F-35 tehdidinin arkasında FETÖ çıktı

  • GİRİŞ29.03.2019 15:04
  • GÜNCELLEME01.04.2019 10:09

Türkiye’yi F35’lerle tehdit eden tasarıyı ABD kongresine sunan senatörlerin ikisi de FETÖ ile irtibatlı çıktı.

 

 

Biri Demokrat diğeri Cumhuriyetçi partiden iki senatör, S-400 alımından vazgeçene kadar Türkiye'ye F-35 uçaklarının teslim edilmemesini öngören bir yasa tasarısını Kongre'nin üst kanadı Senato'ya sundu.

Türkiye’yi tehdit etmeye kalkan o iki senatöre yakından bakalım.
İkisi de FETÖ’nün ABD’deki yapılanmasında ön plana çıkan isimler.

 

 

Biri Cumhuriyet Partili Senatör James Lankford.
Senatör Lankford, FETÖ ağzıyla konuşan ABD’deki FETÖ yapılanmasıyla çok sıkı fıkı olan biri.

Daha önce FETÖ imzalı Türkiye’yi şikayet mektuplarını Amerikan Dışişleri Bakanlığına götürenlerin başında geliyor.

2017’de FETÖ firarisi basketbolcu Enes Kanter, Romanya’da gözaltına alınınca, Türkiye’yi suçlamıştı. James Lankford, Oklahoma’da oynayan Kanter’i, Oklahoma senatörü olarak Romanya’dan kurtarıp, Amerika’ya getiren iki kişiden biriydi.
FETÖ’cü Enes Kanter için twitter mesajında dua ettiğini de paylaşmıştı.

ABD’deki FETÖ yapılanmasının siyasi ayağını yürüten Bilal Ekşili de senatör Lankford’un temasta olduğu firari teröristlerden biri.

Bu senatör, Papaz Brunson için daha önce iki kez ABD Kongresine “Türkiye’ye yaptırım uygulayın” diye karar aldırmaya çalışmıştı.

Brunson’un duruşmasının olduğu gün de “Bu duruşma iki ülke arasındaki ilişkilerin kötüye gittiğinin kanıtı, eğer Brunson serbest bırakılmazsa ABD Kongresi gereken önlemleri almaya hazır olsun” diye paylaşımda bulunmuştu.

Türkiye’yi Rusya’dan S400 hava savunma sistemleri alıyor diye proje ortağı olduğu F35 savaş uçaklarıyla tehdit etmeye kalkan diğer senatöre de bakalım.

Demokrat Partili Senatör Jeanne Shaheen.
O da tıpkı Cumhuriyetçi Lankford gibi FETÖ’cülerle yakın irtibatta olan bir senatör.

Shaheen defalarca FETÖ’nün ABD’deki kurumlarından biri olan Turkic-American ittifakının etkinliklerine katılmış.

Senatör Shaheen tıpkı Turkic-American gibi FETÖ’nün ABD’deki farklı isimle yapılandığı bir diğer kurum olan Turkish Culturel Center’in de daha önce bir çok programında onur konuğu olarak ağırlanmış.

FETÖ ile irtibatlı senatör Shaheen Haziran 2016’da Türkiye’ye F35’lerin teslimatının bloke edilmesini öngören tasarıyı hazırlayan isimdi.

Shaheen ayrıca 2017’de Türkiye’de FETÖ’ye yönelik operasyonlarda göz altına alınan teröristlerin kurtarılması için de ABD Başkanı Trump’a mektup yazmıştı.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat