Barzani’nin Referandum Telaşı

.

  • GİRİŞ22.09.2017 07:00
  • GÜNCELLEME23.09.2017 08:45

Her millet kendi başına özgür ve bağımsız olmak ister.Bunun için çalışır, çabalar, mücadele eder ve hatta gerekirse savaşır.Bu ona göre onun hakkıdır.

Bir millet kendi özgürlüğü için savaşırken başkalarına zarar veriyor, onun hayat damarlarını kesiyor veya onu yok etmek isteyen şer güçlere alet oluyor, -dolaylı da olsa- onlara yardım ve yataklık ediyorsa orada işin seyri değişir.

Kimsenin kendi bağımsızlığı için başka bir ülkenin bağımsızlığına zarar verme , kendi huzuru için komşusunun huzurunu kaçırmaya, kendi özgürlüğü için başkasının özgürlüğünü tehlikeye düşürmeye hakkı ve selahiyeti yoktur.

Kuzey Irakta Kürdistanın bağımsızlığı için PKK ve İsraile alan açılmasına, Amerikaya yeni askeri ve isthbarat üstleri kazandırılmasına, bölgenin bir ateş fıçısı haline getirilmesine -başta komşu ülkeler Türkiye, İran, Suriye olmak üzere- kimse bu oyuna olumlu bakmaz.

Kuzey Irak’ın bağımsızlığı adına yapılan bütün çalışma ve gayretler bir anda ihanetler zincirine dönüşüverir ve herkes bu yeni fitne ocağı olma ihtimali çok yüksek olan bağımsızlık oyununa elbette karşı çıkar.Bu fitne kıvılcımları bölgeyi ateşe vermeden bu işten zarar görecek herkes bu referanduma karşı çıkar ve direnir.

Kuzey Irak yönetimi İsrail, Amerika ve batılı diğer ülkeler ile bir fırıldak çevireceği yerde Allahın kendilerini komşu olarak verdiği ülkeler ile bu işi konuşarak ve anlaşarak yürütse belki daha yakından, daha zararsız ve daha olumlu bir netice alabilirdi.

Siz ömür boyu birlikte yaşayacağınınz komşularınızı baypass ederek bölgede oluk oluk kan akıtan katil İsrail ile Amerika canisi ile iş tutarsanız referandumunuz evet çıksa bile sizin komşu ve gerçek dostlarınız tarafından bu sonuç kabullenilmez.

Ortadoğuda yapılmak istenilen yeni dizayn ve sınırları değiştirme oyununa katkı ve destek sağlıyan bir referandum çalışması elbette bölgedeki komşu ülkeleri direkt ilgilendirecek, bu da bölgesel güç dengelerini de allak bullak yapacaktır.

Rusyanın bölgede Amerikan oyunlarını boşa çıkarma adına İran ile yaptuğı hamleler İsraili olağan üstü rahatsız ediyor. Bu belayı savuşturmak için Rusyadaki güçlü yahudi lobisini Putine karşı bir koz olarak kullanıyor.  

Rusya Suriye , Kafkaslar ve Ortaasya hattında çok aktif olarak çalışmalar yaparak sessiz sedasız kendi savunma hattını koruyor. Bölgedeki Rus etkinliği ileride olası birçok rahatsızlıkların da şimdiden habercisi durumunda.

Barzani’nin; bölgenin Kürt milliyetçiliği potansiyelini yanına alarak sürdürdüğü referandum ilk önce bu referandumu ısrar edenleri vuracak.. Bölgenin karışacağını, coğrafyamız yeni acılara bürüneceğini, sürgünlere ve göçlere sahne olacağını şimdiden söyleyebiliriz....                   

Özellikle Musul-Kerkük konusuTürkiyenin vazgeçilmezlerinden birisi olduğu göz ardı edilerek yangından mal kaçırır gibi yapılacak olan bu referandum olumlu çıksa bile bölgeye acı ve elenden başka bir şey getiremeyecektir.   

Barzani yönetimi, İsrail’in verdiği gazla yürümenin bedelini en kısa zamanda acı bir şekilde görecek…Coğrafyamızı yeni felaketlere iten güçler, sorunları çözeyim derken karıştıranlar eninde sonunda kaybedeceklerdir.

Coğrafyamızda yaşayan insanların barış ve özgürlüğü, bağımsızlık ve kurtuluşu ancak bu topraklarda yaşayan insanların ortak bir payda olan İslami değerlerde buluşmasıyla gerçekleşecektir.  O zaman Amerikan, Rus, Siyonist İsrail ve batı uygarlığının şımarık evlatları  islam topraklarında döktükleri kanlarda boğulacaktır.

Barzaninin referandum inadı bu topraklara bağımsızlık değil göz yaşı ve kan getirecek ama zafer eninde sonunda ezilen ve sömürülen milletlerin olacaktır.

Ortadoğu insanı kendi ortak değerleri etrafında bir araya gelince ancak yeniden ayağa kalkabilir, yeniden özgürlük ve bağımsızlığına kavuşabilir.Amerika, Rusya, Çin, İsrail ve onların piyonlarıyla iş tutanlar bölgeye özgürlük yerine yeni ve modern bir kölelik getirebilir.

Arif Altunbaş, Haber 7

 

 

 

Yorumlar2

  • Zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir analiz. Teşekkürler Arif Abi.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • şibil 6 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar güzel bi şekilde kaleme almışsınız
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat