Görüyorsun değil mi milli silahı?

.

  • GİRİŞ15.02.2018 07:17
  • GÜNCELLEME16.02.2018 07:19

Ne zaman böyle bir cümle kursam aklıma 15 Temmuz kahramanı Kahramankazanlı Gazi Mustafa Zorova geliyor. Mustafa amca 15 Temmuz sonrası verdiği röportajda ne diyordu “ Goruyon değ mi Türk’ü. Bizde bu iman oldukça bizi kimse yenemez. Amerika da gelse, Almanya da gelse… 128 tane güçlü devlet var hepsi bize saldırsa Ya Allah Bismillah Allah u Ekber desek zaten onların bizden ödü kopuyor.”

15 Temmuz’un en güzel şiirlerinden birinin Mustafa amca bu sözlerle yazmıştı. Şimdi de Afrin’de Türk askeri en güzel destanlarımızdan birini ilmek ilmek işliyor. İşte Mustafa amcanın dediği o devletlerin hepsi orada. Fiili olarak olmasa bile kalkan cenazelere bakın Türkiye sanki orada teröristlerle değil de haçlı ordusuyla savaşıyor. Yunan, Alman, İngiliz, Amerikalı hatta ve hatta Japon bile var. Akif’in dediği gibi ‘Kimi yam yam kimi Hindu kimi bilmem ne bela’ Türk devletinin sonuncusu olan Türkiye Cumhuriyet’i topyekun vatan müdafaasındadır. Mehmetçik düşmanı Türk mühendislerinin yaptığı silahla avlarken, yine Bayraktar Makine’nin ileri teknolojisi ürünü SİHA’lar düşmana aman vermiyor. Hani Kılıçdaroğlu’nun ‘Nerede bizim milli silahımız?’ diyerek sorduğu absürt bir soru vardı ya ona en güzel cevabı sivil kıyafetli teröristleri sözde karargahlarına kadar takip edip Türk füzesiyle havaya uçuran  SİHA verdi.

 

 

Böylesine keskin bir dönemden geçerken hala iç siyasette aslı astarı olmayan manipülasyonlarla vakit geçirerek sözde muhalefet yaptığını zannediyor. Kendi parti kanalında bile bu işin bir devlet meselesi olduğunu kavradılar ve bu operasyona destek verdiler ama kendisi bir türlü ikna olmadı. Aslında askeri yetkililer kendisini cephe hattına götürseler belki tatmin olur.

ADANA’DAKİ HADSİZ

Adana’da bir halk otobüsü şoförünün şehit annemize yaptığı hakaret artık herkesin malumu. İşte bu terbiyesiz, haya yoksunu tutuklandı. Hepimizin içi biraz da olsa soğudu. Bu tür durumlarda kanun olmalı ama mutlaka ve mutlaka toplumun mahşer-i vicdanını rahatlatacak kararlar verilmeli. Çünkü bu memleketin en değerli anneleri şehit annelerimizdir. Şehitlerimizin çocukları bu ülkenin en sahip çıkılması gereken çocuklarıdır. Evet şehitlerimiz ve geride bıraktıkları bizlerin göz bebeğidir.

Ne diyordu Afrika’nın dervişi şair Said Yavuz “ Bir Mehmet otururuz, bin Mehmet kalkarız”

 

Yorumlar2

  • Mustafa48 6 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Ağzınıza sağlık
    Cevapla Toplam 9 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat