Hangi evrensel değerler?

  • GİRİŞ09.03.2018 07:16
  • GÜNCELLEME10.03.2018 08:48

Nedir bu Amerikanın ve batının habire ağzından bir türlü sakız gibi çiğneyip düşürmediği ‘’Evrensel değerler’’? Bunlar nereye özgürlüğü, bağımsızlığı, hukuku, adaleti, huzuru ve barışı getirdiler de pratikte uygulamadıkları bir değerler manzumesinden bahsediyorlar?

Viatnamda, Kamboçyada, Kübada, Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Afrika da, Latin Amerika’da milyonlarca insanın ölümüne yol açan, onlarca ülkenin yıkımına sebep olan vahşiler değil mi?

 

 

Dünyanın en zengin medeniyet ve kültürlerine hayat hakkı tanımayan, onlara canice soy kırımı uygulayan, onların kökünü kazıyan bu alçaklar yalancılar değil mi?

İşgal ettikleri her yerde  kan, kin ve zulüm kusarak insanlık dışı vahşetleri ortaya koyanlar bunlar değil mi? Ne utanmaz yüzleri, ne arlanmaz suratları var bu Haçlı çocuklarının.

Birçok milleti ve ülkeyi baskı altında tutan, zayıf ve mazlum ülkeleri zorbalık ve terörle hizaya getirneye çalışan, kimilerini kendine modern köleler yapan sanki kendileri değilde başkaları. Dünyadaki ekonomiye,  siyasî, kültürel, ahlaki gidişata yön ve çeki düzen veren, insan öldürmekten başka bir şey bilmeyen bu aptal silahşörler bu kovboy bozuntuları değil mi?

Dünyanın neresinde ezilmiş, sömürülmüş bir halk, ağlayan bir göz, işkenceye uğrayan bir millet varsa onların failleri, ‘’Batılı evrensel değerleri’’ ağızlarından düşürmeyen bu iki yüzlü alçaklardır.

Sözde hak, hukuk, adalet ve insanca yaşama, insan haklarına sahip çıkmak diye dillendirilen bu değerleri çiğneyen, ayaklar altına alan, teoride farklı, pratikte farklı davranan yine Amerika ve yandaşları İngiltere, Fransa, Belçika, Almanya…ve diğerleri  değil mi?

Bunlar bu değerleri kendi çıkar ve menfaatlerini koruma ve kollama adına savunuyorlar ezilen milletlerin ve sömürülen halkların haklarını korumak için değil. Çünkü, sömüren de sömürgeci olan da kendileri, en fazla bu değerleri yok sayan da bizzat kendileri.

Hangi batılı değerler Nagazaki ve Hiroşumada yüzbinlerce insanın katledilmesini ahlaki ve insani buluyor? ‘’Batılı evrensel değerler’’ dedikleri şey mazlum ve masum ülkeleri işgal etmek, onları sömürmek için yapılan alavere ve dalavereden başka şey değil de nedir?

Ebu Garip Hapishanesinde insanlara yapılan insanlık dışı işkence ve zulümler, ‘’Batılı evrensel değerlerin’’ hangi maddesinde var? Tarihte böyle bir vahşet görülmüş ve yaşanmışmıdır. Firavun bile Beni İsraile bu kadar zulüm etmiş değil.

Batı medeniyetinin vahşi çocukları bir milleti soykırıma tabi tutuyor, bir ülkeyi yerle bir ediyor, bir ulusu köleleştiriliyor, bir coğrafyanın yeraltı ve yerüstü zenginliklerini sömürüyor, bir milletin geçmişini çiğniyor, geleceğini çalıyor… Bütün bunlar batılı katillerce, ‘’Evrensel batılı değerler ve demokrasi’’  adına yapıldı ve yapılıyor.

‘’Batılılar Afrikaya ilk geldiklerinde ellerinde İncil, bizim elimizde topraklarımız vardı. Bize, gözlerimizi kapayarak dua etmeyi öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda, bizim elimizde İncil onların ellerinde bizim topraklarımız vardı’’  diyen Jomo Kenyatta, ( The first Prime Minister of Kenya) ne kadar da güzel anlatmış bu sahtekar hırsızları.

Batılı emperyalist devletler islam ülkelerini işgal edip  millete gözünüzü kapayın size ’’ Demokrasi, özgürlük, bağımsızlık, insan hakları’’ gibi ‘’Batılı evrensel değerleri ’’ getireceğiz dediler. Gözümüzü açtığımızda vadedilen herşeyin zıttı hayatımıza hakim oldu. Kendi vatanlarımızda köle ve esir olduğumuzu, mankurtlaştırıldığımızı daha sonra, iş işten geçtikten sonra anladık.

Başımıza yerli münafıklardan oluşan bir dizi zalim diktatörler getirildi.Onlar tarafından batıya ve batılılara köle gibi satıldığımızı gördük. Kendi ülkemizde insan olarak biz batıda var olan hayvan haklarını bile çok gördiler. Buydu onların bizim için düşündükleri evrensel değerler.

Batılı değerleri en üstün bir değerler olarak kabul eden değersiz yöneticiler hayatımızdan çok şükür defolup gittiler. Müslüman olarak bizim değerlerimizin hem bize , hem de bize değer satmaya kalkan değersiz batılı kalpazanlara da yeteceğini millet olarak nihayet anladık elhamdulillah.

Bunun için batı, batının uşakları ve taşeronları bize biz olduğumuz için karşı ve düşmanlar. Ve düşman olmaya, düşmanlık yapmaya devam edecekler…Etsinler… Onlar gavurluklarını yaptıkça müslüman olarak milletimizin de gözü daha çok ve hızlı açılıyor, açılacak inşallah.

‘’Düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın

Gece gündüze muhtaç sen de bana lazımsın’’ N.F.K

Arif Altunbaş, Haber 7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat