İslam Savunma Paktı

.

  • GİRİŞ03.11.2017 07:20
  • GÜNCELLEME04.11.2017 06:10

Türkiye dış güvenliğini ne zamana kadar dünyadaki fitne ocaklarından en önemlisi olan NATO’ ya emanet edecek?

ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya … ve diğer NATO ülkelerinden gerçekten kaçı Türkiyanin dostudur ve zor zamanda onun yanında olur?

NATO çatısı altında bir araya gelen ülkeler ABD’ye yardım ve destek olmak, ona yaranmak veya onun kanatları altına sığınmak için NATO’ ya girmiyorlar mı?

NATO için en çok hangi ülkeler bedel ödüyorl acaba? Bedel ödemede Türkiye kaçıncı sıradadır ?

ABD’nin emrinde hareket eden NATO düşmanlarımıza karşı gerçekten Türkiyeyi savunup koruyacak mı, yoksa bizi yarı yolda mı bırakacak?

NATO kuruluşundan bu yana neden İsrail şer gücünü sürekli desteklemektedir?

Kendi içinde ve dışında yıllardır güvenlik sorunu yaşayan Türkiyeye NATO ülkeleri ne zaman ve ne kadar yardım etmiş, teröre ve teröriste karşı Türkiyenin tarafında olmuştur?

Neden Türkiyenin güvenliğini tehdit eden darbeciler, hainler ve teröristler NATO ülkelerinde el üstünde tutulmakta, onlardan yardım ve yataklık görmektedirler?

Ortadoğudaki huzursuzlukların ana kaynağı ve sebebi ABD, İngiltere, Fransa vs. gibi NATO ülkeleri iken daha ne zamana kadar bu yılanlarla aynı çuvala girceğiz?

NATO sürekli iki kutuplu bir dünya meydana getirerek gerilim politikalarıyla dünyayı kendi hegemonyası altında yöneten ABD’nin taşeronudur?

NATO tarafından sağlanan kapitalist dünyanın güvenlik bedelini neden kendilerine bir  faydası bile olmayan bazı devletler ödüyorlar? Türkiye bu bedel ödemenin neresindedir?

Türkiye ne zamana kadar kendisine güvenmeyen ve güven vermeyen NATO’ya güvenecek ve onun kanatları arasında Ortadoğuya önderlik ve rehberlik edecek?

Kendi halkının ve dostlarının huzur ve güvenliği konusunda bağımsız politikalar ve blok oluşturamayan bir Türkiye nasıl olacakta Kafkasların, Balkanların, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile Ortaasyanın uluslarının güvenliğine katkıda bulunacak?

ABD hegemonyasının tekelleşmeye çalışarak birçok ülkede askeri, siyasi, ekonomik terör estirmesi, Avrupa’da aşırı milliyetçi sağın giderek güçlenmesi, Çin’in tarihin bir cilvesi olarak serbest piyasa ekonomisini en fazla savunan aktörlerden biri hâline gelmesi, küresel güç odaklarının yeniden kartlarını karıp askerî, siyasi ve yapısal değişikliklere gitttiği gözümüzün önünde cerayan ederken Türkiye batı emperyalizminin baskı ve kontrolü altından daha ne kadar durabilir?

Türkiye NATO’ dan çıkmadan önce dost ve kardeş ülkeler ile birlikte bir blok oluşturmanın altyapısını şimdiden hazırlamalı, kendisinin, coğrafyasının ve dostlarının  güvenliğini artık düşmanlarına emanet etmemelidir.

Ülkemize, kardeşlerimize, dost ve müttefiklerimize yapacağımız en büyük kötülük, güvenliğimizi  sahte dostlarımıza veya gizli düşmanlarımıza emanet etmektir.

Saflık, vurdumduymazlık, nemelazımcılık ihanet çapında bir ahmaklıktır. Güvenliğiniz ve geleceğiniz için ahmak dostlarınız olacağına akıllı düşmanlarınız olması daha iyidir.

Türkiye kendisini ve dünyadaki dostlarını kuşatacak, kucaklayacak bir atmosferi oluşturacak ‘’İslam Savunma Paktının’’ kurulmasında zaman geçirmeden öncülük yapmalıdır.

Başımızda sürekli bir tehdit unsuru olarak duran  batı emperyalizminin baskı, terör ve sömürüsünden kurtulmanın tek yolu kendimizi savunacak her türlü imkanlara sahip olmaktır. Türkiye kendi savunma paktımızı kurrak şimdiye kadar savunmamızı adeta can düşmanlarımıza ihale eden ahmak ve alçakların düştüğü aynı yanlış ve hataya düşmemelidir.

Arif Altunbaş, Haber 7

Yorumlar2

  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Zor ama imkansız olamaz. Bugünden yarına gerçekleşmeyeceği de muhakkak. Lakin temel atılmalı! Zaten başka türlü belalar bitmez!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Kadri 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin çıkışı Nato'dan ayrılmak ve AB hayalinden vazgeçip Asya'ya, köklerine dönmesiyle olur.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat