Kontrollü kongre – Tiyatro seçim

.

  • GİRİŞ06.02.2018 07:57
  • GÜNCELLEME07.02.2018 06:08

Geçtiğimiz hafta sonu yalpan CHP kongresi için bir tanım yapılacaksa bu olsa olsa Kontrollü kongre – Tiyatro seçim olurdu.

Delegelerin hepsini kendi belirleyen Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkan Muharrem İnce az çok alacağı oyu da başına geleceği de biliyordu. Neticesinde malumun ilanı oldu. Ama bu kez daha ilk dakikadan ‘Mükerrer oy’ ile Kılıçdaroğlu’nun rakibi alt üst edilmek istendi. Güzel bir tiyatro ile itibar kaybına uğratılarak sanki adaylık İnce’ye lütfedilmiş gibi bir sahne sergilendi.

 

 

CHP’de hiçbir adayın Kılıçdaroğlu karşısında şansı yok. Çünkü bir defa anti demokratik bir parti CHP. Kılıçdaroğlu dokuzuncu seçimini kaybetmeye doğru yola çıkmıyor aslında. Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü’nün izinde hatta göreceksiniz onu dahi geçecek. CHP tarihine hiç kurultay kaybetmeyen ebedi şef olarak geçeceği kesin. Sonuçta İnönü, Ecevit’e karşı seçim kaybetmiş ve koltuğunu Ecevit’e devretmişti.

Evet, CHP Kılıçdaroğlu’yla yoluna devam edecek. Peki partinin içindeki ulusalcılar ne yapacak? Bence içeride direnmeye devam edecekler. Daha öncesinde ana gövdeden ayrılıp parti kuranların binde kaç oy aldıklarını biliyorlar. O yüzden içeride kalıp zamanlarını bekleyecekler. Ha bu süreçte tamamen tasfiye olurlar mı o da çok demokratik genel başkanlarının insafına bağlı. Gördüğüm kadarıyla yeni CHP’de kendilerine yer yok. Yeni CHP’nin yeni manifestosunda din, devlet, bayrak düşmanlığı geçerli akçe. Millet olarak CHP’ye ne kılıf giydirilirse giydirilsin her zaman bu milletin değerlerine uzak olacaklar.

Bu yüzden de CHP değişmedi, değişmeyecek. Dönemin şartlarında Baykal, Meclis’te başörtüsüne ‘Amerikan bezi’ diyerek hakaret ediyordu. Bugünün şartlarında Kılıçdaroğlu 15 Temmuz işgal girişimine ‘Kontrollü darbe, tiyatro’ gibi laflar ediyor. Aslında ikisinin de aynı şeylere düşman olduğunu görüyoruz.

CHP’de genel başkan adayı olamazsın, parti meclisini kendin belirlersin, delegelere baskı yaparsın, sekiz seçim kaybedersin ama  bunu başarı olarak anlatır, eleştiri yapanları partiden kovarsın, tüm delegelerin yüzde 90’nını Tunceli’den seçersin ama sorsan diktatör başkası.

Yersen tel dolapta peynir de var. 

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: @sustuner

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat