Abidik gubidik cümbüş ittifakı

  • GİRİŞ24.04.2018 07:26
  • GÜNCELLEME25.04.2018 08:12

Kurulduğu günden bu yana ‘Biz kimseyle ittifak yapmayız. Abidik gubidik işlerle bizim işimiz olmaz’ diyen Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği 15 vekille Meclis’te grup kurarak hazineden 25 milyon lira yardımı garantiledi.

Peki bunu neden yaptılar? ‘Efendim bizi seçime sokmamak için hükümet elinden geleni yapıyor’ dedikleri sırada YSK seçime girebilecek partileri açıkladı. Listede İYİ Parti de vardı. Bu sadece siyasi bir skandaldır. Hülle yöntemiyle Meclis’te seçime kadar grubunuz olsa ne olacak? Olmasa ne olacak? Uyum yasaları çerçevesinde zaten siyasi partilerin ittifak yapmasında herhangi bir yasal kısıtlama yok. Mertçe çıkar Bahçeli’nin dediği gibi ‘Cümbüş ittifakınızı’ kurar millete gidersiniz. Yok ama işin içinde CHP var ya mutlaka bir hinlik ve pazarlık olacak.

 

 

 

 

 

 

Şimdi de işin komik yanı: CHP kendi içinde bile bütünlük sağlayamamışken bir de oyun kurucu rolünü üstleniyor ki, işin en komik yanı da bu. Sabık konsolos ciddi ciddi hala ‘Ben adayım’ diyerek ortalıkta dolaşıyor, diğer taraftan Muharrem İnce parti içinde çalışma yapıyor ve bu şekilde seçime hazırlanıyorlar.

Daha kendi iç disiplini olmayan CHP’de Kılıçdaroğlu 9. Seçimini kaybetmek için kolları sıvamışken, ortağı İYİ Parti’nin genel başkan yardımcıları Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı ilan etmiş durumdalar.

Siyasi komedi gerçekten her ülkeye nasip olmaz kıymetini bilelim ve eğlenmeye bakalım. Türk demokrasi tarihi en mizahi seçimine hazırlanıyor.

Bu süreçte şimdiden yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkürler.

Cumhur ittifakında ne mi oluyor? İki partinin adayı çok önceden belli olduğu için çok hazır durumdalar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü lider profiliyle karşısında herhangi bir aday gözükmüyor.

Seçime kadar iki ay bir süre var. Bu süre zarfında şu anda yüzde 55 olan oy oranının CHP’nin ve diğer bileşenlerin gerçek yüzlerini ortaya koymasıyla artacağına şüphe yok.

Bakınız CHP – İYİ Parti ittifakına ilk tebrik nereden geldi? Aşağılık, eli kanlı terör örgütü PKK’nın sözde elebaşlarından.

Millet her zamanki gibi son sözü söyleyecek ve bu toprağın mayasını bu seçimde sandığa yansıtacak.

Ne diyordu Türkiye’nin Ruhu Cemil Meriç CHP için:

“Halk Partisi kurtla kuzuyu, insanla sırtlanı bir çuvala koyan madrabazlar kumpanyası. Hiçbir çilesi, hiçbir dâvası olmayan bir Halk Partisi. Bir nevi ur. Ve arada, rakkas gibi kalabalıkla Halk Partisi arasında gidip gelen partiler."

İşte CHP ve diğerlerinin özetini Cemil Meriç söylemiş. Bize de kendisini rahmetle anmak düşer.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat