TOKİ kura çekilişi ne zaman? 2020 TOKİ kura sonuç tarihi belli oldu mu?

100 bin Yeni Sosyal Konut Projesine başvurular 15 Ocak 2020 tarihinde sona erdi. 1 milyon 211 bin 518 kişinin başvuru yaptığı TOKİ projesi için kura sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. Peki ‘’TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak’’? TOKİ kura sonuçları ne zaman belli olacak?

TOKİ kura çekilişi ne zaman? 2020 TOKİ kura sonuç tarihi belli oldu mu?
TOKİ kura çekilişi ne zaman? 2020 TOKİ kura sonuç tarihi belli oldu mu?
GİRİŞ 13.02.2020 09:14 GÜNCELLEME 13.02.2020 09:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek konutlar sahiplerine teslim edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Aralık 2019’da müjdelenen 100 bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında vatandaşların konut finansmanında kamu bankalarının yanında katılım bankaları da dahil edildi. Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edildiği kampanyaya toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı. Projeye en çok başvuru İstanbul'dan geldi. İstanbul'dan 375 bin 953, İzmir'den 75 bin 288, Gaziantep'ten 69 bin 686, Bursa'dan 56 bin 142 ve Ankara'dan 18 bin 38 kişi başvuruda bulundu.TOKİ tarafından gerçekleştirilen “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi 240 ay sabit taksitle ev sahibi olabilecek. 

 

TOKİ 100 BİN KONUT KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN? (2020)

TOKİ kura sonuçları, 81 ilde 260 proje için kura çekiliş işleminin tamamlanmasının ardından erişime açılacak. Resmi mercilerden yapılan açıklamalara göre, TOKİ kura çekilişinin Şubat ayı içerisinde gerçekleşeceği bilgisi verildi.

 

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Kura sonuçları https://www.toki.gov.tr/satis/tr/kura/  internet sitesi üzerinden ilan edilmekte olup, paylaştığımız linke tıkladıktan sonra ''Hak Sahibi Kimlik No'' yazan kutucuğa T.C Kimlik Numaranızı yazarak TOKİ kura sonucunu öğrenebilirsiniz.

TOKİ Kura Sonucu Sorgulama

TOKİ KURA AŞAMASI NASIL OLACAK?

TOKİ “Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

1. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare’ce belirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde Bankada (Sözleşme imzalanacak Şubeler daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Sözleşme imzalama aşamasında;

- Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

- Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

- Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

KDV ÖDEMESİ

Konutların teslimi öncesinde Katma değer Vergisi Kanunu uyarınca, %1 oranında KDV konut alıcılarından tahsil edilir. Gayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

YORUMLAR 7
  • Gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Nezmn açıklanıyor aça sonuçlar
    Cevapla
  • Gaziantep li 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş benim anlayamadığım bu toki evlerini yurt dışındaki vatandaşlarına hak tanımıyorlar binlercesi buna ihtiyacı olan var bir Açıklama yapsalarda anlasak,,, saygilar
    Cevapla
  • hkn 4 yıl önce Şikayet Et
    iyiki yurt dısındakiler yazılamıyor
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bakarız..
    Cevapla
  • TokiMan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yetkililer lütfen benim ismimi kurada çekin. Anlaştık mı, lütfen...
    Cevapla
  • ,.,. 4 yıl önce Şikayet Et
    :)) tokiman olarak isminiz alınmıştır
    Cevapla
  • okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kayıtlara baktık ismini bulamadık maalesef şimdiden kaybettin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!