Akif Emre’nin Kanal 7 günleri

.

  • GİRİŞ24.05.2017 13:47
  • GÜNCELLEME25.05.2017 07:35

Akif Emre: Derviş gönüllü, son dönemin münevverlerinden, hiçbir zaman doğrularından ayrılmayan bir dava ve gönül adamı.

Onun için söylenecek çok şey var. Kanal 7’nin Reşitpaşa’daki günlerinde gelmişti Akif Emre bu çatıya. Ben Kanal 7’nin Dış Haberler Müdürlüğünü yaptığım vakitlerde o da Dış haberler koordinatörü olarak göreve başlamıştı.

O güzel çatı katında birçok muhabbeti demleyip, çok önemli haberlere beraber imza attık. Akif Emre’nin ufku sadece bu topraklara bakmazdı. Onun gönlü de gözü de tüm ümmet coğrafyasına bakar oradaki mazlumların gözüyle dünyaya bakardı.

Geçen aylarda yazdığı Türkistan yazısı aklıma geldi. O dönem Türkistan’a yeteri kadar zaman ayırmadığı için hayıflanıyordu Akif ağabey. İşte böylesine millet ve ümmet aşığı bir adamdı Akif Emre.

Başta Kanal 7 yönetim kurulu başkanı Zekeriya Karaman, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Çelik, İsmail Karahan ve Kanal 7 Genel Yayın yönetmeni Zahit Akman’la ayrı ayrı gönül bağı ve muhabbeti vardı.

Fikir dünyamızı derinleştiren ender isimlerdendi Akif ağabey. Ne söz söylese içinde davanın ruhunu bulurdunuz. O davaya adanmış bir ruh görürdünüz.

Kanal 7 için hazırladığı Osmanlı Başkentleri belgeseli üzerine hala bir belgesel çekilemedi. Yaptığı bu işle tarihe kayıt düşen Akif ağabey, Meridyen isimli programıyla da İslam coğrafyasının sesi olmuştu.

Uzun yıllar Kanal 7 ailesinde hep birikimini ve dostluğunu paylaştı. Hep katkı veren, sürekli bir şeyler öğretme derdine olan ‘dertli’ bir adamdı.

Kimseye eyvallahı yoktu. Hayatı boyunca iyi bir Müslüman olarak yaşadı ve Müslümanları kendine dert edindi.

Şimdi aramızdan ayrılıp gerçek evine doğru yola çıktın. Kanal 7 ailesi olarak bizler senin iyi bir Müslüman, iyi bir arkadaş, iyi bir ağabey, olduğuna şehadet ederiz.

Bu dünyadan bir Akif Emre geçti ve kubbede öylesine hoş bir sada bırakıp gitti ki, kimse arkasından en küçük bir kötü söz söylemedi.

Akif ağabey, hayatını en mütevazi şekilde yaşadı ve yaşadığı gibi sessizce aramızdan ayrıldı.

Allah mekanını cennet eylesin derviş yürekli koca adam.

ibrahim.erdogan@haber7.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat