Erdoğan'ın ziyareti öncesi PKK'yı eli boş gönderdiler

  • GİRİŞ23.01.2019 08:41
  • GÜNCELLEME24.01.2019 08:21

Başkan Erdoğan bugün Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir araya geliyor.
Suriye başlıklı bu önemli zirve öncesi yardım dilemek için Rusya’ya giden PKK-PYD teröristlerinin eli boş gönderildikleri öne sürüldü.

 

 

Telaş içindeki PKK-PYD terör örgütü bir yandan ABD’ye “çekilmeyin” diye yalvarırken diğer yandan Esed rejiminden medet umuyor.
Rusların aracılığıyla yapılan görüşmelerden sonuç çıkmamıştı.
Terör örgütü bu kez direk Moskova’ya gidip Ruslardan yardım istedi.
Ancak teröristler umduklarını bulamadı.

Moskova’ya giden terör heyeti aslında PKK-PYD arasındaki organik bağın da ispatı niteliğindeydi.
Çünkü heyetin elebaşı bir PKK teröristi, üyeleri ise PYD’lilerdi.

 

 

Teröristler Ruslardan “bizi Türkiye’ye karşı koruyun” diye yardım talep etti.
Ruslara “Türkiye’nin operasyonunu durdurun” çağrısı yapıldı.

20 Aralık’ta Trump’ın Suriye’den çekilme kararını ilan etmesinin hemen ardından ortada kalma korkusuna kapılan PKK-PYD, Esed rejiminden medet ummuştu. O zaman da Rusların kapısını çalmışlar, Himeymim ve Rakka’da rejim heyetiyle görüşmeler gerçekleştirmişlerdi.

Ancak terör örgütü ile Esed rejimi arasındaki işbirliği süreci sonuçsuz kalmıştı. Bunun üzerine teröristler Moskova’ya giderek Ruslardan yüz yüze yardım istedi.
Aldıkları yanıtın ise aynı olduğu ortaya çıktı.

Suriye ve Irak’taki Esed rejimi karşıtı olan Kürt unsurlara dayandırılan haberlere göre PKK-PYD’nin “bizi Türkiye’ye karşı koruyun” talebine Ruslar olumsuz yanıt vermiş.
Haberlerde Moskova’nın teröristlere cevabının aynen şöyle olduğu söyleniyor, “Türkiye’nin operasyonunu engelleme adına size hiçbir söz veremeyiz”.

Bunun üzerine teröristler “İran milisleriyle birlikte Sünni Araplara karşı da savaşabiliriz” diyerek yeni bir öneriyle pazarlığa devam etmek istemişler.

Ruslar ise PKK-PYD’ye iki seçenek sunmuş, “ya bütün bölgeleri Esed rejimine teslim edin, siz de kendinizi fesih edin veya Suriye’yi terk edip, Irak’a gidin”.

Moskova, bu şıkların reddedilmesi halinde ise PKK-PYD’ye “kendinizi fesih etmezseniz Türkiye’nin operasyonuna karşı hazırlıklı olun” diyerek “başınızın çaresine bakın” mesajı vermiş.

Rusya, 24 Kasım 2015’teki uçak krizi sonrası PYD’nin Moskova’da ofis açmasına izin vermişti. Rusların PKK-PYD’yi terör örgütü olarak kabul etmediği gerçeği de var.
Ancak buna rağmen terör örgütü Suriye’de tamamen ABD kontrolündeydi. Ve bu durum Rusların tepkisine yol açıyordu.
Ruslar, Zeytin Dalı Harekatında da Türkiye’nin operasyonuna karşı yardım dileyen PKK-PYD’ye “üzgünüm” yanıtı vermiş, operasyon süresince terör örgütünün değil Türkiye’nin yanında yer almıştı.

Rusya, PKK-PYD’yi terör örgütü olarak görmese de bu teröristlerle ABD’nin yaptığı gibi Türkiye’yi hedef alan bir işbirliğine de hiçbir zaman gitmediler.

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat