Sultan, Vahdettin'in mezarını ziyaret etti

Suriye'nin başkenti Şam'ı gezen Türkan Şoray, Osmanlı Devleti'nin son padişahı Vahdettin'in Süleymaniye Külliyesi'nde bulunan kabrini ziyaret ettiği sırada çok garip duygular hissettiğini söyledi.

Sultan, Vahdettin'in mezarını ziyaret etti
Sultan, Vahdettin'in mezarını ziyaret etti
GİRİŞ 11.11.2010 07:21 GÜNCELLEME 11.11.2010 07:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'un eşi Meltem Önhon ve Türkiye'nin Şam Kültür Ataşesi Vehip Özdemir'in ev sahipliğinde Şam'ı gezen Türkan Şoray, tarihi Emeviye Camii, Süleymaniye Külliyesi ve Türk Hava Şehitliği'ni de ziyaret etti.

Osmanlı Devleti'nin son padişahı Vahdettin'in Süleymaniye Külliyesi'nde bulunan kabrini ziyaret eden Şoray, 'Son padişah Vahdettin'in mezarına gittik. Çok garip duygular hissettim. Onun gurbette ölmesi, mezarının orada olması...

Buranın her karışında bizim de izlerimiz var' dedi.

(Akşam)

YORUMLAR 13
  • heval amedi 13 yıl önce Şikayet Et
    şafak yolcusu yorumcuya. sen bana akıl vereceğine yorumumu düzgün okusan daha iyi olacak ayrıca vahdettinin nerede öldüğünü türkiyeye neden defin edilmediğini suryede nasıl neden gömüldüğünü öğren
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    KABİR ZİYARETLERİNDEN UHREVİ HAVA MASALLARI ÇIKARMAK. Dinimizi kabir ziyaretine indirgeyen zihniyeti, geleneksel, hurafe zihniyetini devlet mutlaka önlemeli.
    Cevapla
  • Mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    CENNET MEKAN CEDDİM. Kendisine suikast girişiminde bulunan bir adamı bile affedecek kadar büyük insan.Osmanlının hazineleri elindeyken bir kuruşunu bile almayan ve fakirlik içinde vefat eden insan.Seni vatan haini kabul edenler Din düşmanları ve vatan hainlerinin ta kendileridir.
    Cevapla
  • Edip 13 yıl önce Şikayet Et
    Ruhun şad olsun. Ruhun şad olsun ey şanlı Türk hakanı... Bu millete seni hain olarak empoze etmek için ellerinden geleni yaptılar ama çabalara boşa.
    Cevapla
  • Şafak Yolcusu 13 yıl önce Şikayet Et
    heval amediye. Heval amedi vahdettin hain degıldir vahdettinin suriyede yatma sebebi türkiyeye gömülmeyeceğini düşündüğü bir yavur memleketi yerine bir müslüman ülkeye gömülmek istemesi ve yattığı süleymaniye tekkesinide kanuni sultan sülaymanın yaptırmış olması nedeniyle böyle bir vasiyette bulunmuştur şam mübarek topraktır osmanlının yaptığı eserler halen dimdik ayaktadır suriye bizi arkadan vurmamıştır işgal altında kalıp güçsüz düşmüşlerdir ingilizlerin milliyetçilik fitnesine gelmiştir başına yerleşti halkı dindardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...