İstanbul'daki deprem toplanma alanları nerelerdir?

Acil durumlarda hayati önem taşıyan toplanma alanları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından duyuruldu. Açıklanan noktalar, deprem sonrasında vatandaşların ihtiyaçlarını yanıtlayacak en uygun kriterleri taşıyan alanlardan oluşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 39 ilçenin toplanma ve geçici barınma alanlarını belirledi. Peki, İstanbul'daki deprem toplanma alanları nerelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre; Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, alanların seçiminde Karar Destek Modeli'ni uyguladı. Uygulanan modelde, toplanma alanı seçim kriterleri saptandı, puanlama yöntemi uygulandı ve AFAD, AKOM, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ilgili birçok kurumun içinde yer aldığı bilimsel altlıklara dayalı olacak şekilde bir model ortaya konuldu. İstanbul'daki deprem toplanma alanları belirlendi. Bu alanları gelin yakından göz atalım...

İstanbul

İstanbul

İSTANBUL'DA DEPREM TOPLANMA ALANLARI;

Ortaya konulan modelde; mülkiyet, büyüklük, ulaşım ve erişilebilirlik, konum ve çevresel ilişkiler, kullanılabilirlik ve çok yönlülük ile altyapı ve doğal yapı gibi kriterlerden oluşmaktadır.

İstanbul

İstanbul

İŞTE İSTANBUL'DAKİ DEPREM TOPLANMA ALANLARI;

Kriterler üzerinden puanlama yapılarak tespit edilen toplanma ve geçici barınma alanlarına, "http://sehirharitasi.ibb.gov.tr" adresinden ulaşılabilirsiniz.

İstanbul

İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, twitter üzerinden İstanbul'un acil durum toplanma ve geçici barınma alanlarına nasıl ulaşılacağını şehir haritasıyla bildirdi.

İstanbul deprem toplanma alanları

İstanbul deprem toplanma alanları

Manisa'da peş peşe depremler

İLİŞKİLİ HABER

Manisa'da peş peşe depremler

BİR YORUM YAPIN 0