Tek Türkiye'den Vadi'ye yaylım ateşi

Türkiye'nin gerçeklerini cesaretle dile getiren 'Tek Türkiye' dizisinin kahraman doktoru Ozan Çobanoğlu, Kurtlar Vadisi'nin Polat'ına meydan okudu.

Tek Türkiye'den Vadi'ye yaylım ateşi
Tek Türkiye'den Vadi'ye yaylım ateşi
GİRİŞ 15.03.2009 10:35 GÜNCELLEME 15.03.2009 10:35
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış
Şebnem ÖZUZCAN'ın röportajı

'Tek Türkiye' dizisinin kahraman doktoru Ozan Çobanoğlu,
 "Kahramanlık Tarık'a daha çok yakışıyor. Necati Şaşmaz ortalama bir oyuncu, daha çok yolu var"dedi...

Samanyolu televizyonunda yayınlanan 'Tek Türkiye' dizisinde 'Doktor Tarık' karakterini canlandıran Ozan Çobanoğlu, BUGÜN'e özel açıklamalar yaptı. Milyonların hayranlığını kazanan Çobanoğlu, Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Çobanoğlu'nun ses getirecek sözleri...

'Tek Türkiye'de 'Doktor Tarık' rolünde oynuyorsunuz, gerçek hayatta sizi doktor zannedenler oluyor mu?

 Çoğu benim özel bir hastanede doktor olduğumu sanıyor. Doktor olmadığımı öğrenince hayal kırıklığına uğruyorlar. Kızlar yoğun ilgi gösteriyorlar.

Bir röportajınızda "Şöhret olmayan çok iyi oyuncular var. Bu yüzden öne çıkamıyorlar" demişsiniz...

Evet, şöhret olmak iyi oyuncu olmak değildir. Ama çok kötü bir oyuncu da şöhret olabilir. Bence işe bakılmalı. Oradaki oyuncu ne kadar samimi ne kadar gerçek. Star olsa da ne kadar insan olduğu daha önemli...

TÜRKİYE’DE ÇOK STAR YOK

Bir star nasıl olmalıdır?


Önce insan olmalıdır. Türkiye'de çok da star yok aslında. Star, yıldız demek. Yıldız her yerden görülür. Ben star değilim, oyuncuyum.

Diziye geçelim isterseniz. Kurtlar Vadisi ile Tek Türkiye'nin karşılaştırılması doğru mu?

Her ikisi de perşembe günleri aynı saatte yayınlanan ve en çok izlenen iki dizi. Mukayese edilmesinin en önemli nedenlerinden biri. Bir de içerik olarak devletin aksayan taraflarını, devletin görünmeyen taraflarını göstermeye çalışıyor. Kurtlar Vadisi yüksek bütçeli bir dizidir. Çok iyi oyuncular var orada.

SİLAHI ÖVMÜYORUZ


Polat Alemdar'ın belinde tabancası var, doktor Tarık eline silahı ne zaman alacak?

54 bölüm silah tutmadım. Bütün köy halkı mağdur durumdayken doktor Tarık onları savunmak için silahı eline aldı. Biz silahı övmüyoruz, meth etmiyoruz.

Necati Şaşmaz'ı nasıl buluyorsunuz?

Necati Şaşmaz, ciddiye alıyor işini, daha iyi olmak için çaba gösteriyor. Ama kat etmesi gereken çok yol var. Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri demem ama kötü de değil. Ortalama bir yerde.

Kahramanlık hangisine daha çok yakışıyor, Polat'a mı Tarık'a mı?


Tarık'a kahramanlık daha çok yakışıyor. Çünkü milyon dolarlar teklif ediyorlar ama köyünde kalıyor.

Karabekir Paşa olmak

Hayalini kurduğunuz, oynamak istediğiniz bir rol var mı?

 Türkiye'de büyük isim olmuş insanların hayatlarını oynamak isterim. Bir biyografi oynamak istiyorum. O karakter şimdiye kadar oynanmamış biri olsun isterim. Mesela, Kazım Karabekir Paşa'yı oynamak isterim. Kuvayi Milliye dönemindeki lider vasfıyla Doğu Anadolu'yu Rus işgalinden kurtarıyor.

Bilinmeyen yönleri...

Hangi takımı tutuyor: Beşiktaş.
Burcu: Kova, burçlara inanıyor.
Uğurlu sayısı: 9
Doğum tarihi: 6 Şubat 1980
Sevdiği renk: Siyah ve mavi.
Tatil için nereleri tercih eder: Konya'ya yakın diye Antalya'yı tercih ediyor.
Tatilde ne yapıyor: Kitap okuyup, bol bol yüzüyor.
Hobileri: Bol bol film izlemek.

Tiyatro aşkı lisede başladı

Ozan Çobanoğlu kimdir?

1980 yılında Kars' ta doğdum. 29 yaşındayım. 13 yaşıma kadar Kars'ta yaşadım sonra Ankara'ya taşındık. Liseyle birlikte tiyatro serüvenim başladı. 2004’ te Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldum. 2005 yılında kadrolu olarak Konya Devlet Tiyatrosu'na girdim. Babam halk ozanıdır; Murat Çobanoğlu. 'Kiziroğlu Mustafa Bey'in bestesini o yaptı.
KAYNAK: (BUGÜN)
YORUMLAR 121
  • berke cihan 15 yıl önce Şikayet Et
    izlemeden yorum yapmayın. polatı savunanların %90'ı bu diziyi izlememiş bence. bir kere kulvarlar farklı. adam zaten laf atmamış efendice görüşünü belirtmiş. bu adam tiyatrocu. necati şaşmaz'ın kariyerinde oyunculuk mu var da.ayrıca eli silahlı gangster yani bildiğin. mafyababasından kahraman olmaz.başka bişey olur....
    Cevapla
  • türkoglutürk 15 yıl önce Şikayet Et
    FARK VAR. Göz var, hiza var, KURTLAR VADİSİ ile tek Türkiye arasında dağlar kadar fark var. Ratinglerde de bu belli zaten. Klasik Fetullah Gülen cemaati öykünmeciliği. Ama içi boş, arkası karanlık.
    Cevapla
  • Yüz paralık kurşun 15 yıl önce Şikayet Et
    Bence de "kocaman bir fark var". Geçenlerde de buna benzer bir haber yapılmıştı. Kurtlar Vadisi ile Tek Türkiye dizisi kıyaslanamaz bile. Çatışma sahneleri bile çekilemiyor; nasıl kıyaslama yapacaksınız ki...
    Cevapla
  • alptuğ arslan 15 yıl önce Şikayet Et
    Fark var. vadi ile senin aranda "kocaman bi fark var" ceza abimizin dediği gibi. sır kapısı ile ölümsüz kahramanları harmanlamışlar 5. boyut da az tuzu biberi olmuş.Tek Türkiye diye dizi oluvermiş. Konya'da set kurup dizi çekmekle olmuyo bu işler doktor bey.
    Cevapla
  • Mert DOGRUSOZ 15 yıl önce Şikayet Et
    ISIK EVLERİ. Bize oalarda kadın sesi haram dendi, Atatürk sevilemez di, ben Erbakanı daha ço severim Gülen den. Neden. Ya Erakan ben buyum dedi, diğeri belirsiz. Müzik dinleezdi, şimdi kadın sesi dinleterek S?TV bizi gunaha sokuyor. !!! İçki satmaktan farkı ne? Madem gunahtı. İzleme iyeceksin, içki satan da alma diyor, içiyeceksen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün