CHP’nin adayı Kripton’dan gelecek!

  • GİRİŞ03.05.2018 07:15
  • GÜNCELLEME04.05.2018 06:43

 Tüm partiler adaylarını belirlemiş seçim hazırlıklarını bile başlamışken CHP’den hala ses yok. Gerçi ‘Çıldırtan’ bir adaylarını söylüyorlar ama ortada hala fol yok yumurta yok. Gerçekten CHP siyasal bilgilerde ders olarak okutulacak bir konu. Yok yok CHP aslında türü komedi olan üç perdelik bir oyun. Öyle bir parti ki, kimin ne dediği, ne söylediği belli değil. Sağ taraftan bir aday düşünüyorlar. Kim? İlhan Kesici. Kendisinin tek özelliği var: ANAP’tan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olup Recep Tayyip Erdoğan’a karşı kaybetmek. Tüm siyasi kariyerinin en büyük başarısı bu. Sonrasında partide yaşanan iç isyan sonrası gözler partili birine çevriliyor. Kim? Sabık konsolos bir şeyler söylüyor ne bu dünyadan ne öteki dünyadan. Kurultayların vazgeçilmez adayı Muharrem İnce ‘Beni yapın’ diyor. Ona da kimsenin iyi ya da kötü bir şey dediği yok. Malum SP’yle Abdullah Gül projesi de ölü doğduğu için ellerindeki en büyük kozu sona sakladılar.

Aklıma bir tek malum süperman’ın de gezegeni olan Kripton geliyor. Çok şaşırıp, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıldıracağı’ bir aday olunca başka bir adaya da ihtimal vermiyorum. Öyle ya bir mermiden daha hızlı, en yüksek binaların tepesine bir sıçrayışta çıkan, ekonomiden anlayan, cumaya gidebilen, mason localarında arz-ı endam eylemiş bir aday gerçekten hepimizi şaşırtır.

 

 

Evet şimdi de biraz rakamlara bakacak olursak: CHP’nin İP’ten sonra kalan oyunun yüzde 21’lerde olduğu gerçeğini eminim Kılıçdaroğlu da biliyor. Bu yüzden Kılıçdaroğlu seçim sonrasının planını yapıyor. Yani büyük ihtimalle bahaneleri sıralayacağı koca bir liste hazırlayıp yerel seçimde büyük bir zafer kazanacaklarını söyledikten sonra kenara çekilecek.

‘Çıldırtan aday’ hiçbir zaman olmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıldıracağı tek aday CHP’nin Erdoğan’ı aday göstermesi olacaktır. Şu ara Ankara kulislerinde bolca yazılan Abdüllatif Şener ismi için söyleyeceğim tek şey: Türk siyasi tarihinin en büyük kaybedenlerinin başında gelir. Kurduğu partinin bindelik oyu sonrası kendi memleketinden bile bağımsız vekil olamayan emekli bir vekildir.  Ancak şu bir gerçektir ki, bunu asla inkâr edemem: Kendisini CHP’nin parti kanalında istihza çizgileriyle izleyip güldüğümüz doğrudur.

Bu arada CHP Cumhurbaşkanı adayını Cuma günü açıklayarak laikliğe aykırı 10 kusurlu hareketten birini işlemiştir. CHP seçmeni yerinde olsam şunu düşünürdüm: SP’yle ittifak sonrası CHP’nin kodlarında bir bozulma mı var? Ey laik seçmen, uyuma partine sahip çık!

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat