İşte o haberin sızdırıldığı NBC'nin FETÖ sabıkaları

.

  • GİRİŞ19.11.2018 09:08
  • GÜNCELLEME20.11.2018 08:33

FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili haberi birileri NBC televizyonuna sızdırdı. Televizyon, süreci manipüle edecek şekilde yayın yaptı. Aslında bu NBC’nin FETÖ için devreye girdiği ilk olay değildi. NBC geçen yıl Gülen’in iadesiyle ilgili bir girişimi daha baltalamış, 15 Temmuz akşamında da FETÖ-CIA ekseninde inanılmaz bir skandala imza atmıştı.

 

 

NBC’nin haberinde, "ABD yönetimi Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yatıştırmak ve Suudi Arabistan hükümeti üzerindeki baskıyı da hafifletmek istiyor" ifadeleri kullanıldı.

Yani Trump, FETÖ elebaşının iadesi için harekete geçti.
Çünkü Türkiye, Trump’ın ortağı olan Muhammed Bin Selman’ı Kaşıkçı cinayetinde köşeye sıkıştırmıştı.
ABD Başkanı MBS’yi rahatlatmak için Türkiye’ye FETÖ jesti yapıyordu.

 

 

FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili devam eden bir süreç var.
Tam da Kaşıkçı krizinde bu süreci manipüle etmeye yönelik haber, NBC’ye sızdırılıyor. NBC de üzerine düşeni yapıp, “bakın ABD başkanı hukuku ihlal ediyor” algısıyla Trump’ı zor durumda bırakıyor. Daha doğrusu FETÖ’ye kol kanat gerecek şekilde olası iade işleminin önünü alıyor.

O haberi FETÖ’cüler mi sızdırdı, mümkündür.
Çünkü bu NBC’nin FETÖ’yü korumaya yönelik ilk tetikçiliği değil.

15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’dan sığınma talebi ettiği ve uçağıyla Marmaris’ten Almanya’ya doğru harekete geçtiği yönündeki yalan haberi yayınlayan NBC’ydi.

NBC Televizyonunun yapımcısı Kyle Griffin, o gece Erdoğan’ın Almanya kaçtığı iddiasını yaymıştı.

NBC’nin yalanına gölge CIA olarak bilinen Stratfor da eşlik etmişti.

 

 

Kyle Griffin adlı televizyon yapımcısı NBC’nin “Trump, FETÖ elebaşını iade ettirecek” şeklindeki sızdırma haberini de twitterdan duyurup, sosyal medyada dolaşıma soktu.

NBC ve yapımcısı Kyle Griffin’in FETÖ elebaşının iade sürecini baltalamaya yönelik daha önce bir tetikçiliği var.
11 Kasım 2017’de Trump’ın o dönemki ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’ın FETÖ elebaşı Gülen’i kaçırıp, Türkiye’ye göndereceği şeklindeki habere imza atan Kyle Griffin, haberi yayınlayan da NBC televizyonuydu.

Görünen o ki ABD’de bazı odaklar FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili eksik de olsa bazı adımlar atıyor ama belli odaklar da bu süreçleri daha başlamadan sulandırarak baltalıyor.

Trump son bir yılda iki kez iade için girişim başlattı. Ancak ikisinde de NBC, Gülen’in iadesini içerden ön kesme stratejisiyle, “Trump hukuku ihlal ediyor, Türkiye’ye hukuk dışı jest yapıyor” algısı oluşturarak, engelliyor.

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat