Terörün partisi itiraf etti

  • GİRİŞ14.06.2018 09:20
  • GÜNCELLEME13.08.2018 09:21

“Yok aslında birbirimizden farkımız” dedi. Hep birlikte aynı hedefe doğru koştuklarını söyledi. Ortak düşmanı işaret etti. Bizim bildiğimiz, ama onların inkârda direndikleri gizliyi açık etti. “Gelin kıvırmayalım, net olalım” çağrısı yaptı. Beşi bir yerdeleri seçim öncesi “protokol” imzalamaya çağırdı.

Kim mi?.. Terörün Partisi HDP!

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “Hepimizin yapacağı yüklenmek ve barajı yıkmaktır” dedi.

“Hepimiz” dediği kim?

Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve ilaveten de kendileri. Bir başka ifadeyle Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal ve Selahattin Demirtaş.

“Yıkılacak Baraj” ise, tabii ki Erdoğan.

Türkiye’de bugün yapılan ya da yapılmaya çalışılan budur işte. Temelli’nin istediği de ittifak halinde yürütülen bu çalışmanın ete kemiğe bürünmesi, protokole bağlanmasıdır!

***

HDP’li Sezai Temelli, neler demiş bakalım…

“İkinci tura güçlü bir şekilde kalmak, parlamento dağılımını AKP-MHP aleyhine şekillendirmemiz gerekir.”

Bugün yapılmaya çalışılan budur zaten!

Selahattin Demirtaş’ın hedefi, Muharrem İnce, Meral Akşener ya da Temel Karamollaoğlu’ndan farklı değil. Hepsi aynı kulvarda, ortak hedefe doğru koşuyorlar. Sezai Temelli de “şekillendirmemiz gerekir” derken, bu birlikteliğe işaret ediyor.

Biliyorsunuz, Meral Akşener bir süre önce Millet İttifakı’ndaki “zemin kaymasından” bahsetmişti. Ortak hedefin parlamenter sisteme geri dönmek olduğunun bir defa daha altının çizilmesini istemişti. Bunun için Akşener, Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu bir araya geldiler. Kazandıkları takdirde parlamenter sisteme dönüş için harekete geçeceklerini açıkladılar.

Peki, HDP’li Temelli ne diyor:

“Demirtaş’ın programı da, HDP programı da bir geçiş programıdır. Geçiş dönemi, yerel demokrasi ile güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönmektir.”

Demek ki…

Akşener’in de Demirtaş’ın da hedefi aynı. Yine kızacak biliyorum, ama her şey apaçık ortada: Akşener de Demirtaş’la aynı hedefe ulaşmak için çırpınıyor.

Temelli de zaten bunu söylemeye çalışıyor. “Bırakın oyunu, bırakın millete farklı görünmeye çalışmayı. Gelin el ele verelim ve ortak düşman Erdoğan’a karşı daha güçlü olalım” demek istiyor!

***

Sezai Temelli, CHP, İyi Parti, SP ve DP’yi kendilerine o kadar yakın görüyor ki, Türkiye’yi birlikte idare etmek anlamına gelecek mesajlar bile verebiliyor. Aksi takdirde şu ifadeleri kullanıp, onlara bu şekilde seslenme cesaretini bulabilir miydi:

“Bir protokole ihtiyaç var. Bu protokol çok hızlı sağlanabilir. Temel başlıkları belli bir protokol çok hızlı bir şekilde hayata geçirilebilir. Buna göre kabine şekillenebilir.”

Ve nihai olarak İnce, Akşener ve Karamollaoğlu ne diyorsa, Temelli de aynı şeyi söylüyor, aynı tezi savunuyor:

“Erdoğan bu ülkeye çok zarar verdi.”

Sezai Temelli böyle düşünmekte haklı olabilir. Çünkü HDP gibi bir partinin Eş Genel Başkanı. HDP dediğimiz de terör örgütü PKK ile iç içe olan bir yapı. Cumhurbaşkanı Adayları Selahattin Demirtaş, terör suçlaması ile cezaevinde yatıyor. Abdullah Öcalan’a “Onun heykelini dikeceğiz”diyecek kadar sevdalı! Ayrıca, hakkında HDP Genel Başkanlığı sırasında PKK’dan talimat aldığına dair suçlamalar var.

Üstelik, askerimiz Zeytin Dalı Operasyonu ile PKK-PYD’yi kötü vurdu. Şimdi Kandil’e doğru ilerliyor. Türkiye, bunların efendileri olan ABD’ye geri adım attırdı ve Münbiç’teki hayallerini yıktı.

Doğrudur, Erdoğan’dan çok zarar gördüler. Kuyruk acıları var, o yara kapanmadı ve halen sızlıyor.

Erdoğan, vurdukça CHP, İyi Parti ve SP’den yardım bekliyor bunlar.

Peki CHP, İyi Parti ve SP ne yapıyor? Hiçbiri “Bizim terörle ve teröristle işimiz olmaz” demiyor. Tersine, onlara üstü kapalı zeytin dalı uzatıyorlar. Kandil’e yapılan operasyonu bile etkisizleştirip, itibarsızlaştırmak için açıklamalarda bulunuyorlar.

Millet de görüyor bunları. O yüzden Cumhurbaşkanlığı Seçimine yönelik kamuoyu araştırmaları hep “İlk turda Erdoğan kazanır” sonucunu veriyor. İkinci tura kalmayacak bu iş ve HDP’nin hayalleri gerçekleşmeyecek.

Yorumlar1

  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni seviyoruz çok doğru yazmışın
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat