Her HDP’ye oy veren terörist midir?

  • GİRİŞ16.02.2019 10:30
  • GÜNCELLEME16.02.2019 10:30

Birileri bilerek çarpıtıyor. 

Hem HDP’ye oy veren Kürtleri manipüle etmek, hem de Erdoğan düşmanı kampa itmek için. 

Bu ülkede değişimin dinamiğini teşkil eden Kürtlerin, inkar, asimilasyon ve baskı siyasetinin mucidi olan CHP’nin şahsında statükonun yedeğine koşulmak istenmesi Kürtlere yapılabilecek büyük bir ihanet örneğidir. 

Bir yanda Kürt inkarını ve asimilasyonunu sonlandıran Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi AK Parti, öte tarafta Kürt inkarı, asimilasyonu ve katliamıyla özdeşleşmiş CHP... 

CHP’nin Baasçı genlerini taşıyan HDP yöneticileri şimdilerde Kürtleri CHP’ye yönlendirmek istiyor. HDP’ye oy veren Kürtlerin kahir ekseriyeti gördüğüm kadarıyla bu dayatmadan rahatsızlar. Genel seçimde HDP’ye oy veren Kürt kardeşlerimiz yerel seçimde aday çıkartmayıp Kürt tabanını CHP’ye yönlendirme kararı alan HDP’ye tepkililer. 

İdeolojik militan bağnazların dışında HDP’ye oy veren Kürt seçmen asla CHP’ye oy vermeyecektir. Masa başında aritmetik hesaplar yapanlar sandıklar açıldığında yanıldıklarını göreceklerdir. Benim sahada gördüğüm bu. 

Bu yüzden CHP ve HDP, Kürtleri AK Parti’den uzaklaştırmak için bir ağızdan şöyle diyorlar: “Erdoğan HDP’ye oy veren herkesi terörist ilan ediyor!” 

Külliyen yalan! 

HDP’nin terör örgütünün siyasi seksiyonu olarak çalışmasını, dahası ve en fenası sırtını PKK’ya yaslamak yetmiyormuş gibi PKK’nın silahları üzerinden Türkiye’yi tehdit etmesini eleştiri konusu yapmak ile HDP’ye oy veren her Kürdü “terörist!” ilan etmek birbirinin aynı değildir. 

HDP eski vekillerinden Nadir Yıldırım’ın attığı şu tweet gerçekte HDP’nin durduğu yeri açıklıkla ortaya koyuyor: “Hiçbir zaman çaresiz olmadık. Çünkü PKK var. PKK bitmez. PKK nicelerini bitirdi. Sıranızı bekleyin. Sizi de bitirecek.” 

HDP eşittir PKK denildiğinde kızanlar HDP’li eski vekilin bu sözlerine baksınlar. 

Bir yasal parti olarak HDP’nin Türkiye ile savaşım halinde olan PKK terör örgütüyle kendini bu şekilde aleni özdeşleştirmesi, yetmezmiş gibi PKK üzerinden tehditler savurması HDP’nin yasallığını haliyle tartışmaya açar. 

Erdoğan’ın HDP-PKK denklemi üzerinden getirdiği haklı “terör-terörist” eleştirilerini “Erdoğan her HDP’liyi terörist olarak görüyor!” biçimine dönüştürenler bilinçli bir çarpıtma içine giriyorlar. 

Bu kara propaganda tutmaz. 

Herkes bilsin ki her HDP’li Kürdü terörist ilan eden bir bakış açısına sahip değildir Erdoğan. 

HDP’yi silahların bıraktırılması ve sorunların siyasi çözümü konusunda Meclis’te olması için gerekli gören bir Kürdün aynı zamanda PKK’lı terörist olduğu algısı doğru değildir. 

HDP’ye sırf yasal ve demokratik zeminde kalarak silah sorununun çözümüne katkıda bulunması için oy veren Kürt seçmenlerin bu tercihi takdire değerdir. Bu anlayışla HDP’ye oy veren Kürtleri terörist ilan etmediğimiz gibi, artık bu niyetle oy veren Kürtlerin de PKK-terör denklemi içine kendini yerleştiren HDP’nin statükonun bekçisi CHP’nin safına kendilerini iten politikalarını bu seçimde boşa çıkartmaları gerektiğine inanıyoruz.   

***   

Her HDP’li Kürt terörist değildir. 

HDP’ye oy veren Kürtlerin kahir ekseriyetinin kendilerini CHP destekçisi kılmak isteyen HDP yönetimine nasıl bir tepki koyacaklarını da herkes görecektir. 

AK Parti ile CHP arasındaki bir tercihte HDP’li Kürtler tercihini Erdoğan’ın AK Partisi’nden yana koyacaklardır. Dilerim AK Parti bu tercihin kıymetini bilerek HDP’ye oy vermek mecburiyetinde bırakılan Kürtleri tekrar AK Parti’de kalıcılaştıracak siyasetler izler. 

HDP’li Kürtlerin AK Parti’ye verecekleri oylar nasıl bir kirli oyunu bozacaksa, AK Parti’nin bu oyları kalıcılaştıracak siyasetle muhtemel tüm oyunları bozacağı da aşikardır. 

Akşam

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat