Parasını gören ünlü şaha kalkıyor

Faruk Tınaz, İlyas İlbey, İsmail Türüt gibi isimlerin yeşil pistlerde söz sahibi olması ve bu sektörden iyi para kazanması magazin dünyasının ünlü isimlerini harekete geçirdi.

Parasını gören ünlü şaha kalkıyor
Parasını gören ünlü şaha kalkıyor
GİRİŞ 26.10.2010 09:06 GÜNCELLEME 26.10.2010 09:06

Hakan Uç'un haberi

Faruk Tınaz, İlyas İlbey, İsmail Türüt gibi isimlerin yeşil pistlerde söz sahibi olması ve bu sektörden iyi para kazanması magazin dünyasının ünlü isimlerini harekete geçirdi. Şov dünyasında kazandıklarını ticarette değerlendirmeyi planlayan isimlerin birçoğunun ilk tercihi yarış atı satın
almak oluyor. Bu işten binlerce TL kazanıldığını duyan Mehmet Ali Erbil de şansını yeşil pistlerde arayacak. Çarkıfelek programı yayından kaldırılan ünlü şovmen, profesyonel olarak yarışlara katılacak bir İngiliz atı arayışına girdi. Erbil'in bu iş için maliyeti göz ardı ettiği ve kendisine en yüksek kazancı sağlayacak bir at istediği öğrenildi.

KİMİN KAÇ ATI VAR?
Sanat dünyasında yarış atı meraklısı pek çok ünlü bulunuyor. Bunların arasında Sibel Can, İsmail Türüt, İlyas İlbey, Faruk Tınaz, İbrahim Tatlıses gibi isimler var. Sibel Can'ın 'Cans' isimli kendisine hediye verilen atı yarışlara katılıyor. İlyas İlbey, 20 atıyla bugüne kadar 2 milyon TL kazanarak, sektörün liderliğini elinde tutuyor. Faruk Tınaz'ın Bayırgülü, Filintay, Rast, Barb Wire, Burlahatun, Chanel, ve Katırısa gibi isimler taşıyan 20 atı bulunuyor. Fakat İlyas İlbey kadar şanslı olmayan Tınaz'ın bugüne kadar olan kazancı sadece 300 bin TL. Kıskanç Kız, Bilican, Özhan isminde üç atı bulunan İbrahim Tatlıses de bu konuda şanssız isimlerden. Tatlıses'e en çok kazandıran atı ise Özhan. İsmail Türüt 3 atla, futbolcu İbrahim Akın ise 5 atla hipodromda boy gösteriyor.

İngiliz mi yoksa Arap mı?
En alt sınıf yarışlarda kazanan atlar sahibine 18-25 bin TL civarında kazanç sağlıyor. En üst sınıf yarışlarda ise kazanç 600 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Sıfır kilometre Arap atlarının fiyatları  70 bin TL'den başlayıp 200 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. İngiliz atları 40-50 bin TL'den başlayarak 100 bin TL'ye kadar geniş bir skaladan satılıyor. İsimsiz, soyu belli olmayan ve el değiştiren atların satışları ise 10 bin TL'den başlıyor. Türkiye'de Arap atları, İngiliz atlarından daha çok tercih ediliyor.

Akşam

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti