Ayağa düşen adalet

,

  • GİRİŞ25.06.2017 09:55
  • GÜNCELLEME25.06.2017 09:55

On günü geride bıraktı, yürüyor Kılıçdaroğlu.Ramazanın bir kısmını yollarda geçirdi, bayramda da devam edecek; İstanbul’a doğru yürüyecek. Spor yapmıyor, kendisine sorarsanız, adalet arıyor.

Parlamento’da ya da adliye koridorlarında değil, yollarda!..

Aslında tecelli eden adalete karşı yürüyor. FETÖ’nün MİT TIR’ları operasyonunun siyasi ayağının partisinin içinden çıkmasını gölgelemeye çalışıyor.

Ne tür bir adalet aradığına gelince…

Aradığı, Seyfi Oktay ve Mehmet Moğultay döneminin adaleti mi? Hatırlayanlarınız vardır, dönemin Adalet Bakanı Seyfi Oktay, ünlü bir gazeteciye kameraların karşısında el öptürmüş, egosunu tatmin ettikten sonra cezaevine girmesini önlemişti. Bütün Türkiye’nin önünde “güç bende” mesajını vermişti. Mehmet Moğultay da “Adalet mekanizmasını yandaşlarıyla dolduruyorlar” eleştirileri üzerine bir itirafta bulunmuştu:

-Elbette bakanlığa onları alacağız. MHP’lilerle mi doldursaydık?

O dönemlerde bir mezhep kadrolaşması vardı adalet camiasında. Kılıçdaroğlu, acaba şimdi onu mu arıyor? Yoksa, FETÖ’nün adliye koridorlarında at koşturduğu döneme geri dönmek mi istiyor? Pensilvanya’dan gelen talimat üzerine kararlar veren hakim ve savcılara mı özlem duyuyor?

Yargıda, hukukun değil, “dedeler” ve “imamların” hakimiyetini mi savunuyor?

Sahi, nasıl bir adalet arıyor?

Kim bilir, belki de adalet aramıyor. Kendisini ve parti yöneticilerini hukukun üzerinde görüp, sırf “Bize dokunamazsınız, benim milletvekilimi tutuklayamazsınız” mesajını vermek için yürüyor? Çünkü, gerçekten yok bu yürüyüşün “adaletle” izah edilebilecek bir tarafı.

***

Bırakalım şimdi süslü lafları ve gerçeklere bakalım…

Cezaevine gönderilen CHP milletvekili Enis Berberoğlu, MİT TIR’ları ile ilgili bilgileri bugün yurt dışında “kaçak” olarak Türkiye aleyhine faaliyet gösteren Can Dündar’a vermiş mi, vermemiş mi?

Vermiş, yok burada bir tereddüt!

Peki bu MİT TIR’ları olayı Türkiye’yi sıkıntıya sokmak için planlanan bir FETÖ operasyonu mudur?

Evet, bu da karşı karşıya olduğumuz gerçeklerden biri!

Zincirin halkaları Pensilvanya ile başlıyor. FETÖ’cü savcı ve hakimlerle devam ediyor. Asker üniforması giyen FETÖ’cülerle uzuyor. Onlara hizmet eden Can Dündar’la tamamlanıyor. Yargı kararı ile araya bir de CHP Milletvekili Enis Berberoğlu eklemlenmiş durumda.

Olayda sorgulanması gereken de budur aslında:

Enis Berberoğlu kimden aldı o bilgileri? MİT TIR’ları olayı bir FETÖ operasyonu olduğuna göre, muhtemelen bilgiler de FETÖ’den geldi. Peki bu örgüt, neden bir başkasını değil de CHP’li Enis Berberoğlu’nu seçti?

En önemlisi de…

Enis Berberoğlu, CHP’nin bir milletvekili ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan Yardımcısıydı. Siyasetle ilgisi olan herkes bilir ki, o konumdaki bir isim tek başına hareket etmez. Böyle bir adımı artmadan önce Genel Başkanı ile de paylaşır. En azından ona da bilgi verir.

Ayrıca daha ilerisini düşünmek de mümkün. Bazı durumlarda da partilerin genel başkan yardımcıları bu tür konularda genel başkanları tarafından bizzat görevlendirilir.

Bence asıl konuşulması ve tartışılması gereken bunlardır. Tabi gerçekten amaç “ne, neden, niçin” sorularına ulaşmak ve adalet aramak ise!

***

Tartışılmasını istemedi Kemal Bey bunların hiç birini. Hatta başlattığı eylemle tartışılmasını da önledi. Ramazan demedi, bayram demedi; apar topar kendini yollara attı.

Yürüyor halen…

“Adalet” yürüyüşü diyor kendisi, ama bana göre adalet kavramı yerlerde! Kelimenin tam anlamı ile ayağa düşürülmüş durumda!

“Adalet” denilince, ben gerçeği görmek istiyorum…

Adaletin amacı da bu zaten: Meseleleri çarpıtmak, gerçeklerin üzerini örtmek ve gölgelemek değil.

Kılıçdaroğlu, gerçekten adalet istiyorsa, hodri meydan: Hep birlikte el ele verelim, gerçekleri birlikte arayıp, ortaya çıkaralım ve adalete yardımcı olalım. Kamuoyu da bilsin bu ülkede neler olup bittiğini.

Hepinize hayırlı bayramlar…

 

Emin Pazarcı - Akşam

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat