İşte Erbakan’la Erdoğan’ın gözünden CHP

  • GİRİŞ13.06.2018 08:05
  • GÜNCELLEME14.06.2018 09:54

ERBAKAN’IN KEMİKLERİNİ SIZLATANLARA BİR ÖRNEK DAHA


Bu pankart 11 Ekim 1979’da İstanbul Sultanahmet’te Milli Selamet Partisinin mitinginde asılıydı.
Meydanda kürsüye önce Recep Tayyip Erdoğan çıkmış ardından milli görüş lideri merhum Necmettin Erbakan, miting konuşmasını yapmıştı.

 

 

Erbakan ile Erdoğan’ın aynı kürsüyü paylaştıkları mitingde CHP’ye yönelik açılan bir pankart, iki liderin CHP’ye nasıl baktıklarının en net göstergesi aslında.

Merhum Erbakan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’ye aynı yerden baktıkları çok net ortada.
39 yıl önce beraber çıktıkları miting kürsüsünde CHP zihniyetini anlatan pankartı, Sultanahlmet meydanına o ikisi astırdı.

Erbakan ile Erdoğan’ın Milli görüşü, CHP’yi nasıl tanımlıyor; “materyalist, batıya bağlı, taklitçi, faizci, vergiyi fakirden alır, montajcı” diye.

Bugün “biz Erbakan’ın torunlarıyız, biz milli görüşün temsilcisiyiz” diyen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve avanesi, bir yandan da CHP’yle kol kola girdiler. Aynı listede, milletvekili değiş tokuşuyla seçime hazırlanıyorlar. CHP olmuş SP.

Durum böyleyken bir de merhum Erbakan hocamızı ve lideri olduğu milli görüş davasını, içerisinde bulundukları bu ihanete meze yapmaya kalkıyorlar.
Kimlerle ortaklık edecekseniz edin ama Erbakan hocayı işin içine karıştırmayın.

Karamollaoğlu Erbakan hocanın da CHP’yle ittifak için çağrıda bulunduğunu iddia etmişti.
Oysa Erbakan sadece “millete hizmet için tüm partilerle görüşürüz” gibisinden klasik bir siyasetçi lafı etmiş ve bu konu hiçbir zaman da gündeme gelmemişti.

Bugün içine düştükleri durumdan kendilerini aklamak için Erbakan hocayı kullanmaya kalkan Karamollaoğlu ve adamları dikkat etsinler ki, Erbakan’ın milli görüşü CHP’yle yan yana gelmemiş, bu davanın sahipleri bugünkü mirasyedilerin aksine taa 1979’da bile CHP için “materyalist, batıya bağlı, taklitçi, faizci, montajcı” diye seçim bildirisi bastırmıştı.

 

 

Yorumlar2

  • Yüksel 5 yıl önce Şikayet Et
    münafıklarla dost olmayın hükmünü bunlara tekrar hatırlatmak lâzım
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Maide/51:Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez.
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat