Destur Bre Şarlatan, Sömürgeci Tasmanı Tutandır

  • GİRİŞ28.12.2017 07:34
  • GÜNCELLEME29.12.2017 08:27

Tarih denen ilme hayranım. Ne yapıyor, ne ediyor “hainle” “kahramanı”, “şerefli” ile “şerefsizi” bir turnusol kağıdı gibi ortaya çıkartıyor. Zira, geçmişte Osmanlı’ya ihanet edip “gavur”la işbirliği yapan birkaç Arap soysuzun torunlarını da aynı ihanet üzre suçüstü yaptırıyor.

 Geçenlerde Suudi Arabistan'da yayın yapan Saudi 24 televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan tartışma programında, konu Osmanlı-Türkiye ve Fahrettin Paşa'ya getirildi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Amid El-Şehri adı yorumcu;

"Türkler, şu anda kendi topraklarında yaşamıyor. Onların asıl toprakları Maveraünnehir bölgeleri. Doğudaydılar. Osmanlı sömürgeciydi. Osmanlı'nın hilafet devleti değildi. Bölgede yaşananların sebebi yine Osmanlı’dır. Osmanlı devleti, kendilerinin iddia ettikleri gibi hilafet devleti değildi. Osmanlı, sömürge ve dikta devletiydi. Geri kalmışlık, açlık, hastalık, korku ve katliam sadece onların yönettiği ülkelerde hüküm sürdü, bu yüzden kabileler onlara karşı direndi." diye konuştu.

Bu boynundaki tasmanın ucu Avrupa ve Amerika’da olan “fino”nun unuttuğu ya da bildiği halde ifade etmek işine gelmediği bir hakikat ver ki;

Osmanlı hiç sömürgeci olmadı. Bilakis bu aciz Arabistanlıya bu sözleri söyletenler onları ve topraklarını sömürdü.

İspatlayayım mı?

İtalya, Libya’da 50 sene kaldı kalmadı. Libya’da herkes İtalyanca biliyor.

Fransızlar, Cezayir’de 50, Moritanya’da 100 sene kaldı herkes Fransızca biliyor.

Belçika, Kongo’da ve Orta Afrika’da 100 sene kaldı tüm Orta Afrika Fransızca biliyor.

Bu örnekler böyle uzar. Peki biz Afrika’da ne kadar kaldık;

Sıkı durun;

Tam 400 sene. Evet, tam 400 sene.

Ama, 400 sene kalmamıza rağmen bir tek Arap, Türkçe bilmiyor. Öğretmedik. Zira biz sömürgeci değildik.

Avrupa’nın cins kafası Montaigne, “Denemeler” isimli eserinde şöyle söyler;

“Osmanlı AHMAK bir millettir. Evet. Osmanlı ahmak bir millet. Zira, bir çok ülkeler zapt ediyor fakat,  hiç birini sömürmüyor. Yer altı madenlerini kullanmıyor, insanlarını insanlarını köleleştirmiyor. Tam tersi o topraklara para yatırıyor. Köprü yapıyor, hastane yapıyor, çeşme yapıyor, han yapıyor, aş evi yapıyor.

Ben anlamıyorum. Bir ülke para harcamak için neden başka bir ülkeyi zapt ediyor.

İşte bize sömürgeci diyen bu soysuz Arabistanlı gazeteci boynundaki tasmayı tutan Fransa’yı bilse, biraz Fransız Edebiyatı okusa, efendisi olan Montaigne’den de onun yazdığı Denemeler”den de haberdar olur.

Bizim sömürgeci olmadığımızı tarih söylüyor, hakikat söylüyor, Avrupalılar söylüyor,

Ama ne yaparlarsa yapsınlar hepsi boş. Allah nurunu tamamlayacak ve “ümmet” birliği sağlanacaktır.

Sevgili dostlar, sakın ha… Aman ha… Oyuna gelmeyelim. Bu üç beş ne idüğü bilinmez Avrupa finolarına bakarak “Ümmet” duygumuza halel gelmesin. Zira, biz Arap milletini Sudan’da Reisi tekbirlerle karşılayan Sudanlı Araplardan, Çadlı kardeşlerimizinden ve duayı dudaklarından, yaşı gözlerinden eksik etmeyen Arap kardeşlerimizden öğrendik.

Bu ümmet sevgimizi üç beş haçlı yalakası soysuzdan sebep bozacak değiliz.

 

 

 

 

Yorumlar8

  • ABDULSABUR SAĞLAM 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAZI OLSUN AHMET BABA selamlar sevgiler
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğinize sağlık değerli hocam. Çok yerinde tespitler yapmışsınız
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Almanyada Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya yine yazmayayım dedim duramadım.Bırakın bir kaç Arap yalakasını.İçimizdeki İttihat ve Terakkinin torunları daha 30 yıl önce Erbakan İslam devletlerini ziyaret ettiği için homurdanmaya başlayıp medeni Batıyı bırakıp gerici Şarka yönümüzü döndük.Bizi İrana çevirecek bu Erbakan diyen Ordu, Basın ve Kemalist Vesayetcileri ne çabuk unuttunuz.Bırakın Arapları, içinizdeki Mahmut Paşalara, Prens Sebahattinlere,Tevfik Fikretlere,Abdullah Cevdetlere bakın.Onlarla uğraşın.Ver Osmanlı mehterini.Oku 15 Temmuzdada susturamadıkları ezanı,selayı!
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Özlem kiraz 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu anlatan çok güzel bir yazı. Tarihi öğrenmeSek bizlere ve aralarımıza atılan bu iftiralara inanarız. Tarihi bilmek önemliden de ziyade elzem. Özellikle günümüzde.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Akıncı 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarih,asil Türk Milleti'ni iyi tanır.Çamur atmak,meyve veren ağacı taşlamak;tarihi bilmeyen bu zavallılara yakışır.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat