Ne Dersiniz?

.

  • GİRİŞ15.09.2018 08:17
  • GÜNCELLEME17.09.2018 08:05

Siyasi ve ekonomik çıkar, makam ve mevki edinmek gibi ihtirasları uğruna; yalan, hile, desise, aldatma ve karalama, hayal kırıklıkları, dinmeyen öfkeler, şiddet her geçen gün artmaya devam ediyor. Moderinitenin şişirip şizofrenik hale getirdiği “ben,” kırıp döküyor. Kaide kural tanımıyor. Bu azgın nefsin konaklama yeri yoktur. Bu zalim nefis “ben’den” kurtulalım da “biz” olalım, derken; Milli Eğitim Bakanı Sayın Selçuk çıktı, “Bizim amacımız ‘biz’ olmak değil,” dedi. Sonra devam etti: “Biz ezberi ve taklidi bırakmak için buradayız.” Peki, Fizik, Kimya, Matematik ve Geometri’de öyle formüller, alaşımlar var ki ezberlemek ve anlamak zorundasınız. En basitinden H2O=Su. Hafız olmak istiyorsanız Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek durumundasınız. Namaz kıldırıyorsanız ve kılıyorsanız yine Kur’an’dan sureleri anlayarak ezberlemeniz gerekir. Sayın Bakanımız, “Bizim ortak akıldan uzaklaşmamız lazım. Zira, sivri akıllılara ihtiyacımız var..”  Diyor. Oysa bizim ‘ortak akıl’ dediğimiz şey, “istişaredir.” Sivri aklın anlamının ne olduğunu sizlere bırakıyorum. Ancak “bizim işimiz ihya ve inşadır” güzel sözüyle yukarıdaki ifadeleri bir bütünü tamamlasaydı tadında olurdu. Erdemden yoksun bilgi Hiroşima’ya atılan bomba, Ortadoğu’da yetim çocuklar olarak karşımıza çıkmaktadır. Batı medeniyeti “İnsan insanın kurdudur” derken bizim medeniyetimiz “insan insanın yurdudur” yaklaşımını ortaya koymuştur

Bir diğer önemli husus: Milli Eğitim Bakanlığına ait olup olmadığını bilemediğimiz, durup dururken tekrar tedavüle sokulan “Andımız”. Sol ve Kemalist Ulusçu çevrelerin iştahını kabarttı. Hızlarını alamadılar ve atışa devam ettiler… “Atatürkçülük tekrar müfredatta (sanki müfredattan çıkmışta), Laik ve Atatürkçü Eğitime dönüş, Milli Bayramların Müfredata alınması, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı eğitime son verilmesi gibi sergilenen irade yerinde,” dediler. Hatta HDP dahi “Andımız” tartışmasına girerek, tekrar konulmasını istedi! İlginç mi?  Hayır. Cevabını yazı içinde göreceksiniz.

 

 

Andımızı kısaca özetlersek:

“Türküm, doğruyum, çalışkanım.

Ülküm: yükselmek ve ileri gitmektir.

Ey Büyük Atatürk!

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefte hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne Mutlu Türküm Diyene!”

Baştan aşağı ırkçılık kokan ve ezbere dayalı Kemalist, Ulusalcı, Türk ırkının diğer bütün ırklardan üstün olduğunu söyleyen bir metin. Hani ezberci eğitime karşıydınız? Cennet mekân rahmetli Erbakan “Sen ne mutlu Türküm diyene, dersen; diğeri de kalkar: Ne mutlu Kürdüm diyene, der”. Dediğinde, yaz ortasında başına kar yağdı. Hocanın bu sözü partinin kapatılma sebebi sayıldı. Unutulmamalı! Bu günlere böyle faşist, baskıcı, zorba bir zihniyetten arınarak geldik. Uğruna kırk yıldır binlerce şehit verdiğimiz  “PKK” yı bu faşist ve Kemalist zihniyet üretti. Hangi ihtiyaçtan dolayı bu durum ortaya çıktı? Bu nevi tartışmalara dönmek bize ne kazandırdı? Ne kazandırır?

Okullarımızın açıldığı 2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim yılında çocuklarımızın ilgi, yetenek ve beklentileri göz önünde bulundurularak; mesleki, teknik, yetişkin, örgün ve yaygın eğitimin ülkemizin ve sektörün/sanayinin reel taleplerine göre planlanmasının yapılması… Medeniyet değerlerimizi aşağılamayan, saygı duyan, seven; Siyasi ve kültürel tarihimizin yetiştirdiği değerleri örnek alan, bir birlerine düşman olmayan kardeşlik ve dostluk ortamını sağlayan öğrenci ve öğretmen planlamasına ihtiyacımız vardır. Sayın Bakanımızın, “Medeniyet değerlerimiz, dijital teknoloji, biyolojik ve fiziksel olanın birlikte olduğu teklilik çağı geliyor. Bizim bu çağa hazırlanmamız, taklidi bırakıp tahkike yönelmemiz gerekiyor” ifadesiyle öğrencilerimiz için milli bir kimliğin ihya ve inşası konularında; Müfredatın olgunlaştırılması, Eğitimcilerin Eğitiminin planlanması’’ oldukça önemlidir ve takdire şayandır. Okul, aile işbirliği lafta kalmamalıdır. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları bu sürece dâhil edilmelidir.         

Tahran Zirvesi:

Şimdiye kadar dünyanın gözü önünde açık, şeffaf, gizlisi kapaklısı olmayan canlı yayınla bir zirve izledik. Bu zirvede: Rusya ve İran’ın, yüzbinlerce Suriyelinin katili Esed’in yanında olduğunu, katliamlarına her türlü fiili desteği verdiklerini, Suriye’de kalıcı ve sürdürülebilir siyasi çözümün yanında olmadıklarını gördük. DEAŞ, El-Nusra ve El-Kaide gibi grupları bahane ederek İdlib’de çatışmaların durmasını reddettiler. Bütün Suriye’yi Esed’e teslim etmek istiyorlar. ABD ve Batı’nın Kimyasal silah çığırtkanlığına bakmayın.  Onlarda aynı hesabın içindeler. Dünyada sadece Başkan Erdoğan, barışın, aklın, vicdanın, mazlumların ve insanlığın sesi ve nefesi oldu. Zulme ve katliama karşı çıktı. Milyonlarca insanın evini, yurdunu terk etmemesi için açık ve samimi bir gayret gösterdi. Barış ve ateşkes için muhataplarını zorladı. Hatta Putin ve Ruhani’nin, El-Nusra tavrına açıkça ve yüreklice karşı çıktı. Suriye’de ılımlı muhalefetin alternatif olmasını ABD, Batı, Rusya ve İran istemiyor. Sakın ola birleri çıkıp da;  “Erdoğan aynı tavrı neden Doğu ve Güneydoğu’da göstermiyor?” Demesin. Zira,  “Baldıran zehri içmek pahasına barış diyen, ateşkes çağrısı yapan, silahları bırakın diyen” tek lider Başkan Erdoğan olmuştur. Erdoğan, bu coğrafyada müstevliler ve işbirlikçilerine karşı hep hakkın, adaletin ve barışın yanında olmuştur. Barışı bozan ABD Emperyalizminin bayrağı altına giren PKK’dır. Ruhani ve Putin, Astana sürecini tehlikeye sokarak ABD ve Batının ekmeğine yağ sürmüşlerdir. Tahran zirvesinde, Ruhani’nin yüzüne bakarak; anlam ve mana yüklü olan Sadi Şirazi’in, “Eğer sen başka insanların mihnetinden, ıstırabından gamlanıp kederlenmiyorsan sana Ademoğlu demek yakışmaz” sözleriyle tüm dünyaya ateşkes çağrısını yaptı.

Hicri Yılbaşı ve Eğitim-Öğretim yılının idarecilerimize, öğretmenlerimize, ailelerimize ve milletimize hayırlı olmasını Cenabı Allah (c.c.)’tan niyaz ederim.

Vesselam

Yorumlar13

  • Halil Rıfat Özkul 5 yıl önce Şikayet Et
    Değerli müdürüm Allah razı olsun yüreğine diline sğlık Allaha emanet ol
    Cevapla
  • Meltem Ensari 5 yıl önce Şikayet Et
    Değerli hocam bütün fikirlerinize aynen katılıyorum .Dua ediyorum inşaallah iyi olur .Eğitim çok önemli .. Saygılar ,selamlar ..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • tebrikler. 5 yıl önce Şikayet Et
    Basarilarinizin devamini dilerim.
    Cevapla
  • Mustafa çalağan 5 yıl önce Şikayet Et
    yazılarınız çok yerinde olmuş elinize kaleminize sağlık hayırlı günler dilerim
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ismek serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayım müdürüm yazılarınızı her hafta merakla bekliyoruz yazılarınız çok yerinde olmuş elinize kaleminize sağlık hayırlı günler dilerim
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat