Müezzin dövenlerin bir lacivert tonları!

.

  • GİRİŞ14.03.2019 08:56
  • GÜNCELLEME15.03.2019 08:49

Taksim’deki olay malum! 8 Mart Dünya Kadınlar Günün’nde kendilerine ‘Sürtük’ diyen bir grup ezanı protesto etti mi etmedi mi tartışması aldı yürüdü. İşin bu tarafı tamamen olayı sulandırmak amaçlı bir malzemeye dönüştü. Çünkü burada asıl olan bir zihniyet meselesidir.

 

 

Oradaki güruhun açtıkları pankartların dilinden sözlerindeki nefretten zaten bu milletin her türlü değerine düşman olduklarını anlamak için alim olmaya gerek yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde bir milleti alenen tehdit ediyorlar, kadını aşağı bir varlık gibi gösterirken bunu da özgürlük kılıfı altında ambalajlayıp sunuyorlar.

 

 

Bu pankartların yanında “Sizi kanınızda boğacağız” kabilinden tehditvari söylemler de bu yürüyüşte vardı. Şimdi bir kısım ‘Mahalleden gazeteciler!’ çıkmış bu insanların ezanı protesto etmediğini söyleyip özür falan diliyorlar. Kimi ‘Büyük edebiyatçı ablalar’ da bunlara eklenti olup itidal çağrısı yapıyor. İyi de 15 Temmuz’da müezzin dövenlerle selaya küfür edenler de bu topluluğun bir lacivert tonu değil miydi?

Bir de neden sürekli biz sağduyulu olmak zorundayız. Bu milletin asılları neden hep itidalli olmak zorunda mesela? Azgın bir azınlık sürekli dine, bayrağa, ezana hakaret edecek ve biz kenara çekilip aman toplum ayrışmasın mı diyeceğiz? İyi de bunlar toplumun herhangi bir parçası bile değil.

Evet, bu ‘ezik’ tavırlar yüzünden yıllarca azınlığın çoğunluğa tahakküm ettiği bir Türkiye’de yaşadık. Şimdi ise sadece normal yaşamak istiyoruz. Kimse bizim uğrunda öldüğümüz, öleceğimiz değerlerimize laf etsin istemiyoruz. Edemesin diyoruz. Bütün meselemiz bu. Ama bunlar ezanı protesto etti mi, etmedi diyerek özür dilemeyeceğiz.

Büyük şair Süleyman Çobanoğlu’nun şu sözlerine kulak verelim: "Taksim’den çıkan hiçbir hareketin bu millete faydası olmaz."

Çağlar kardeşimin son noktada dediği gibi “Bu işin sonunda ezana hakaret eden biz çıkacağız gibi hadi bakalım!”

KATİL NETANYAHU’NUN DERDİ

İsrail’in eli kanlı katil Başbakanı Netanyahu, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırdı. Peki neden? Bu kadar Müslüman ülkenin lideri varken neden Erdoğan? Çünkü geçen haftadan beridir Kudüs’te yaşanan zulmün karşısında bir tek o duruyor da ondan. Bakın hafta içinde “İslam dünyasının başındaki kimi lider olarak görmek istiyorsunuz?” anketinde Suudlu trollere rağmen yüzde 85 Erdoğan çıktı. Bu sadece İslam dünyası için geçerli değil. Batı ve türevleri de Erdoğan’a o nazarla bakıyor.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat