Yoldaki engeller

.

  • GİRİŞ20.10.2017 08:12
  • GÜNCELLEME21.10.2017 09:28

Batılılaşma ve batılıllaşma yolunda olan islam toplumlarında din adına yapılan birçok ibadet ve faaliyetler içinde gizli şirk ve putlaştırmayı barındırıyor.

Akide olarak bunlara temelden karşı olan müslümanların bilerek veya bilmeyerek bu çirkin fiilleri işlemesi o insanlar ve toplum için büyük bir talihsizliktir.

Sevgide, saygıda ve itaatte Allah ve rasulünden önce gelen her eylem ve söylem, yönelinen her canlı ve cansız varlık inancımıza göre puttur. Ondan bir şey istemek, beklemek ona gizli ve açık şirk koşmak ve tapınmak demektir. Bunlardan sadece üç’ünden kısaca bahsedeceğiz.

  1. Lideri putlaştırma

Dini, ideolojik ve siyasi hareketlerde bu sapma insanları lideri ilahlaştırmaya kadar götürebilir.  ‘’O ne diyorsa o’’, ‘’O, olmasaydı biz de olmazdık’’, ‘’O, bizi yeniden yarattı’’, ‘’En büyük o, ondan büyük yok’’, ‘’O, mehdidir, kurtarıcımızdır, milletimizin peygamberidir’’, ‘’ Kur’an’a ve peygambere gerek yok onun gösterdiği yol bize yeter’’, ‘’Kabe Arap’ın olsun Çankaya bize yeter’’ gibi maksadını aşan sözler ve inanışlar insanı itikadi olarak şirke ve küfre götürür, hatta dinden bile çıkarabilir.

     2-Makamı Kutsallaştırma

Cemaatlerin önderleri, cemiyetlerin liderleri,  ağabeyleri, toplumların fikir ve düşünce babaları, üstadları, tarikatların efendilerinin makam ve mertebeleri eğer Allah cc ve rasulünden daha kıymetli, daha hürmete ve saygıya layık görülür veya gösterilir ise bu anlayış itikadi bir sapıklıktır.

     3-Dünyaya Tapınma

İslami cemaatler, cemiyetler, partiler, dernekler ve hareketlerin başındaki insanların ölesiye kadar işgal ettikleri makam ve mevkilerde inat ve ısrarla kalmak istemeleri, gelecek kuşaklara ve kendilerinden daha etkin ve yetkin kişilere yer açmamaları, ‘’Hindunun mukaddes ineği gibi’’ bulunduğu makamları bir tapınak haline getirmeleri o toplum için büyük bir felakettir. Bugün bu kör inat ve bağnaz tutuculuk yüzünden birçok İslam toplumu hala çıkmaz bir sokak ve karanlık bir dünyada yaşamaktadır.

Millet olarak kendi içimizdeki sorunları halletmeden coğrafyamızı hatta ümmeti ve insanlığı kucaklamak gibi bir sevdaya kapılmamız bir ütopyadan ibarettir. Dışarıdan gelen bela ve musibetlerden kendini kurtaramayan bir milletin diğer insanları kurtarmaya kalkması ham bir hayaldir.

Türkiyedeki siyasi hareketlerin ve sivil toplum örgütlerinin düşünce ve zihinlere itopyalar pompalaması  adeta bir gelenek haline gelmiştir. Dava adamları davası ile adeta evlenmeden, kutsal bir sorumluluk yüklenmeden neslimizi, ülkemizi, coğrafyamızı kurtarmaya kalkması donkişotluktan ibarettir.Kimse alınmasın, gücenmesin kendi nefsini kurtaramayan bir insan ve toplum kendi neslini ise asla kurtaramaz.

Birçok sivil toplum örgütü milletin ufkunu daraltan veya karartan insanları yollarının üzerinden kolayca söküp atamazken, her yer Hindunun mukaddes öküzleri ile dolu iken ne siyasi, ne sosyal, ne kültürel çalışmalarımız, ne de eğitim ve öğretim alanındaki emeklerimiz ve verilen mücadeleler amaç ve hedeflerine ulaşmaz.

Müslüman önce içindeki, yolundaki ve ufkundaki putları kırmak, yıllardır oturduğu makamları işgal edip hayırlı işler üretmeyen makam, mevki hastalarını, lider taslaklarını yolunun üzerinden kaldırıp bir kenara koymak zorundadır.

Bir davası, bir sevdası, bir kavgası olan insanlar bela ve musibetlerle, çetin şartlarla, çileli yollarla sınanmadan başarıya ulaşacağını sanıyorsa yanılıyor. Allah için çıkılan bir yolda nefsini, zevkini, çıkarlarını, makam ve mevkisini ayaklarının altına alamayan fert ve toplumların asla başarılı olma şansları yoktur.

Ülkemizi ve coğrafyamızı işgal eden batı kültür ve medeniyetinin içimizdeki ve dışımızdaki işgal zincirlerini kırmadan , düşmanın fikir, düşünce ve silahıyla düşmana karşı savaş kazanılamaz.

İçimizdeki putları kırmadan İbrahim olunmaz, İbrahim olunmadan da putlar kırılmaz.

Arif Altınbaş, Haber 7

 

Yorumlar3

  • ylç 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söze nedenir. Sağolun hocam.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • şimşek 6 yıl önce Şikayet Et
    öz eleştirilerden sonra ,bakışımızı derinleştirmeliyiz. ellerinize sağlık hocam.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • İbrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru dersin de hoca !, nereden başlamalı: dediğin gibi herhalde ilk kendimizden. Kendimizi düzeltelim sonra en yakınımzdakilere hakkaniyet yolunu tavsiye edelim, neslimizi iyi yetiştirelim. Belki 20 - 30 sene sonra ileri medeniyet seviyesine geliriz...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat