Ortadoğu oyunu

  • GİRİŞ14.12.2017 09:49
  • GÜNCELLEME14.12.2017 09:49

Geçtiğimiz günlerde hem yazdım hem söyledim!

Trump ile Putin hiçbir konuda ayrı düşmez, düşemez...
Olaylara geniş baktığınız zaman Trump ile Putin'in yanlarına Türkiye'yi de alıp ÇİN'e karşı bir ittifak ve işbirliği yapmayı istediğini görürsünüz. Nettir bu! Ancak hem Çin içinden hem de ABD içinden buna yanaşmayan gruplar var.
Kavga bu aslında! Trump'ın RUSYA'nın desteğiyle BAŞKAN seçildiği iddiası da bu sebeple ortaya atıldı. Pentagon bu ÜÇ LİDERİN yan yana gelmesini istemiyor.
Muhtemelen ÇİN ile G-2 olarak devam etmek niyetindeler! Zaten KUDÜS meselesine baktığınız zaman ÇİN Trump'a ilk tepki veren ülkelerdendi! Ancak herkes RUSYA'nın kararını bekledi.
Merak etti. Biliyordum ki Trump'tan ayrı bir şey söyleme şansı yok. Böyle de oldu.
Rusya "Türkiye ile Kudüs konusunda tutumlarımız örtüşmüyor" açıklaması yaptı.
İki liderin arasındaki işbirliği yaşadıkları sürece davam edecek. Yani bugünden yarına bozulacak bir DOSTLUK değil bu! İşbirliğinin temeli var. Çok sağlam ve derin! Ve asla ve kat'a bozulmayacak.
Peki Suudi Arabistan bu denklemde nerede? ARAMCO meselesi yüzünden Rusya'ya gidip yüklü miktarda silah alan SUUDLAR, bu ittifakın yapıştırıcısı... Onlar da karşı.
Yani Trump-Putin çerçevesinin içindeler. ARAMCO'da RUS ORTAKLIĞINI da istiyorlar.
Böylece kırılmaz bir ittifak oluşması için inanılmaz destek veriyorlar... Bu omuz omuza olma durumu her krizde göreceğiz. Yanlarında bir de İsrail olacak.
Devam...
Amerika Birleşik Devletleri, stratejik bölgelerde her zaman etkin olmak ister. Büyük devlet olmanın kuralıdır bu!
Bunun da gereğini yapmak için hamle yaparlar. Yaptılar da. ORTADOĞU uzaydan bakıldığında çöl görünümlü, hayatın olmadığı bir alan olarak algılanır. Ama böyle değildir. Enerjinin merkezidir.
ORTADOĞU'da söz sahibi olan Asya'da da Afrika'da da etkili olur! AKDENİZ'i ele geçirir! ORTADOĞU Yeni Dünya Düzeni'nin şekillenmesi için giderek öne çıkmakta.
Ancak TÜRKİYE kimsenin hesaplamadığı bir hamle ile öne çıktı. İçeride çok kişi bunu anlamakta zorlansa da DIŞARISI bunun farkında.
Türkiye yükseldikçe ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve Rusya geri gider! ARAP BAHARI'nın merkezinde ABD ile İngiltere vardı. Fransa destek vermedi.
ABD de AFRİKA'ya sıçrattığı ateşle Fransa'yı vurdu. Bu üç ülke de ORTADOĞU'da birbirleriyle kıyasıya mücadele etmekte! Trump'ın seçilmesiyle birlikte ABD, İngiltere ve Fransa'ya göre daha fazla hız yapmaya başladı. Pentagon da mevzi kazandı. ORTADOĞU'yu şekillendirmek için kurulan DEAŞ mükemmel bir şekilde görevini yaptı! Bölgeyi ABD'nin istediği güçlere bıraktı. DEAŞ olmasıydı YPG asla ve kat'a olamayacaktı...
Ayrıca DEAŞ olmasaydı Suriye ve Irak'ta, 20'ye yakın ABD ÜSSÜ de olamayacaktı! DEAŞ olmasa ABD halkı milliyetçilik rüzgarına kapılmayacaktı. DEAŞ çok kullanışlı bir örgüttü...
Şimdi görevini tamamladığı söylenmekte. Eğer başlardaki gibi İSLAM DEVLETİ kurmak isteseydi, saldıracağı başka yerler vardı. Ama hep MÜSLÜMANLAR'a saldırdı!
Garip değil mi!
Aynı zaman diliminde Türkiye ve İran'a karşı kullanılmak için büyütülen YPG serpildi.
Trump'ın KUDÜS açıklamasının altında YPG ve DEAŞ için yeni görev emri yatmakta. Bu kararın altında elbette AIPAC'ın etkisi hiç az değil. Ancak PENTAGON da işin sonunda herkesin kapılarını çalacağını biliyor. Son tahlilde YPG de DEAŞ da Pentagon'dan emir almakta. Bu nedenle vakti geldiğinde güç gösterisi yapmak için tereddüt etmeyeceklerdir...
Trump'ın ya da AIPAC'ın DEAŞ ile YPG üzerinde hiçbir etkisi yok. AIPAC, Pentagon'daki ana akım gücün kendilerine karşı olduğunu biliyor. Yapacakları küçük birkaç hamle ile bu gücü yanlarına çekeceklerine inanıyorlar. Pentagon da bunu bildiği için AIPAC'nın her hamlesine karşılık veriyor.
Bu denklemde konuşulan ciddi senaryolar var!
Ortadoğu'da AMERİKAN ASKERLERİNE düzenlenecek ciddi bir saldırının PENTAGON'un bölgede önemli adımlar atmasının önünü açacak! Suriye'deki KİMYASAL SİLAH saldırısı ve sonrasında FÜZELERİN KONUŞMASI bu senaryonun başlangıcıydı! TUTTU!
Pentagon iç kamuoyuna derdini anlatamayacağı için füzelerle kurulan oyuna katıldı! VURDU!
AIPAC mücadele ettiği PENTAGON'un bölgede etkin olması için bazı senaryolar peşinde koşuyor.
 Önemli bir Amerikan askeri üssüne çok kayıp verdirecek bir saldırı...
 Bölgede önemli işlere imza atan önemli Amerikalı diplomatların kaçırılması...
 Sivil Amerikalılar'ın örgütler tarafından (!) rehin alınması...
 Böyle birkaç senaryo daha yazılmakta... ORTADOĞU'ya ABD askeri gelmesi için...
Zaten geldikleri zaman önde kullanacakları YPG hazır bile!
Peki bu senaryolar İran ve Türkiye üzerinde uygulanabilir mi?
Hiç kolay değil ama bunu düşünmekteler. Şıklar arasında bulunmakta. Zayıf ihtimal de olsa var... Özellikle İRAN meselesi masalarında!
Beyaz Saray yani TRUMP, PENTAGON'daki komutanları, hatta Jim Mattis'i görevden alabilir. Ama bu çatışmanın dünyaya ilanı olur. Bu nedenle iki taraf kollarından birbirini çekiyor.
Pentagon da bunu bilmekte...
Yani güvendiği adamlar bir anda gider yerine AIPAC'ın istediği isimler gelir...
Bu kavganın tavan yapmış hali olur! Bu nedenle öncesinde büyük mücadele var. Anlaşma olmazsa HER ŞEY OLUR!
Pentagon'un emriyle hatta KATOLİK dünyasının baskısıyla yürüyen FBI eski Başkanı Robert Mueller, AIPAC'taki her önemli ismi radarına almakta. Bunda da bir sıkıntı görmemekte... Her iki kanat da kendi formülünü kabul ettirmek için içeride büyük kavga halinde... Rıza Sarraf davası ile Mike Flynn dosyaları da hesaba dahil! İtiraflar uçuşmakta! Biz görmesek de mücadele şiddetle devam ediyor. Yeni Dünya Düzeni'ni kurmaya aday isimler karşıdaki cephenin ceza sahası içinde!
Büyük sürprizlerle uyanacağımız bir iklimdeyiz!
Kimse ne olacağını öngöremiyor... Göremez de!
Trump'ın KUDÜS kararı sıradan değildi... İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'nın olağanüstü toplanması ve ABD'ye karşı karar alması da... Yeni Dünya Düzeni için önceden savaş yapılıyordu şimdi ise gerilimlerle gidiliyor.
Bildiğimiz tek şey var, oyun ORTADOĞU'da!

Takvim

Yorumlar2

  • radar 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeş uykularımı kaçırdın
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Müslüman 6 yıl önce Şikayet Et
    harika yazıyorsunuz
    Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat