Ellerin dert görmesin Khabib

.

  • GİRİŞ08.10.2018 08:17
  • GÜNCELLEME09.10.2018 08:14

Muhammed Ali’ye yetişemedik, Mike Tyson o zamanlar henüz Malik Abdülaziz değildi ama Muhammed Ali’yi zayıf anında döven adamları dövdüğü için kendisini çok seviyorduk. Bir de ne de olsa beyaz, Anglosakson güruha karşı bir isyan ateşi yaktığı için ringlerin hırçın çocuğunu sanki bizden biri imiş gibi seviyorduk Türk milleti olarak.

Biz şimdi yeni kahramanımıza geçelim: Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov Avar asıllı Rus karma dövüş sanatçısı. Şu anki UFC hafif sıklet şampiyonu. 27 müsabakalık yenilgisiz kariyeriyle, karma dövüş sanatlarında güncel en uzun süre yenilgisiz seriye sahip kişidir. UFC'nin ilk Müslüman şampiyonu.

 

 

Khabib bir Avar Türk’ü, yani İstanbul’u ilk kuşatan Türk boyundan. Soyundan aldığı savaşçı ruhunu her dövüşünde hücrelerine kadar yaşayan biri. Elbette onu en çok hayatımızın ortasına yerleştiren olay: Dün gece kazandığı dövüş. Bir haftadır rakibi İrlandalı Conor McGregor önce İslam’a ardından kendi şahsına ve ailesine alenen küfürler savurdu, basın toplantısında Müslüman olduğu için kendisine ‘Terörist’ diyerek köpekleşmenin tarihindeki yerini aldı.

Khabib Nurmagomedov’un şu konuşmasındaki asalet ve özgüven bir Müslüman’da olması gereken en birincil özelliklerden “ Bundan hoşlanmıyorsunuz biliyorum: O yüzden Elhamdüllillah, Elhamdüllillah, Elhamdüllillah… Yarın sizin adamınızı hepinizin önünde döveceğim” Evet, bu güzel adam dediğini yaptı ve yoruluncaya kadar McGregor’ı dövdü. Millet olarak bu duruma Türk Milli Takımı’nın dünya kupasını almış kadar sevindik. Peki, niye? Bu işin hem psikolojik hem de sosyolojik yanlarına baktığımız zaman böylesine azgın bir gavurun dayak yemesi farz olmuştur ve bunu bir Türk’ün elinden olması tarihle doğru orantılı bir seyirde olduğu için bu duruma sevindik. Had bildirmek genlerimizde olduğu için Adriyatik’in öteki tarafında atılan yumrukların kendi yumruklarımız olduğunu biliriz. Muhammed Ali’nin maçlarını tüm Türkiye’nin sabahın 4’ünde izlemesinin başka bir açıklaması var mıydı? Yok, çünkü Muhammed Ali bizimdi. Şimdi de Khabib için aynı şeyleri söylüyoruz, söyleyeceğiz. Bir de bu Avar Türk’ü kardeşimiz aynı zamanda Galatasaraylı. Yani onu bizden kılan nedenlerden biri de bir Türk takımına gönül vermesi.

Her yönüyle artık ringlerde sıkı bir yumruğumuz var. Khabib artık gönüllerimizde bir Muhammed Ali olma yolunda. Ne diyelim kardeşim ellerin dert görmesin, Allah yumruğuna, o çatal yürekli kalbine zeval vermesin.

serkan.ustuner@haber7.com

Yorumlar5

  • vahim 5 yıl önce Şikayet Et
    kafese girip ,çok az kuralın olduğu bir dövüşte , rakibine acımasızca vurmak üzere mma adı altında düzenlenen vahşet spor değildir , bu organizasyonda sporcular milyon dolarları kazanır , bahis adı altında kumarın en önemli gelir olduğu bu organizasyon da 30-40 bin gözü kana bürümüş insansılar stad da kan çıktıkça bağırır , islam açısından bu şekildeki bir ornanizazyonda sözüm ona sporcu olmak, kumara malzeme olmak. doğru mu diye düşünen var mı yazık
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • lorren 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Musluman olarak sideti sidetle kiniyorum.Fakat olur ya rahat birakmazlar,kasinirlar..Avrupada yasiyorum ve musluman dusmanlarin kinini bir kac yorumlarini okuduktan sonra daha iyi anliyorum. En azindan teroristlere karsi syn. Khabib bir umut oldu,eleri dert gormesin elbet !
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    YaRabbi bu islam savaşçısına Hz.Hamza Hz.Ali gücü ve kudreti ver nefes aldığı sürece bileğini hiçbir kafir bükemesin amin
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Necmı kul 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorum zaten yapmışsınız, olduğu gıbı katılıyorum, ellerı deet gormesın
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat