CHP, Kandil’e ağlıyor

  • GİRİŞ07.06.2018 07:34
  • GÜNCELLEME08.06.2018 07:48

CHP’nin her fırsatta devletin karşısına çıkması Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığına denk düşer. Deniz Baykal döneminde Erdoğan, başörtüsü düşmanlığı, gibi klasik CHP’nin kodlarına uygun olan düşmanlıkları sergilerlerdi ama devlet adına düşmanlık yapmazlardı.

Şimdi bakıyorsunuz cümbüş ittifakının hepsine sanki terör örgütünün siyasi uzantısı parti Kandil’in kuklası değil içeride yatan eski eş başkan da ‘Demokrasi aşığı’ sanki.

 

 

Şimdi devlet terör yuvası Kandil’e operasyon yapacağını söyleyince CHP yine terörden yana tavrını ortaya koydu. CHP'li Özgür Özel, "Şimdi herkes biliyor ki Kandil'de PKK unsurları kalmamıştır. Ama seçimden ümidi kalmayanlar, Kandil'e gitmeyi, Kandil'e bayrak dikmeyi, PKK'nın boşalttığı Kandil'in dağlarını F-16'lar ile vurup buradan seçimde bir şey, bir güç elde etmeyi düşünmektedirler."

Özgür Özel Kandil’de teröristlerin kalmadığını hangi saikle biliyor! Kendisinin Manisa milletvekilliği dışında herhangi bir görevi var mı? Teröristlerin temizlenmesi CHP’yi neden rahatsız ediyor? Ya da Özel’e bu propagandayı yapması için kimler kulağına bir şeyler üfledi?

Gerçi 2015’teki çukur terörizminde Kılıçdaroğlu’nun ‘Arkadaşlar’ diye bahsettiği yine aynı teröristler değil miydi?

Askerimizi, polisimizi, korucumuzu, sivil vatandaşımızı şehit eden ve bu ülkeye en büyük zararı veren terör örgütünün bitmesi CHP’yi neden rahatsız eder? Gizli ittifak yaptıkları HDP’nin iyice tükenmesinden olabilir mi?

Kandil bir defa psikolojik bir sınır. Türk askerinin inlerine girip orayı temizlemesi örgütün artık tükenişinin ifadesi olarak tarihe geçecek. Bu da Türk devletinin enerjisini artık başka yönlere dağıtması açısından çok çok önemli. CHP bunu anlamayacak kadar bu ülkeye yabancı ve kesinlikle derdi bu millet değil.

YÖRE HALKININ KARARI VE KAYYUM BELEDİYELER

Dört günlük Güneydoğu ziyaretimizde Haber7.com editörlerinden İbrahim Günay’la yoğun bir çalışma gerçekleştirip döndük. Seçim çalışmalarını sahada gördük ve birçok önemli isimle röportajlar gerçekleştirdik. Yöre halkı devletin belediye hizmetlerinden çok memnun. Emekliye verilen bayram ikramiyesi yüzleri güldürmüş. Görüştüğümüz aşiret liderleri bazı bürokratik engellere takıldıklarından sitem ettiler. Biz de yeni sistemle beraber bu bürokratik oligarşinin artık olmayacağından devletin işleri çabuk çözeceğini anlattık. Onlar da yeni dönemde terör örgütünün tamamen silinmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını, devletin her daim yanında olduklarını söylediler. Güneydoğu halkı 2015’ten bu yana terör örgütünün kime hizmet ettiğini ayan beyan görmüş durumda. Sandık güvenliği de sağlandığı için artık terör örgütünün siyasi uzantısına tarihi dersi vermek için sabırsızlanıyorlar. Özellikle görüştüğümüz Mardin Belediyesi'nin hizmetlerinden vatandaş çok memnun. Gençliğe yönelik yapılan merkez ve faaliyetlerle Mardinli gençlerin kalbini kazanmışlar. İnsan odaklı hizmetler Mardin halkının gönlüne kadar işlemiş. Güvenlik politikaları artıp, devlet bölgede gücünü iyice arttırdığı için halk da devlete olan güvenini yeniden kazanmış durumda. Güneydoğu’da halk 24 Haziran’ı dört gözle bekliyor. 

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat