Başkomutan emri verdi, Teröre büyük operasyon kapıda

.

  • GİRİŞ02.01.2018 07:23
  • GÜNCELLEME04.01.2018 07:16

TERÖRE APAÇIK DESTEK

Amerika artık gizlemiyor. Teröre apaçık destek vermeyi sürdürüyor. DEAŞ bahanesiyle ciddi destek verdiği PYD-PKK terör örgütüne yığınak yapmaya devam ediyor. Binlerce masum insanımızı katleden bu örgüte ABD’nin sınırsız desteği sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın malümu. PKK’nın uzantısı olduğunu bildiği halde ABD , bu terör örgütüne açıktan destek vermeyi sürdürüyor.

Peki neden? 

ABD neyi amaçlıyor ? 

Planı ne?

Bölge için ne düşünüyor ?

…………………………..

Önce binlerce tır dolusu silah ve mühimmatı bölgeye yığdı, PYD-YPG’ye teslim etti. Ve terör örgütü üzerinden kurduğu üslerde bu silahları konuşlandırdı. Tasfiye ettik dediği DEAŞ teröristlerinin bir kısmını bölge dışına kaçırdı, büyük bir bölümünü ise kamufle edip PYD-PKK  terör örgütü saflarına kattı. Yani bir gecede kılık değiştirdiler. 

Ve ABD, tüm bu birleştirdiği terör unsurlarıyla Rakka’nın kuzeyi yani Türkiye sınır hattı boyunca 10’un üzerinde üs kurdu. Bu üslerin tamamına terör örgütü unsurları yerleşti. Göstermelik Amerika askerleriyle birlikte. Sınırımıza çok yakın bölgelerde kurulan bu üslere her geçen gün yenileri ekleniyor. Pentagonun sınırsız desteğini arkasına alan terör örgütü daha da ileri giderek , sınır boyunda ki karakollarımızın hemen karşısına sözde karakollar yapmaya başladı.

Ziyaret ve Köprübatı  hudut karakollarımızın karşısına karakol benzeri yapılar inşa edildi ve buralara terör örgütünün paçavraları asıldı. Sınırımıza yakın bu bölgelerde barikatlar kuruldu, hendekler kazıldı, ağır silahlar yerleştirildi. Yani bu üsler ve sözde karakollar, ABD silahlarının ve cephanelerinin konuşlandığı depolar haline geldi. Ve tüm bu unsurlar Türkiye için çok büyük tehlike arzediyor.

Astana görüşmeleri sonrası Suriye masasından izole olan ABD, elinde ki tek koz olan PYD-PKK terör örgütü ile bölgede kalıcı olmaya çalışıyor. Bölgeden gelen İstihbari bilgiler, terör örgütünün ABD’nin verdiği silahları 13 ayrı depoda sakladığını gösteriyor. Ve ayrıca terör unsurlarıyla birlikte bu merkezlerde 2 bin’in üzerinde aktif işbirlikçi halinde ABD askeri bulunuyor.  Sözüm ona müttefikimiz olan ABD, tüm bu adımlarla bir taraftan Suriye’de beliren siyasi çözüm masasına yeniden dahil olmak istiyor, bir taraftan da kuzey Suriye’de oluşturduğu bu yapıyla , Irak- İran ve Türkiye’yi kontrol etmeyi amaçlıyor.

ABD SON KOZUNU OYNUYOR

PKK-PYD’yi  Akdenize ulaştıracak terör koridorunda başarılı olamadı,

DEAŞ ile ilişkisi deşifre oldu,

Barzani ile giriştiği referandum oyunu aleyhine sonuçlandı,

Şimdi de tek ümit olarak , varlığını devam ettirebilmek için terör örgütü PYD-PKK’ya sarıldı.

Astana’ya karşı Cenevre şantajı yapan ABD, Cenevre süreci sonuçlanmadan Suriye’den gitmeyiz diyerek  amacını ortaya koymuştu. Washington’un Suriye ve Irak’ta ki son adımları , “ terör koridorunun geleceğini sağlama alma çabası “ ve başta İran olmak üzere tüm çevre ülkelerini kontrol etme niyeti olarak görülüyor.

SURİYE’YE IRAK MODELİ

Hafıza tazeleyelim ve hatırlayalım. Bakın neler olmuş?

-DEAŞ ile mücadele kisvesi altında PKK-PYD silahlandırıldı.

-Suriye petrol ve doğalgazının yüzde 60’dan fazlası PKK-PYD denetimine geçirildi.

Peki neden?

Çünkü Irak’ta da benzeri yaşanmıştı.

Siyasi çözüme doğru hızla yol alan Suriye’de bir anlamda yeni sürece müdahil olmak için PKK-PYD’yi güçlendirerek ortak yönetimin parçası haline getirmek istiyor. Cumhurbaşkanlığı, Meclis başkanlığı ve Başbakanlık dağıtıldığında kimlerde olacak? İşte Sünni ve Şiilerle birlikte bu çerçevenin içinde Kürtlerde olsun diye ABD’nin büyük çabası var. Tıpkı yıllar önce Irak’ta yaptıkları modelde olduğu gibi.

SINIRDA 100 BİNLİK TERÖR ORDUSU

Ve ABD’nin son adımı.

Pentagon talimat verdi, Türkiye sınır boyunda  100 bin kişilik terör ordusu kuruluyor.

Tüm gücüyle desteklediği bu yapıyla ABD,  Kuzey Suriye’de , kandil dahil terör unsurlarını birleştirerek hepsini tek çatıda topluyor. Ortak terör ordusu projesinin tüm Suriye’nin kuzeyini kapsayacağı  ve kalıcı olacağı belirtiliyor.

Pentagonun ordu kurma talimatını açıklayan PKK’nın sözde  üst düzey komutanlarından Siyabend Velad,  bu kurulacak orduyla “ DEAŞ  karşısında  kazandığımız tecrübeyi Türkiye’ye karşı kullanacağız”  tehdidi savurdu.

SINIRDA SON DURUM

Sınırımızın öbür yakasında bu hazırlıklar  gelişmeler yaşanırken Türkiye ne yapıyor ?

Bir hazırlığımız var mı?

Hatay’dan Kilis’e, oradan da Şırnak’a kadar tüm sınır boyunca tam tekmil güvenlik önlemleri alınmış durumda. On binlerce askerimiz  tam teçhizatlı  ve ağır silahlarla her an operasyona hazırlıklı bekliyor.  Sınırımız boyunca yapılan ve çoğu tamamlanmış durumda ki koruyucu duvar da cabası.

Afrin’e yönelik yapılacak ansızın bir operasyonun  eli kulağında. İçerde ve dışarda tüm hazırlıklar tamam.

Türkiye açısından tehdidi sınırın öbür tarafına taşımak en doğru tercihti ve öylede oldu. Fırat kalkanı , diğer operasyonlar ve Derik’in hemen karşısına bir kez yapılan hava operasyonuyla TSK bunu yaptı. Tehdidi sınırın öbür tarafına taşıdı. İçerde ki terör unsurlarını tamamen bertaraf eden Türkiye, sınırın her tarafına da dinleme  ve takip merkezleri kurdu.

Askeri birliklerimiz ve karakollarımız başta olmak üzere değişik noktalara onlarca dinleme  merkezi kuruldu ve 24 saat takip yapılıyor.  Sadece sabit merkezler değil, sınırımızda seyyar dinleme ve takip unsurlarımız da sürekli hareket halinde ve kusursuz takipte.

Sınır ötesinde terör merkezlerinde telsize basıldığında hemen yerini görüp harekete geçebiliyoruz. Her türlü konuşma, haberleşme  ve sinyal an be an takibimiz altında. Her hareketli unsur kayıt altında. Ayrıca hem sınır boylarında hem de Suriye topraklarında  İHA ve SİHA’larımızda  24 saat havada ve takipte.

Amerika destekli PKK-PYD terör örgütü çok ciddi hazırlık yaptı  ve sınırımızın hemen öbür tarafında her geçen gün mevzi genişletiyor. Ve örgütün  tüm militan ve silahlı unsurları da sınırımızın hemen karşısında ki ABD üslerine kaydırılıyor. Yani ABD, kendi üslerinde PKK-PYD’yi Türkiye’ye müdahale için sıkı hazırlıyor.

BAŞKOMUTANIN SÖZLERİ OPERASYON SİNYALİ Mİ?

Ve Türkiye tarafı….

Bölge ve sınırlarımız için büyük tehdit  oluşturan bu üsleri ve terör noktalarını Türkiye ,  vurup dağıtmayı planlıyor.  Hem de vakit geçirmeden. Çünkü tehdit büyük. Zaman kaybetmeden bu terör unsurlarının bir an önce vurulması ve bertaraf edilmesi gerekiyor. Nitekim Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu cephesinden verdi operasyon sinyalini.

Erdoğan; “ çok uzak olmayan bir tarihte bu terör örgütünü o topraklardan tepeleyeceğiz. Kimse ayağımıza dolaşmaya kalkmasın” diyerek.

 

ibrahim.erdogan@haber7.com

 

Yorumlar5

  • Ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    Uçakla 3-5 bomba mı atılacak. Kara harekatı yapamazlar. 100 kişi şehit olsa hükümet düşer. Ümmetin güçlü olması için hayatı değil şehitliği sevmesi lazım. Yoksa zilletten kurtulamazsınız.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • osmanlı torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah C. C yardımcımız olsun.Kafirlerde oyun bitmez.
    Cevapla
  • asi ihtiyar 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd hicbir zaman muttefikimiz olmadi. Bknz. Muavenet zirhlisinin vurulmasi, çuval meselesi. Bunu icerdeki baticilara anlatamadik. Persembenin gelisi carsambadan belli idi. Hala anlatamiyoruz.....!
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş safmısın sen.
  • Zeyno 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun Rabbim düşmanlara hele hele içimizdeki düşmanlara fırsat vermasin amin
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat