Bedellideki 21 güne çok demek şımarıklık “mı” dır?

.

  • GİRİŞ02.08.2018 07:21
  • GÜNCELLEME03.08.2018 07:26

Memlekette hükümetler gelir hükümetler gider Deprem olur ekonomik kriz çıkar her şey olur çok geçmez  unutulur Üstüne başka Şeyler söylenir. 

Tek bir şey tek bir konu üç dört yılda bir memleketin gündem listesinin Başına oturuyor ve kolay kolay oradan kalkmaz başlıktan da anladığınız üzere;

 

 

Bedelli Askerlik...

Şunu açık açık söyleyeyim profesyonel askerliği savunan askere gitmeyeni yerğne “Adam” yerine koyan biri olarak Bedelli askerliği kınayacak bedelli askerlikle vatan sevgisini yanyana koyup birisi varsa değeri yoktur diyecek biri değilim. 

Acemi birliğini 273. dönem asteğmen olarak İzmir Eski Foça jandarma komando tugayında, Usta birliğini ise Van jandarma asayiş Komutanlığı nda tim komutanı olarak 16 ay süre ile yapan ben, bırakın bedelli askerliği, mecburi askerliğin tamamen kaldırılmasına, mecburi değil para karşılığında belli bir maaş için Yapılmasına tarafım. 

Ancak, Ortada çok asab bozucu Konuşmalar fikirler talepler gezmektedir. Hükümet 28 gün dedi kaldıki bunun üç günü izin geriye 25 gün kaldı bedelli talepleri bu takvime şiddetle karşı çıktı. Sonra hükümet bir geri adım attı meseleyi bir kere daha konuştu ve süreyi 21 güne indirdi. Tahmin edersiniz ki Bu sürede bu fırsattan yararlanmak isteyenleri memnun etmedi. 

Artık buradan sonrası benim için sadece tek bir kavramla izah edilir;

“Şımarıklık”

Kusura bakmayın beyler 21 günün izinleri düşersen yapacağınız askerlik Hepi topu 18 gündür size bunun nesi fazla geliyor. Bu arada bu soruyu size 480 gün askerlik yapan Bu abiniz soruyor. 

Bu memlekette 13 yıl askerlik yapan Var. Dile kolay dilek olay 13 yıl askere giderken bir yaşında çocuğun olsa döndüğünde yaşı 14. Ha bu arada ailenle irtibat sıfır zira telefon, Telgraf, faks, mail, İnternet yok yani ailenle ve sevdiklerinle görüşme imkanın 13 yıl boyunca hiç yok.  

Bu memlekette dokuz sene askerlik yapanlar var altı sene askerlik yapanlar var beş sene askerlik yapanlar var sonra üç sene askerlik yapanlar var ya da babam gibi 24 ay ya da amcam gibi 18 ay ya da benim gibi 16 ay askerlik yapanlar var.  

Beyler beyler 21 güne çok diyen beyler biraz ayıp olmuyor mu?

Yorumlar2

  • haktan tanrıöver 5 yıl önce Şikayet Et
    15.000 TL si olan bu ülkede zengin sayılıyorsa, ülkenin %90'ı zengin. Bu ülkede bir dertten muzdarip olanlar istiyorki, herkes en az kendisi kadar aynı dertten muzdarip olsun. Kendiniz diyorsunuz babam 24 ay, amcam 18 ay ben 16 ay yaptım diye. Askere giderken ben de babam gibi 24 ay yapacam diye bir talepte bulundunuz mu? Gelip burda ahkam kesiyorsunuz. El insaf...
    Cevapla
  • bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    bedelliden toplanacak paranın toplamı bu şehit bebegin bir damla kanının karşılıgı degildir bu ülke garibin fakirin ülkesi degil zenginlerin ülkesidir asgari yüz lira zam yapmamak için kırk dereden su getiren zenginlerin ülkesi hiç bir zengin in uzmanlıga müracaat ettigini duymadım yazık bu milletin onuruna
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat