Kayserili muhtar referanduma ne diyor?

.

  • GİRİŞ25.02.2017 12:04
  • GÜNCELLEME25.02.2017 12:04

Önceki gün memleketim Kayseri’deydim. 16 Nisan referandumuna doğru yol alırken Kayserililer ne düşünüyor diye araştırdım. Esnafla, çiftçiyle, KOBİ temsilcileriyle görüştüm. Halkımızın bu sistemden daha çok ülkedeki hizmetlerle ilgili olduğunu gördüm.

Hayret ettiğim bir noktanın altını çizmek isterim. Burada kimse Cumhurbaşkanlığı sistemini konuşmuyor. Herkes referanduma hükumet icraatları üzerinden bakıyor. Bizim televizyonlarda her gün sorduğumuz soruların burada sorulmadığını hayretle müşahede ettim. Yargı, saltanat, diktatörlük tartışmaları yok. Kimse bu konularla ilgilenmiyor.

İlk olarak köyüme uğradım. Köylülerimizle sohbet imkânı doğdu. Muhtar Mehmet Yaşman ve köydekilerle yöresel yemek olan arabaşı çorbası içerken onlara sordum? Cumhurbaşkanlığı sitemi ile ilgili ne düşünüyorsunuz dedim. Köylülerimiz ve muhtar Şeker pancarında bir kota sorunu olduğunu belirtti. 

Muhtar Mehmet, eğer hükumet şeker kotasını artırırsa herkes evet diyecek dedi. Kendisi zaten Recep Tayyip Erdoğan hayranı olduğu için Evet diyeceğini peşinen belirtti. Derken köylülerimiz biz bu sistemin ne olduğunu bilmeyiz. Erdoğan’ı seviyoruz. O nedenle evet diyeceğiz diyorlar. Sayın Erdoğan’ı huzurun ve istikrarın teminatı olarak görüyorlar.

Köylülerimiz bir yandan da serzenişe devam ettiler.

Belediyelerden ve hükumetten beklentilerini sürekli gündeme getirdiler. Muhtar sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Burada çiftçi mallarını koruma derneği diye bir dernek kurulmuş. Bütün köylüler ve köy muhtarları şikayet ediyor. Küçücük bir köyde bu dernek 40-50 bin lira topluyor. O nedenle köylü kızgın’ dedi

 Yav dedim cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz. Bir yorum yapın dedim. Onlar yine çiftçi mallarını koruma derneği hiç hizmet vermiyor. Bu dernek ya da kurum bizden para almamalı. Civar köylerdeki muhtarlar da bu kurulun kaldırılmasını istiyorlar. Bıktık bu kurumdan dediler. Kayseri vekillerine iletin dedim. Sayın Mehmet Özhaseki, Sayın Mustafa Elitaş, Sayın Taner Yıldız var. Bu isimler mutlaka bu sorunu çözer dedim.

Yani bir türlü cumhurbaşkanlığı sistemine gelemedik. Sosyal ve ekonomik icraatlar konuşuluyor. Bizim köyde kimse saltanat gelecek mi diye sormuyor. Yargı bağımsızlığı ortadan kalkıyor mu demiyor. Meclis fesih edilecek mi sorusu gündeme bile gelmedi. Bunları hiç soran görmedim. Muhtar bana dedi ki; “Cumhurbaşkanına çıkacağım. İlle sen Ankara’dan geliyorsun beni cumhurbaşkanı ile görüştür” dedi.

Muhtar takmış. Çiftçi malları koruma kurulunu cumhurbaşkanına illa şikâyet edecek. Çözse çözse bu sorunu o çözer. O bizim babamız diyorlar. En az 30 köy muhtarı bu kurumun kalkmasını istiyor. Adı çiftçi mallarını koruma kurulu ama bizi koruyan filan yok diyorlar. Sayın Erdoğan’ı aileden biri olarak görüyorlar. Buradan da anlıyorum ki Sayın Erdoğan olmazsa parti diye bir şey kalmaz. Umarım Cumhurbaşkanımız bu yazıyı okur ve köylünün bu sorunu çözülür. Başbakan Binali Yıldırım Bey’i de seviyorlar. Halk adamı, yaptığı esprileri çok seviyoruz. Yüzümüz gülüyor dediler.

Öte yandan, şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Milletimiz hükumet icraatları üzerinden evet ya da hayır diyecek. O nedenle önce icraat lazım. Referandum öncesi köylünün, çiftçinin, esnafın sorunlarına eğilmek Evet demek için yeterlidir. 

Yorumlar1

  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehir de de böyle bir dernek var milletten para toplayıp antalyada başka yerlerde yiyip içip hizmet yaptıkları söylenemez sanki uydurulmuş modern soygunculuk burdaki çiftçilerde şikayetçi para toplarken ortalıkta lar iş icraat zamanında adları esameleri bile yok
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat