Cumhurbaşkanı meşru değilmiş

.

  • GİRİŞ03.01.2019 08:32
  • GÜNCELLEME04.01.2019 09:05

Bir anda sanki kendimizi 1950'lerdeymiş hissine kapıldığımız bir slogan CHP tarafından piyasaya sürüldü.

 

 

Dünya siyasi tarihinde görülmemiş bir başarıya imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 yılda girdiği tüm seçimleri kazandığından dolayı CHP'nin ve genel başkanını patalojik bir ruh haline gark ettiğinden dolayı önce Kılıçdaroğlu ardından partinin diğer mensupları bu akla ziyan cümleyi kurdular diyebiliriz ama bunu sadece hastalıklı bir ruh haline bağlamak biraz eksik kalır.

Bu söylem 1950 seçimlerinden sonra Adnan Menderes için CHP saflarında sıkça söylenen ve darbenin oluşmasını sağlayan sloganların başında geliyordu. Meşru değil. Peki sebep? Sebep: Statükonun istediği biri değil. Başka? Bunu seçen seçmenin okur - yazarlığı az gibi üsttenci ve ahlaksız bir bakış açısıyla Demokrat Parti yıpratılmak istenmiş ve sonunda istenen netice alınmıştır. Peki yakın zamanda Cumhurbaşkanı'na yönelik bu izan yoksunu sözleri kimler söylüyordu? En başta terör örgütü FETÖ, onların ikiz kardeşi bebek katili PKK. Başka? Şu an Fırat'ın doğusuna mal mal bakan şahıs.

 

Bir defa milletin yüzde 52 oyuyla seçilmiş Türkiye Cumhuriyet'i başkanına bu lakırdıları etmek zaten anayasal bir suçtur ve Türk milletine hakarettir. Devletin manevi şahsına saldırıdır. Bu zihniyet artık bu aziz millet tarafından tarihe gömülen alçak darbeye özlem duymaktır. CHP hala geçmişteki kodlarını koruyan çağ dışı bir siyasi oluşumdur. Bu sözlerin hukuk içinde hesabı sorulmalı, devletin ve milletin hakkına sahip çıkılmalıdır. 

Hadi biz deyince anlamıyorlar bu yüzden son sözü CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye verelim. Ne diyordu: Çıkmışsın yenmiş. Çıkmışsın yenmiş. Çıkmışsın yenmiş. Bir de seçim akşamı vardı. "ADAM kazandı" Tabii tatmin olmadıysanız biraz daha bekleyin 31 Mart'a şunun şurasında ne kaldı? Çıkacaksın ve yine yenecek.

Serkan Üstüner - Haber7

serkan.ustuner@haber7.com

Yorumlar2

  • Muammer piştav 5 yıl önce Şikayet Et
    Süper yorum aynen düşünüyorum yüreğine sağlık
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Teş.Mah.cı 5 yıl önce Şikayet Et
    Meşruiyet,kurallara uygun sayılan ve belirlenen halk çoğunluğu ile tespit edilir.Yani halkın üçte ikisi bir şeyi,bir talebi,bir adamı istiyorsa bu meşrudur.Ama uyuz CHP'lilere göre %20 alan kendilerinden başka meşru güç yok.Hastalıklı kafa diyeceğiz ama bu o durumu da aştı.Vatan-Devlet-Millet düşmanlığını açıkça ve utanmadan savunma,hainlerle işbirliği aşamasına geldi.Artık karar Millet ve Devletin.Acil bir karar verilip uygulanmalı, kanserleşen bu yapı ve anlayış bünyeden kazınmalıdır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat