İsrail neden şimdi Gazze'ye saldırdı?

.

  • GİRİŞ06.05.2019 09:41
  • GÜNCELLEME06.05.2019 11:11

ABD Başkanı Trump, damadı Kushner, İsrail Başbakanı Netanyahu ve BAE, bu dörtlünün masasında bir proje var. Projenin adı “yüzyılın anlaşması”.

 

 

Projenin temeli bundan tam 2 yıl önce Trump’ın Suudi Arabistan Kralı Selman ve Mısır’daki darbe yönetiminin başındaki kişi olan Sisi ile küre pozu verdiği ziyaret sırasında atılmıştı.

Proje Ramazan ayından sonra son şeklini alacak. Bunu Trump’ın Siyonist damadı Jareed Kushner açıkladı.

 

 

FİLİSTİN’DE FİLİSTİNLİ BIRAKMAYAN PROJE

Peki “yüzyılın anlaşması” ne demek?
İki cümleyle özetleyecek olursak, Filistin topraklarında bir tek bile Filistinlinin bırakılmayacağı şekilde büyük Yahudi devletinin kurulması ve Filistin olmayan başka bir coğrafyada da Filistinlilere bir devlet verilmesi.

Yıllardır konuşulan  iki devletli çözüm artık yok.
Yerine “yeni devletli çözüm” geldi.
İsrail’e daha büyük yeni bir Yahudi devleti, Filistinlilere de Kudüs, El Halil, Ramallah, Nablus’un olmadığı çölün ortasında yeni bir devlet.

KUDÜS’Ü GASP ETTİLER

2 yılda neler oldu?
Kudüs ABD tarafından İsrail’in başkenti ilan edildi. Yani Kudüs olası bir müzakerenin konusu bile değil artık Kudüs İsrail’in.
1948’de işgalle İsrail haritasına eklenen Filistin şehirleri gibi Kudüs de artık İsrail haritasının bir parçası.

BATI ŞERİA’YI GASP EDİYORLAR

Geride bıraktığımız 2 yılda Kudüs dışında Batı Şeria’nın İsrail’e ilhakının da önü açıldı, İsrail bunun yasasını çıkardı, Trump da destek veriyor.

YAHUDİ ULUS DEVLETİ

Ayrıca İsrail “Yahudi ulus devleti yasası” çıkararak, işgal altındaki Filistin topraklarında Filistinlilerin herhangi bir hakkının kalmadığını da ilan etti.

MÜLTECİ HAKLARI ELLERİNDEN ALINDI

1948’de İsrail işgal devleti kurulurken, kendi vatanlarında mülteci ilan edilen Filistinlilere BM tarafından verilen ve BM nezdinde her mültecinin yasal hakkı olan “geri dönüş” hakkı da ABD’nin Gazze’deki BM’ye bağlı UNRWA’nın faaliyetlerini sonlandırmasıyla gasp edildi.

Yani Siyonistler için kağıt üzerindeki bir sorun olan BM ve mülteci hakları meselesi de bu şekilde çözülmüş oldu.

HARİTASI DA BELLİ

Yüzyılın anlaşmasının ana gündemi olan Filistin devletinin haritası da belirlendi.
Gazze ile birlikte Gazze’nin güneyinde Mısır’a bağlı Sina çölünden oluşan bölge Filistinlilerin yeni devletlerinin haritası olacak.

İsrail, Mısır ve BAE bu konuda Filistinlilere yeni şehirler inşa edilmesi noktasında yardım vaadinde de bulundu.

Yani Hazreti Peygamber’in mirası Mescidi Aksa’nın bulunduğu Kudüs’ü bırak, Hazreti İbrahim’in mirası El Halil’i bırak, Filistin adına ne varsa geride bırak Mısır çöllerinde yeni bir Filistin devleti kurulmasına ‘evet’ de.

ABBAS TAM OLARAK EVET DEMEDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’a bu projeyi okeylemesi için 10 milyon dolar teklif edildi. Abbas ‘siyaset hayatım biter’ diyerek parayı reddetti. Ama biliyor ki son söz ona kaldığında evet demekten başka çaresi olmayacak.

ÜRDÜN’DE PÜRÜZ VAR

Ürdün’ün de projeye bazı itirazları var, yeni Filistin devletinde Ürdün’den toprak alınması olasılıklar dahilinde. Ürdün sorun çıkarırsa bir Arap baharına hedef olabilir bunun için hazırlıklar yapıldı, İsrail işbirlikçisi ve BAE’nin çevre ülkelerdeki çetelerinin başındaki isim olan Dahlan, Ürdün konusunda görevlendirildi.

İSRAİL ADINA ASIL SORUN GAZZE

Geriye bir tek Gazze kalıyor yani Hamas. “Yüzyılın anlaşmasına” karşı tek direnç merkezi Gazze ve direnişi Hamas yönetiyor. Hamas idarecileri geçen hafta Mısır istihbaratının davetiyle Kahire’deydi belli başından bu yana bu projeyi ihanet anlaşması olarak gören Hamas’ın fikirleri değişmemiş.

“HAMİLE KADINLARI DA ÖLDÜRELİM Kİ ÇOCUKLARI DOĞMASIN”

Çünkü heyet Gazze’ye döndükten hemen sonra Gazze İsrail tarafından bombalanmaya başladı.
En az 17 Filistinli şehit edildi.
Bebekler ve hamile anneler de şehit edildi.
2014’te İsrail’in sözde adalet bakanı olan Ayaled Şaked adlı kadın ‘Filistinli hamile kadınları da öldürelim ki çocukları doğmasın’ demişti.
Bugün İsrail Gazze’de hamile kadınları da katlederek vahşette bir adım daha ileriye gitti.

AA SALDIRISIYLA TÜRKİYE’YE MESAJ VERDİLER

Bu vahşeti dünyaya duyuran Anadolu Ajansının ofisinin bulunduğu binayı da bombalayarak amacının ne olduğunu bir kez daha gösterdi.
Anadolu ajansına yönelik saldırı ayrıca Filistin davasını savunan tek güç olan dolaysısıyla yüzyılın anlaşması karşısındaki en büyük engel olarak görülen Türkiye’ye de bir mesajdı.

Filistinliler 2 günde 600 roket atarak İsrail saldırılarına misilleme yaptı, 4 İsrailli öldü.
Iron Dome adlı hava savunma sistemi ise sadece 150 roketi durdurabilerek yine yetersiz kaldı.

Hamas yüzyılın anlaşmasına hayır dediği için İsrail Gazze’yi vuruyor.
Hamas da karşılık veriyor.
Ortadoğu’nun tüm dengelerin alt üst edecek boyuttaki projeye karşı tek direnç merkezi olan Gazze’nin bu saldırılara karşı dayanıp, sonuna kadar karşılık vermesi gerekiyor.

Bu konuda umut yok mu var. Umut olmazsa direniş de olmaz zaten.
Ölü İsraillilerin sayısı artarsa yani direniş karşı tarafta büyük korku salıp, İsrail’in kimyasını bozarsa, İsrail daha önce olduğu gibi yine geri adım atabilir.

Proje rafa kalkar mı, zor ama o kadar da ucuz olmadığı anlaşılır, en azından bir bedeli  olur.

Mübarek Ramazan ayındayız, Filistinliler 2014 Ramazanını da bayramını da bu tarz saldırılar altında geçirmişti.
Bebek öldüren katillerin bir planı, projesi varsa Allah’ın da bir planı vardır.
Halit Meşal’in bir sözü var, “zafer ne zaman diye soruyorlar, zafer inananlarındır ve zafer yakındır bunu Allah müjdelemiş, biz daha üstüne ne söyleyebiliriz ki”.
Yeter ki islam alemi Filistin’i bu davada yalnız bırakmasın, gaflete kapılmasın, gaflettekiler de uyansın.

Yorumlar2

  • Vurucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim dışımızda bu konuyu kendine dava edinmiş kim var ki, ama yine haykırıyoruz, la galibe illallah, zafer Allah ın İslam ın ve inananlarındır...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Filistinlilere yardımcı olsun.Satılmış BAE ve itrail helak olsun inşallah
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat