Değişen medya düzeni ya da bir devrin sonu

.

  • GİRİŞ04.09.2018 08:07
  • GÜNCELLEME05.09.2018 08:05

Gelişen teknolojiyle beraber artık bambaşka bir medya düzenine doğru evriliyoruz. Dünyanın en prestijli gazeteleri bile yayın hayatlarına son verirken tamamen dijital ortamda varlıklarını sürdürme kararı aldılar.

Sonrasında biraz daha zaman geçtikçe masa başındaki bilgisayardan artık özellikle telefonlara indirgenen bir haber takip sistemine dönüştü mesele. Bunun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkan sosyal medya da gelişmeleri takip açısından artık çok önemli bir mecra.

 

 

Majör gazetelerin artık satmaması ve sadece ayakta kalmak için direndiği bir ortamda internet medyası bundan sonra yakın bir zamana kadar en geçerli akçe duruyor. Tabii youtube üzerinden açılan kanallar her geçen gün popülerliğini arttırarak televizyonların pabucunu dama atacak gibi duruyor.

Türkiye’nin genç nüfusu düşünüldüğünde bir kanalda yayınlanan videonun milyonlarca kez izlenmesi çok büyük bir rakam. İleride youtube üzerinden yapılacak işler daha da ileri boyuta varacak. Herkesin bir şekilde kendi medyasını kurabilmesinin yolu artık açık.

Bab-ı Ali’den bu yana değişime Türk medyası da ayak uydurdu. Bugün Haber7.com olarak bir günde 3- 4 milyon arası okuyucuya ulaşıyoruz. Türkiye’nin haber siteleri içinde ilk üçte ve etkinlik olarak birinci sırada.

Evet, kağıt medya devri artık ömrünü tamamladı. Yakın zamanda tamamen yerini dijital medyaya devredecek. Belki çok sonraları haber anlayışı başka bir boyuta dönecek.

 Habertürk bunun ilk örneği olarak kayıtlara geçti. Şimdi tüm yatırımlarını gelişen teknoloji üzerine kuruyorlar. Evet, sadece Türk basın hayatında değil, dünyada bir devir kapanırken yeni bir devir başlıyor.

Andy Warhol belirsizliklerle dolu bir sanatçı. Ne zaman doğdu, ne zaman öldü, albino muydu, kel miydi, eserlerini asistanına mı yaptırıyordu? Hakkında en çok konuşulan, popüler kültürün en çok tartışılan isimlerden biri olduğu kesin. Ama 1960’larda söylediği bir cümlesi var ki, herkesin malumu “Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak” Bunu “Bir gün herkes 15 dakikalığına gazeteci olacak” diye değiştirip yazıyı kapatalım.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter:sustuner

Yorumlar1

  • Orhan Ulaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Serkan Bey'i ilgiyle takip ediyoruz. Kalemi var olsun.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat