Erdoğan'ın karşısındaki Papa, Arap dünyasını salladı

.

  • GİRİŞ07.02.2019 08:36
  • GÜNCELLEME08.02.2019 08:26

Arap Emirliklerinin yöneticileri Papa’nın karşısında el pençe divan durdu, Papa ise Başkan Erdoğan’ın karşısında aynı haldeydi.

Bu iki kare Arap dünyasında büyük yankı uyandırdı.
Soldaki Abu Dabi’de çekildi.
Papa’nın BAE ziyareti sırasında.
BAE yöneticileri, veliaht prens Muhammed bin Zayed ile başkan yardımcısı aynı zamanda Dubai Emiri bin Raşid el-Maktum, Papa’nın huzurunda el pençe divan duruyordu.
İki Arap üst düzey yöneticinin bu hali, Arap dünyasında tepkilere yol açtı.
Sosyal medyada eleştiri yağmuru başladı.
Tepki sağanağı devam ederken bir de hatırlatma yapıldı.
Arap Emirlikleri yöneticileri Papa’nın huzurunda bu hale düşerken, aynı Papa yıllar önce Başkan Erdoğan’ın karşısındayken aynı pozisyondaydı.
Papa 28 Kasım 2014’te Ankara’ya gelmiş, Başkan Erdoğan tarafından kabul edilmişti.
O gün Papa, Erdoğan’ın karşısında otururken, iki elini birleştirerek, kameraların karşısına geçmişti.
BAE emirlerinin düştüğü durumu eleştirenler, bu hatırlatmada bulununca, Erdoğan-Papa fotoğrafı Arap dünyasında çok ses getirdi.
Sosyal medya kullanıcıları, “Erdoğan, BAE emirlerini el pençe huzuruna dizen Papa’yı, el pençe karşısına oturtmuştu, Osmanlı’ya işgalci diyenin hali ortada” gibi yorumlarda bulundu.

 

 

Arap dünyasında BAE’ye büyük tepki var.
Bu sadece Papa’nın ziyaretiyle sınırlı değil.
Belki Papa o tepki zincirinin son halkası oldu.
Filistin’i, Kudüs’ü adeta Siyonistlere peş keş çekme, Suudi Arabistan’ı veliaht Prens bin Selman vasıtasıyla ABD-İsrail eksenine kaydırma, Yemen’de iç savaşı körükleme, Mısır’da darbe yapma, Müslüman Kardeşleri terörist ilan etme, Kaşıkçı cinayeti, Türkiye’ye yönelik düşmanca tavırlar ve hatta PKK’ya destek çıkma gibi saymakla bitmeyecek sabıkası var BAE’nin.
BAE adeta Müslüman coğrafyasının göbeğinde Batı eliyle Müslümanları iyice bölüp, parçalama projesinin merkezi haline getirildi.

BAE’de bin Zayed ve ailesi, Mısır’da darbeci Sisi, Suudi Arabistan’da veliaht prens bin Selman gibi figürler bu ülkelerin başında yer alıyor. Ama şu bir gerçek ki bu yöneticilerin savaş açtığı tüm değer ve ilkeler, kendi ülkelerinin vatandaşları için kırmızı çizgi özelliği taşıyor.
Yani bu yöneticilerin geldiği noktayla Arap sokağının bulunduğu yer aynı değil.
BAE’nin Müslümanlara yönelik saldırılarının bir kenara koyup, sadece Türkiye’yi hedef alan düşmanlığını ele alacak olsak bile, bu yöneticilerin yaptıklarını tasvip etmeyen milyonlarca Arap bulunmakta.
Onların Papa’nın karşısında düştükleri duruma inat Başkan Erdoğan üzerinden hatırlatma yapan Arap dünyasının akli selimleri de Arap yöneticilerle Arap halkları arasındaki uçurumu bir kez daha göstermiş oldu.

 

 

Yorumlar2

  • ŞEYDA NUR AYDIN 5 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü Erdoğan müslüman olmaktan şeref duyuyor; onlar ise eziklik.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • HAKKATAPAN 5 yıl önce Şikayet Et
    bu yüce ALLAHIN takdiri ve şanını yüceltebilecek nadir kişilere verilen ilahi zaferdir bu gelecegede ışık tutan bir vizyondur yakında o papa ayakta bekliyecek başkanımızı değil bakanımızla görüşmek için
    Cevapla Toplam 12 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat