PKK:

  • GİRİŞ25.03.2019 08:42
  • GÜNCELLEME26.03.2019 08:43

CHP inkar ediyor. İP de öyle.
Ancak PKK uzantısı HDP, CHP-İP ile ittifak halinde olduklarını defalarca dile getirdi.
Hadi HDP’nin itiraflarını bir kenara bırakalım.
Direk PKK terör örgütünün söylemlerine bakalım.
Kandil kaynaklı terörist elebaşları, yayın organları ve diğer terör örgütü üyeleri son günlerde HDP-CHP ittifakını resmen anlatıyor.

 

 

PKK ELEBAŞI AÇIK AÇIK İTİRAF ETTİ

2 Mart’ta terör örgütünün elebaşlarından olan Mustafa Karasu, “CHP’yi Kürtlerin metropollerdeki müttefiki” olarak tanımlamış ve “HDP sadece Kürtlerin içinde yer aldığı parti değildir. Kürtlerin metropollerdeki ve Türkiye’deki temel dostları ve müttefikleri sol demokrat güçlerdir. Bunların her zaman yerelde CHP ile belli bir ilişkileri vardır” diye konuşmuştu.

PKK İÇİN İMZA TOPLAYAN PLATFORM: “OYLARIMIZ CHP’YE”
5 Mart’ta PKK terör örgütünün sempatizanlarından olan ve 2016 yılında PKK için skandal bildirilere imza atan DGD Platformu Başkanı Abdülhakim Daş açıklama yaptı. İstanbul’da CHP’ye oy vereceklerini söyleyen Daş, “bizler bu çerçeveden bakıldığında bazı yerlerde HDP, bazı yerlerde ise demokrasiyi sağlamak ve faşizmi geriletmek için CHP ya da demokratik adaylara oy vereceğiz” dedi.

 

 

PKK YAYIN ORGANI: “KOCAELİ’NDE HDP TABANI CHP’YE OY VERECEK”

12 Mart’ta PKK terör örgütünün yayın organlarından olan ANF’nin muhtemelen kod ad kullanan Roni Aram imzalı makalede, CHP-HDP ittifakı için “güç birliği” tanımı yapıldı.
O yazıda Kocaeli özelinde “Körfez ilçesi dışındaki yerlerde HDP tabanı daha çok adı konulmamış bir güç birliği ya da destek olarak adlandırılan bir inisiyatifle demokratik adaylara ya da CHP adaylarına oy veriyor” denildi.

İSVEÇ’TEKİ PKK’LI: “CHP-HDP İŞBİRLİĞİNE SEVİNİYORUZ”

23 Mart’ta ise İsveç’teki bir PKK’lı olan İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin AP milletvekili adayı Evin İncir, HDP-CHP işbirliğinin sevindirici olduğunu söyleyerek, “HDP ve CHP'nin yerel seçimlerde bazı illerde iş birliği yapmalarını sevindirici buluyorum. Resmi olarak bir ittifak olmamasına rağmen iş birliği yapmaları olumlu” dedi.

CHP’Lİ YÖNETİCİLERLE HDP’LİLER 2 YIL ÖNCE İTTİFAK TOPLANTILARI YAPMIŞ

İsveç’teki PKK’lı kadın CHP ile HDP’nin ittifakı için 2 yıl önce bir çok kez seminer düzenlediklerini ve bu seminerlere de CHP yöneticilerinin de katıldığını vurguladı.
PKK sempatizanı Evin İncir, “2 yıl önce bu iş birliğinin gerçekleşmesi için CHP, HDP ve sendika yöneticilerinin katıldığı seminerler düzenlemiştik. Biz her zaman iş birliği yapmalarını teşvik ettik” dedi.

PKK ELEBAŞI BAYIK 24 HAZİRAN ÖNCESİ AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında PKK terör örgütünün elebaşlarından Cemil Bayık, 24 Haziran seçimi öncesi terör örgütü adına CHP’ye ittifak çağrısı yapmıştı.

Taha Dağlı - Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat