Suudi Amerika nereye koşuyor?

,

  • GİRİŞ15.12.2017 15:23
  • GÜNCELLEME16.12.2017 09:13

İslamın üç kutsal şehrinden  ikisi olan Mekke ve Medine’yi sınırları içinde kontrol eden Suudi rejimi Kral Faysal’ın vefatından sonra başta İngiltere ve Amerika olmak üzere batılı emperyalist devletlerin oyuncağı haline gelmiştir.

Dünyanın her yerinde İslam ve Müslümanlar adına öne çıkarak bir şeyler yapmaya çalıştıklarını görürüsünüz. Her attıkları adımda veya faaliyetlerde Vahabiliğin ve Arap milliyetçiliğinin öne çıkarıldığını, İslam ümmeti ve coğrafyasıyla ilgili hassas konuları gözardı ettiklerini görürsünüz.

Trump’ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesi karşısında dut yemiş bülbül gibi susan, hatta Filistin Devlet Başkanı Abbas’a ‘’Acele etme…’’ diye meseleyi akıl vermeye kadar götüren genç kral, İsrail tarafından İslam dünyasının lideri olarak ilan edildi.

Trump Kudüs’ü Müslümanların elinden alarak İsrail'e veriyor, İsrail'de İslam dünyasının liderliğini Suudi Amerika’nın kralına veriyor.

Bu şu demek oluyor;’ "Kudüs'ü Müslümanların elinden gasp ederek almamıza karşı sessiz kaldığınız için teşekkür ederiz Sayın Kral. Biz de sizi bu başarınızdan dolayı İslam ülkelerinin lideri ilan ediyoruz.’’

ABD ve İsrail arasındaki işler şimdiye kadar hep böyle ’’Al takke ver külah’’ yürüdü; İslam alemi de bu alış verişe uzaktan dolaylı ve direkt olarak ya onay verdi veya seyretti.

Daha dün Trump ve Suudi Kralı camdan bir dünya küresi üzerine ellerini koyarak dünyaya poz verdiklerinde ortada gizli bir anlaşmanın olduğu belli idi.

Trump’ın bunları -tehditte dahil- her türlü oyun ve hile ile kafaya aldığı, oyuna getirip daha sonra Katar’a insanlık dışı ağır bir ambargo uygulattığı dün gibi hafızamızda.

Suudi gaspı, Mısır zalimi, Körfezin şımarık çocukları ve onları izleyen bir avuç yalakadan ibaret sözüm ona İslam ülkeleri din ile, iman ile, İslam ile uzaktan yakından hiçbir alakası olmayan cahili Arapların adeti olan bir boykot içine girmeleri, kendi kardeşlerine kafirlerin bile yapmadığı bir tavır sergilemeleri şimdiye kadar görülmüş bir davranış değil.

Başını Suudilerin çektiği bu Donkişotlar ve onları izleyen Şanzopanzolar birilerinin yazdığı bir tiyatroyu bile oynayamayacak kadar ‘’Hanzo’’ olduklarını da bu vesile göstermiş oldular.

Sahi ne oldu şimdi Katar’a uygulanan o dehşetli (!) boykot? ABD, İngiliz ve batı ülkelerinden Katar’ın aldığı on milyarlarca silah anlaşması karşısında eridi ve fos mu çıktı? Dağ fare mi doğurdu. Kazanan kim?  Tabii, Katar’a milyarlarca silah satışı yapan batılılar.

Suudi Amerika’nın ‘’Ilımlı İslam’’ açıklaması da bir Yahudi tezgahı ve oyunudur. Yine senaryoyu yazanlar Yahudiler, pazarlayanlar ABD’liler oynayanlar ise, Suudi Amerika'nın azatlı köleleri ve Suudi kuklaları.

Suudi Kralını İslam ülkelerinin lideri olarak pazarlayan İsrail'in şeytani oyunları, hileleri, fitneleri ve tuzakları dün olduğu gibi bundan sonra da sürecek? Bu oyunları yine adı Müslüman olan ahmaklara oynatacaklar.

Sömürüye, emperyalizme, işgale karşı islam ümmeti uyanarak, aklını ve mantığını kullanmak, Allah'ın hudutları dairesinde kendi hak ve hukuklarını  savunmak zorundadırlar.

Olağanüstü zalim, insafsız, hoş görüsüz, ötekinin hak ve hukukunu çiğnemeyi kendi hakkı sayan vicdansız bir dünyada yaşıyoruz. Biz kendimizi ve  haklarımızı savunma cesaretini ve basiretini gösteremez isek, kimse gelip bizim halimizi sormaz.

Tarih Suudiler gibi nefislerini ve hanedanlarını putlaştıran, İslamı içten karartan birçok alçaklara şahit olmuştur.

Dün İngilizlerle birlikte Osmanlıya karşı savaşan Suudi alçakları, bugün de ABD ile birlikte Kudüs'ü Yahudiye peşkeş çekme onursuzluğunun başını çekmektedirler.

 

Arif Altunbaş- Haber 7

Yorumlar2

  • Kocaeli Yüksel 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınav her daim devam ediyor Rabbim yar ve yardımcımızdır inşallah
    Cevapla
  • ali bostancıı 6 yıl önce Şikayet Et
    dogru söylüyorsunda suudilere ne söylesen az gelir .paşa babaları ingiliz amcaları amerika dayıları israil .böyle olan adamdan ne beklersinkiii.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat