikliği dünyanın geleceğini tehdit etmeye devam ediyor. Bunun son örneklerinden biri de Doğu Afrika'da yaşanıyor. Binlerce çekirgenin istilası, bölgede gıda güvenliği ve tarım faaliyetlerini riske atıyor.

Doğu Afrika ülkelerine hızla yayılan çekirgeler, önce Etiyopya, ardından Somali ve Kenya'yı istila etti. Çekirgeler Burundi'de de görüldü.

Mısır, Eritre, Suudi Arabistan, Sudan ve Yemen'de yüksek oranda bir üreme gözlemlendi.

Uganda ve Güney Sudan da risk altında...

Her gün 150 kilometre kat eden çekirgeler, tarlalara büyük zarar verdi. Sadece Kenya'da bir günde 35 bin kişiye yetecek yiyeceği tüketti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, çekirge istilasını şimdiye kadar benzeri görülmemiş bir tehdit olarak tanımladı.

Bu istila nedeniyle dünyada yaklaşık 800 milyon insanın geçim kaynakları risk altında bulunuyor.

Bölgedeki iklim koşullarının, Hint Okyanusu’ndaki sıcak ve soğuk su sirkülasyonundaki farklılıktan etkilendiği belirtiliyor.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 1
  • Fuat erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    allah sonunuzu hayıretsin 2020 iyi başlamadı avusturya olayları orta dogu zaten karısık cindeki corona virüsü simdide bu cıkdı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!