Şam B.Elçiliği üzerinden operasyon

.

  • GİRİŞ13.11.2018 07:31
  • GÜNCELLEME14.11.2018 08:28

ABD’nin Şam büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından Cerablus’taki Türk hastanesiyle ilgili paylaşım yapıldı. O videonun yayınlanmasından 4 gün sonra ise PKK terör örgütü Cerablus’a saldırdı.

 

 

ABD’NİN ŞAM’DAKİ BÜYÜKELÇİLİĞİ KAPATILMIŞTI
ABD Suriye’de 2011’de başlayan iç savaş sürecinde Şam’daki büyükelçiliğini kapatan ilk ülke olmuştu. Obama’nın talimatıyla 6 Şubat 2012’de Şam elçiliği kapatılmıştı. Ancak ABD’nin Şam büyükelçiliğinin sosyal medya hesapları açık tutuluyor.

ABD ELÇİLİĞİ CERABLUS VİDEOSU PAYLAŞTI
İşte o hesaptan 8 Kasım günü bir video paylaşıldı.
Video Cerablus’tandı.
TSK’nın Fırat Kalkanı harekatıyla DAEŞ teröristlerinden arındırdığı kentte hayatın ne kadar normal ve düzenli olduğu vurgulanıyordu.

ABD ELÇİLİĞİNİN CERABLUS PAYLAŞIMINDA TÜRKİYE VURGUSU
ABD büyükelçiliğinin yayınladığı videoda Türkiye’nin Cerablus’ta inşa ettirip, faal hale getirdiği hastanede Suriyelilerin yıllar sonra ilk kez normal şartlarda yaşam fırsatı bulduklarına dikkat çekiliyordu.

 

 

ABD’nin Şam büyükelçiliği o görüntüleri, “Cerablus DAEŞ’ten kurtarıldı, insanlar sağlık hizmetleriyle ilgili neler düşünüyor, izleyin” mesajıyla paylaşmıştı.

4 GÜN SONRA CERABLUS’A PKK SALDIRDI
Çok geçmedi.
Sadece 4 gün sonra Cerablus’ta uzun zamandır olmayan bir şey meydana geldi.
PKK teröristleri Cerablus’a saldırdı.
Bomba yüklü araçla terör saldırısı gerçekleştirdi.

1 kişi hayatını kaybetti, 24 sivil de yaralandı.
Terör saldırısı tam da Türkiye’nin yaptırdığı okulun önünde meydana geldi.
ABD büyükelçiliğinin video mesajıyla dikkat çektiği Cerablus’taki hastane ile Türkiye’ye ait hastane binasının önü de savaş alanına döndü.

ABD büyükelçiliğinin durduk yere Cerablus’ta Türkiye’nin faaliyetlerini paylaşması ile hemen sonrasında Cerablus’ta PKK teröristlerinin saldırı gerçekleştirmesi arasında bir bağlantı var mı?

Suriye’de 7,5 yıldır olup biten kirli işlerde ABD’nin o kadar çok payı var ki, bu son twitter paylaşımı da Amerika’nın sosyal medya üzerinden Suriyeli sivilleri ve Türkiye’yi hedef gösterip, PKK teröristlerini harekete geçirdiği şeklinde yorumlanıyor.

 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat