İlber Hoca Yanılıyor Ya da Çok Fena Adam Kayırıyor

.

  • GİRİŞ11.01.2018 07:19
  • GÜNCELLEME12.01.2018 07:15

         Başlığı okuyunca çok şaşırdığınıza eminim. Hadi canım, tarih noktasında zirve olan, talebeleri bile profesör olan İlber Ortaylı nasıl yanılıyor? Hem yanılsa bile onu sen mi bulacaksın dediğinize ve itirazlarınızı sesli yaptığınıza eminim.

            Tarih konusunda hemen hemen her dediğine “eyvallah” dediğim, talebesi olmaktan iftihar ettiğim ve Kırımlı olmak noktasında da “HEMSEHRİM” olan sevgili hocam İlber Ortaylı hocam, iki üç gün önce bir konuda çok fena yanıldı. Ya da;

            Aralarında sıkı bir dostluk olmasından mütevellit kayırdı, sahip çıktı, bilindik kelimeleri ile ve o klasik mangal yeller rahatlığıyla koltuğa sonuna kadar yaslanıp sakalını tatlı tatlı kaşıyarak adamın ağzını yüzünü mosmor eden, başını hafif yukarı kaldırarak ettiği lafların ardından “nihahah” tarzındaki o vahşi gülüşüyle ve o ince hakaretleriyle darmadağın eden sevgili hocam, bu sefer  bilindik İlber çizgisinden çıktı ve son derece naif bir biçimde;

            “Hayır efendim öyle bir şey demedi” dedi.

Üstelik dediğini bildiği halde…

Efendim, hepinizin tahmin ettiği üzere Fatih Sultan Mehmed’in “haşa” Hz Muhammed’e inanmadığını söyleyen Jeoloji Profesörü Celal Şengör’den bahsediyorum.

Geçen akşam Teke tek programında Fatih Altaylı, İlber Hoca’ya diyor ki;

“Abi geçen hafta Celal Hoca’nın yaptığı açıklama hakkında bilginiz var mı?”

İlber hoca ‘da cevaben;

“Ben geçen akşam seyrettim. Fatih’in dini inancı, ateizmi ve ya inanırlılığı hakkında bir şey duyamadım.”

Bu sözlerin üzerine Celal Şengör de;

“Demiyorum abi” dedi

Fatih Altaylı da;

“Demedi zaten” dedi.

Bunun üzerine İlber Hoca da;

“E o zaman niye kıyamet kopartıyorlar” diye ortaya bir soru sordu ve ardından bu yanlış anlamayı, yarım yamalak yapılan Tarih tahsillerine ve taşralılık kültürüne bağladı.

Halbuki, İlber Hoca da, Fatih Altaylı’da, Celal Şengör’ün ta kendisi de çok iyi biliyordu ki Fatih’in dini inancı hakkında laf edildi.

Keşke, İlber Hoca, arkadaşını savunmasaydı da objektif olsaydı.

Zira;

Celal Şengör, o programda kelimesi kelimesine aynen şunları söyledi;

"Fatih'in Müslümanlığı dahi tartışılıyor. Sekreterine, 'Ben Muhammed'in dediklerine inanmıyorum.' demiş. Bunu söyleyen Bayezid'in kendisi."

Sevgili İlber Hocam; Ben Muhammed’in dediklerine inanmıyorum demek, ben Müslüman değilim demek değil mi?

Ya da bir sürü dünya üniversitelerinde ders veren, bir sürü yabancı dil bilen sevgili Hocam, ben eminim ki en iyi bildiğiniz dil Türkçedir.

Sevgili dostunuz Celal Şengör;

Fatih Sultan Mehmed Han’a “Ben Muhammed’in sözlerine inanmıyorum” dedirterek “Fatih’in Müslümanlığı da tartışılıyor biliyorsunuz” gibi sözler sarfederek. Fatih’in dini inancı hakkında bir şey söylemiş olmuyor mu?

Bu konuşmalar ortaya çıktığında bana dostlarım, bakalım bu konuda İlber Hoca ne diyecek dediler. Ben de;

“Ne diyecek hiçbir şey. Zira, Celal Şengör, İlber Hoca’nın dostu. Onu kırmaz dedim.”

Keşke yanılsaydım. Ama yanılmadım ve maalesef görüyorum ki İlber Hoca, çok

fena adam kayırıyor.

Yorumlar3

  • Perikles 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam Fatih'in dini inancı şudur budur dememiş, Fatih dini inancı hakkında bir söylentiyi paylaşmış ve bu söylentinin makûl bulduğunu söylemiş.İyi dinleyin iyi anlayın...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın ilmini bilimini yutsalar da allameyi cihanda olsalar da yalpa yaptılar mı hocalıkları beş para etmez.Bu adamı ilk gördüğümden beri hiç sevemedim zaten.
    Cevapla
  • ozkayalar 6 yıl önce Şikayet Et
    acı ama gerçek.iftira at.milletin kafasını karıştır.yandaş,arkadaş ne dersen de olaya göz yum.islam bu durumu dilsiz şeytan olarak yorumluyor.halk arasında ise it iti ısırmaz biye tabir var.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat