Batı kapısıyla doğu kapısı kapatılınca ‘ölü doğacak pramatüre’ için toprak sadece gömülmek içindir

....

  • GİRİŞ25.08.2019 09:34
  • GÜNCELLEME25.08.2019 09:34

Fırat’ın doğusu, Doğu Akdeniz derken, Mehmetçik Kuzey Irak’ta muazzam işler çıkartıyor. Afrin Zeytin Dalı Harekatı ile hemen hemen aynı zamanlarda başlayan Kuzey Irak’taki nihayi hedefi Kandil ve Sincar olan harekatın son aşamalarından biri dün başladı. Pençe 3.

Pençe 1 ve Pençe 2 ile Kuzey Irak’ın güney ve güney doğusuna yönelik operasyonlar bu kez güney batıya doğru yöneldi. Hakkari ve Şırnak’ı Irak tarafında karşılayan alanlarda PKK terör örgütüne yönelik öldürcü hamle vuruluyor.

Dün aynı zamanda DEAŞ terör örgütüne yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nın da yıl dönümüydü. 3 yıl önce dün, “Bütün zamanların gelmiş geçmiş en korkutucu terör örgütü” olarak tanımlanan DEAŞ’a yönelik Cerablus’tan başlayan ve El Bab’ta noktalanan harekat başarıyla icra edildi.

DEAŞ’a yönelik o günkü harekat akamete uğrasın diye Amerika’nın “Rakka operasyonunu” nasıl ertelediğini unutmadık. El Bab’ta DEAŞ teröristlerine nasıl kol kanat gerildiğini de. Elbet Fırat’ın doğusunda kalan Mümbiç’teki oyalamasını da.

Ne ki Türkiye 15 Temmuz FETÖ’cü kalkışma ve darbe teşebbüsünü yeni püskürtmüş olmasına rağmen... Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) FETÖ yüzünden eksikleri olmasına rağmen Fırat Kalkanı’nı başarıyla icra etti.

KUZEY IRAK’TAKİ PENÇE 3, TERÖR KORİDORUNUN DOĞU KAPISINI KAPATIRSA...

Şimdi yıl dönümünde Pençe 3 başladı. Pençe 3 Hakkari ve Şırkan’a yönelik Kuzey Irak sınırı içinden gelebilecek tehditleri yok etmeye yönelik. Aynı zamanda Suriye’nin kuzeyindeki YPG-PKK terör koridorunun doğu kapısını kapatmayı amaçlıyor. Tıpkı Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nın o koridorun batı kapısını kapatmaya dönük olduğu gibi...

Şunu biliyoruz. YPG-PKK’nın yetişmiş insan kaynağı (teröristler) Kuzey Irak’tan geliyor. Kandil’den, Hakurk’tan, Haftanin’den, Mahmur’dan.

Sincar’daki Ezidileri sürüp topraklarına çökenler de Kandil’in eski sakinleri.

Hal böyle olunca Kuzey Irak’taki terör yuvaları yok edildiğinde hem Türkiye’ye yönelik doğrudan tehdit ortadan kalkacak hem Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen “terör koridoru”nun doğu kapısı kapatılacak.

Demokrafik yapı olarak YPG-PKK’nın dayandığı nüfusun Suriye’nin kuzeyindeki merkez üssü Haseki/Kamışlı arasında. Bir de Aynel Arap namı diğer Kobani. İşin aslı Suriye’nin Kürtlerinin ağırlıklı yaşadıkları kentler büyük şehirler. (Bu köşeyi takip edenler hatırlayacaktır. Bu konuda şehir şehir nüfusları nakletmiştik.HÖ) Haseki de bile nüfus Araplar lehine. Dediğimiz gibi sadece Kamışlı, Kobani bu anlamda daha yekpare. Dahası YPG-PKK, kendi gibi düşünmeyen Kürtlerin 300 binden fazlasını Kuzey Irak’a 500 binden fazlasını Türkiye’ye sürdü.

Topografinin demokrafiyle doğrudan ilişkisinin olduğunu biliyoruz.Bir harita çizilecekse topografinin demokrafiye uyması gerekiyor. Dolayısıyla Suriye’nin kuzeyinde YPG-PKK’nın devletleşebilmesi için mutlaka bir “nüfus”a ihtiyacı var. O nüfus, 2011’den bu yana adım adım işgal ettiği bölgelerden sürdüğü “Kürt, Arap, Süryani, Keldani, Ezidi, Türkmen” nüfusun yerine ikame edilecek olanlar. Çoğunu Kuzey Irak’tan Mahmur, Hakurk gibi kamplardan temin edebilir.

Şayet Türkiye terör koridorunun batı ve doğu kapısını tamamen kapatır ve statüsünü belirlerse, YPG-PKK otonomisi “ölü doğmuş” olacak.

Amerika ile atılacak”adım” ile de Suriye’den Türkiye’ye sürülenlerin hiç olmazsa bir bölümünün bölgeye dönmesi durumunda topografinin “PKK” lehine dönüşmesinin önüne geçilecek..

Zaten prematüre olan yapı, ölü doğduğundaysa sadece toprağa gömülür.

Pençe 3 Harekatı bu anlamda çok önemli bir harekattır. Allah Mehmetçik’in yar ve yardımcısı olsun.

Zafer ayı Ağustos’ta Mehmetçik bir zafere daha imza atmak üzere.

Hadi hayırlısı.

YENİ ŞAFAK GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat